Ένα 24ωρο μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Βερολίνο υπέβαλλε – σύμφωνα με πληροφορίες- την παραίτησή του ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Γερμανία Παναγιώτης Ζωγράφος.  Η παραίτηση του διπλωμάτη θα γίνει αποδεκτή αν – σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται- επιμείνει σ αυτήν και μετά την παρέλευση δεκαπέντε ημερών.

Οι λόγοι τη παραίτησης του έμπειρου διπλωμάτη δεν έχουν γίνει γνωστοί. Ωστόσο, όπως ακούστηκε στους διαδρόμους του ΥΠΕΞ, εισέπραξε τη δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου γιατί δεν είχε προσφέρει ικανοποιητική εικόνα των γερμανικών διαθέσεων σε ότι αφορούσε τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο.

Ωστόσο, κάποιες άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι οι αιτίες της παραίτησης -που επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί- έχουν να κάνουν μάλλον με τις δηλώσεις «δυσαρέσκειας» που είχε κάνει σε πρόσφατο ταξίδι του στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Ο Κ.Παπούλιας είχε δηλώσει:

«Για μια ακόμη φορά φεύγω απογοητευμένος από την υπό κατασκευή πρεσβεία μας στο Βερολίνο, ένα έργο που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει. Δεν έχει τελειώσει, έχει γίνει της Άρτας το γεφύρι  (…) νομίζω ότι πρέπει να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι αυτής της μεγάλης καθυστέρησης».

πηγή – το ποντίκι