«Ξαφνικά φεύγουν λεφτά στο εξωτερικό», μας γράφει πρωτοσέλιδα η φυλλάδα του κομιστή. Σε ένα κρεσέντο κινδυνολογίας και ταυτιζόμενη πλήρως με την κυβερνητική προπαγάνδα θέλει να επιβεβαιώσει αυτά που είπε ο Σαμαρά σε βουλευτές του  ότι «και μόνο με την πιθανότητα της προκήρυξης εκλογών με αυτά που έχει πει ο κ. Τσίπρας θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ»

Στο σχετικό ρεπορτάζ, λοιπόν, η φυλλάδα του Θ. Αναστασιάδη κάνει αναγορά σε κοράκια ξένων τραπεζών που βέποντας την “πολιτική αβεβαιότητα” πλησιάζουν «παλαιούς και νέους εγχώριους πελάτες για να κανονίσουν μεταφορές των κεφαλαίων τους στην ασφάλεια των ξένων τραπεζών».

Πραγματικά αναρωτιέσαι αν έχουν την εντύπωση τα άτομα του κυβερνητικού επικοινωνιακού επιτελείου ότι με τέτοιες αστειότητες θα τρομοκρατήσουν έναν λαό που τον έχουν εξαθλιώσει, τον έχουν οδηγήσει στην μιζέρια και την φτώχεια. Αλλά μάλλον και αν πάρεις υπόψιν σου τα όσα λέει η Σ. Βούλτεψη, αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα, όπως και τα δημοσιοκαφρικά τους φερέφωνα.

Πέρα απ’ αυτό όμως πολύ εύστοχα το «Ποντίκι» σχολίαζε ότι σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αν έβγαινε ο πρωθυπουργός της και έλεγε ότι αν κερδίσει τις εκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την άλλη μέρα δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες, θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες…

Πρώτες οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι, όλα τα κόμματα, όλοι οι κοινωνικοί φορείς, για να μην πούμε τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, και φυσικά οι βουλευτές – με πρώτους του κόμματός του.

Αλλά στην Ελλάδα βρισκόμαστε και ο Σαμαράς μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ακόμη και να καταστρέφει το τραπεζικό σύστημα προκειμένου να μην ηττηθεί.

Και δεν φθάνει αυτό. Υπάρχουν και διάφοροι κόλακες στο κόμμα του- στιλ Άδωνι -, οι οποίοι ως ξερόλες προσπαθούν να πείσουν ότι είπε και σημαντικά πράγματα.

πηγή – Βαθύ Κόκκινο