Καρυάτιδα

Ενώ όλος ο πλανήτης παραμιλάει με τις δυο Καρυάτιδες που βρέθηκαν στην Αμφίπολη -και οι τζιχαντιστές δήλωσαν πως μετά από αυτό σταματούν να κόβουν κεφάλια και θα το ρίξουν στο μπριτζ-, η Βρετανία ζητάει από την Ελλάδα τις δυο Καρυάτιδες, για να τις τοποθετήσει στο Βρετανικό Μουσείο.

Οι Βρετανοί ζητούν τις δυο Καρυάτιδες της Αμφίπολης, για να μην είναι μόνη της η Καρυάτιδα στο Βρετανικό Μουσείο και να έχει παρέα, ενώ παρουσίασαν ένα οθωμανικό φιρμάνι που παραχωρεί στην Βρετανία όλες τις Καρυάτιδες που θα βρεθούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, η Ελλάδα είναι γεμάτη Καρυάτιδες και, όπου και να σκάψεις, Καρυάτιδες θα βρεις.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, οι Καρυάτιδες κινδυνεύουν στην Ελλάδα, αφού οι Έλληνες πούλησαν τα τελευταία διακόσια χρόνια περισσότερα αρχαία από αυτά που άρπαξε ο Έλγιν.

Ένα ακόμα επιχείρημα των Βρετανών είναι πως η Ελλάδα θα είναι χρεοκοπημένη μέχρι το 2453, οπότε όλη η χώρα είναι υποθηκευμένη και όσα αρχαία βρίσκονται ανήκουν στις Μεγάλες Δυνάμεις και τους δανειστές.

Η στάση των Βρετανών έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην χώρα μας, αφού η Βρετανία δεν μπορεί να κρατήσει την Σκοτία αλλά θέλει τις Καρυάτιδές μας.

God save Mr. Bean!

πηγή – πιτσιρίκος