Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Ομολογώ ότι η αντίδραση του καθεστώτος στις ανακοινώσεις του Τσίπρα από τη ΔΕΘ με τρόμαξε λιγουλάκι. Δεν με τρόμαξε το «ο Τσίπρας μόνο ανάσταση νεκρών δεν υποσχέθηκε», της κυβερνητικής εκπροσώπου, παρ’ όλο που η γειτνίαση της Βούλτεψη με τους νεκρούς είναι εξόχως ανατριχιαστική. Δεν με τρόμαξε η σύγκριση Τσίπρα και Μαυρογυαλούρου που έκανε ο Βενιζέλος, ο άνθρωπος που έχει καταπιεί τον Μαυρογυαλούρο μαζί με τον Γκρούεζα. Δεν με τρόμαξε καν η πρόβλεψη του Τράγκα ότι, αν εφαρμοστούν όσα εξήγγειλε ο Τσίπρας, η Ελλάδα θα διαμελιστεί σαν τη Γιουγκοσλαβία, λες και η Ελλάδα κρατιέται αρτιμελής χάρη στον ΕΝΦΙΑ.

Εκείνο που με τρόμαξε ήταν το μένος κατά των παροχών. «Ωχ αμάν, παροχές!», «ωιμέ, παροχές!», «οι παροχές θα μας φάνε τα τζιέρια!». Οι παροχές ως απειλή, ως κατάρα, ως εκμαυλισμός, ως εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων. Έτσι έχουν μάθει στο ΠΑΣΟΚ και στη Ν.Δ., να δίνουν για να εξαγοράσουν και να εκμαυλίσουν. Αυτή είναι η καμωσιά τους, γι’ αυτό τους ξενίζει ένα αριστερό κόμμα που δηλώνει δημοσίως ότι θα κόψει τον λαιμό του για να σώσει τους πολίτες που έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού.

Είναι τρομακτικό να ονομάζει το καθεστώς παροχές την ηλεκτροδότηση των σπιτιών, τα δωρεάν γεύματα, τα σπίτια στους αστέγους, τα φτηνά εισιτήρια για τους ανέργους, την αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας, την επαναφορά της 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Είναι τρομακτικό διότι αποδεικνύει ότι δεν νοιάζονται για της γης τους κολασμένους, που οι ίδιοι έστειλαν στην κόλαση. Ακόμη χειρότερα, η κόλαση που έφτιαξαν είναι το παράσημό τους, η τρανή απόδειξη ότι είναι ικανοί να φέρουν εις πέρας όποια αποστολή τούς ανατεθεί.

Ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος παίρνουν όσους δεν έχουν ρεύμα, φαγητό, σπίτι και τους ρίχνουν σαν λάφυρα πάνω στα τραπέζια των δανειστών. Λάφυρα – απόδειξη ότι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να επιβάλουν ένα πρόγραμμα που ακόμη και οι δανειστές αναγνωρίζουν πλέον ότι ήταν παράλογο και απάνθρωπο. Απάνθρωπο – ξεαπάνθρωπο, εμείς το φέραμε εις πέρας, μυρίστε το αίμα των σφαγίων και δώστε μας ρεγάλο την παραμονή στην εξουσία για λίγους μήνες ακόμα.

«Η ομιλία Τσίπρα είναι μια βαθιά ασέβεια στις θυσίες, τις ταλαιπωρίες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας το θεμελιώδες ψεύδος της κυβέρνησής του. Οι πολίτες δεν θυσιάστηκαν οικειοθελώς, θυσιάστηκαν από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, που τους επέβαλαν την καταστροφή, ενίοτε με δακρυγόνα και ξύλο. Ο Βενιζέλος παρουσιάζει τη θυσία ως αυτοθυσία για να προσδώσει ηρωικές διαστάσεις στην τραγωδία του λαού και να αποσείσει την ενοχή του ιδίου και των συνεργών του. Οι ήρωες, μάς λέει ο Ευάγγελος, υπέμειναν τα περασμένα, θα υπομείνουν, άρα, και τα μελλούμενα, πολύ μελλούμενα, αδελφέ μου, μέχρι το 2021 και βάλε. Εκτός κι αν αυτό το μέλλον δεν έλθει ποτέ, εκτός κι αν χαθεί στον δρόμο, μαζί με τους εμπνευστές του.

πηγή – κουτι της πανδώρας