Πριν 1,5 χρόνο λέγαμε για τις διάφορες γερμανικές εταιρείες «κολοσσούς» που είναι βουτηγμένες στα σκατά της μίζας και της διαφθοράς. Φυσικά δεν κουνιέται φύλλο όταν στην πουστιά είναι αναμεμιγμένη γερμανική εταιρεία. Όταν οι φρίτσιδες κάνουν μπίζνες στο εξωτερικό, φροντίζουν να χώνουν πακέτα εκεί που πρέπει (λέγε με κυβέρνηση – κόμματα) ώστε να μην αντιμετωπίσουν ποτέ προβλήματα. Άντε τώρα να καταδικαστούν πολιτικά τομάρια για μερικά ψωροεκατομμύρια που πήραν από τους “οργανωμένους” γερμανούς και πλήρωσαν οι ιθαγενείς που ψηφίζουν τα πολιτικά τομάρια.

Παρένθεση: Αυτό το “οργανωμένοι” γερμανοί αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μαλακίες που έχουν γραφτεί και ειπωθεί γι’ αυτόν τον αποκρουστικό σ’ εμένα λαό (με τις αυτονόητες εξαιρέσεις του). Όποτε ανοίγω κουβέντα με κανα γενίτσαρο “έλληνα” που έζησε και δούλεψε στη Γερμανία του ‘ρχεται να βάλει τα κλάματα όταν αναφέρεται σε αυτήν κι εμένα να τον κάνω μπαούλο. 

 

Και γιατί δεν έμεινες εκεί ρε τρίχα; Γιατί τώρα που έγινες χούφταλο μας κουβαλήθηκες και μας κάνεις κήρυγμα; Χεσμένο σε έχω κι εσένα και τη φράου σου και τον Φούχτελ σου και κάθε μαλάκα που ονειρεύεται 4ο ράιχ στη πατρίδα μου! Ας έμενες εδώ να δουλέψεις, να φορολογηθείς και να προσφέρεις. Αφού κράτησες την Ελλάδα μόνο για τις διακοπές σου και τώρα που κατουράς τα πόδια σου επέστρεψες για να πεθάνεις, κάνε στη μπάντα και τις συμβουλές στο pet σου που δεν καταλαβαίνει γρι από τις μαλακίες που λες.

Κλείνει η παρένθεση.

Στο νόμο 4072/2012: “Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξεις” (ΦΕΚ 86Α 11-4-2012), προβλέπεται η Συμφωνία Συμβιβασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας με την εταιρεία Siemens.

Η Siemens καράβια δεν έχει (ακόμα), λιμάνι δεν είναι, με ψάρι δεν μου μοιάζει, ούτε να σκέφτομαι δεν θέλω ό,τι ανακατεύεται με μεσιτείες, μάλλον λοιπόν θα συμπεριλαμβάνεται στις …”άλλες διατάξεις”. Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα – αυτό του λαδώματος κυβερνητικών στελεχών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος – που έχει απασχολήσει και απασχολεί επί μια τουλάχιστον 20ετία την ελληνική κοινωνία, το έχωσαν σε ΦΕΚ με καράβια, λιμάνια, ψάρια και μεσιτείες! Τόσο μεγάλη σημασία ήθελαν να προσδώσουν στη διακίνηση/ξέπλυμα περίπου δύο δισεκατομμυρίων βρώμικων ευρώ!

Σε ένα ΦΕΚ-τόμο 252 σελίδων πάμε στην 167η σελίδα (2477 του ΦΕΚ) όπου ξεκινάει το αγγλόφωνο κείμενο ή στην 187η όπου αρχίζει το μεταφρασμένο στα ελληνικά. Πρώτη ανάμεσα στις άλλες πίπες θα διαβάσουμε ότι:

Πάλι καλά που χρειάζεται στα ΦΕΚ να το αναφέρουμε, γιατί έτσι και το ξεχάσουμε θα μας περάσουν για μπανανία.

Πάμε λίγο πίσω.

Τον Δεκέμβρη του 2012 λέγαμε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (μη τρίβεις τα μάτια σου, σωστά κατάλαβες!) που “επέτυχε” η Ελλάδα με τον κωλοσσό της μίζενς, ο οποίος προέβλεπε να μας ζητήσει η μίζενς συγγνώμη (σε άκουσα που γέλασες!!) και από τα 2 δισ. που είχε εκτιμηθεί η μίζα, να πάρει η χώρα μας μόλις 80 εκατ. ευρώ (για να αγοράσει τσατσάρες από τα φανάρια και με τα ρέστα χαρτομάντηλα).

Εκτός όμως από το τεράστιο ποσό των 80 εκατομμυρίων, καταφέραμε (με κόπο, είναι αλήθεια) να αποσπάσουμε ακόμη μια δέσμευση από τον κωλοσσό της μίζενς: η εταιρεία ενδέχετο να κατασκευάσει εργοστάσιο το οποίο θα δημιουργούσε πάνω από 700 θέσεις εργασίας (συγνώμη, απασχόλησης).

(Σημ: ΕΔ = Ελληνική Δημοκρατία)

(Παρακαλώ τα παλαμάκια στο τέλος της παράστασης)

Σε αντάλλαγμα των παραπάνω πολύ σημαντικών που απέσπασε η χώρα μας από τη μίζενς, παραιτήθηκε από λοιπές απαιτήσεις και πρόστιμα κατά της εταιρείας και των στελεχών της, ακόμη και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

Πολύ θα ήθελα να ξέρω ποιοι ήσαν οι ειδικοί και οι πραγματογνώμονες λογιστές που συμμετείχαν εκ μέρους της Ελλάδας σ’ αυτή την περηφανή εξωδικαστική νίκη. Επίσης και αν η βίλα που έχτισαν ήταν διώροφη ή τριώροφη.

Οι οργανωμένοι γερμανοί ξέρουν μόνο να απαιτούν αυτά που έχουν υπογράψει οι άλλοι και να γράφουν στα παπάρια τους αυτά που υπέγραψαν οι ίδιοι. Η επένδυση για δημιουργία εργοστασίου και οι 700 θέσεις εργασίας που είχαν αμοιβαία συμφωνηθεί εδώ και πάνω από 2 χρόνια (Μάρτιος 2012) και ακόμα δεν έχει πιάσει δουλειά ούτε ένας, μετατράπηκαν μονομερώς από τον κωλοσσό της μίζενς σε …ΙΕΚ.

Με απλά λόγια: η μίζενς πήρε παράταση 2 χρόνια, άφησε να ξεφουσκώσει και να ξεχαστεί το πράμα (έτσι νόμισε), άφησε να γίνουν οι ελληνικές εκλογές για να δει αν οι μουτσούνες που είχε χώσει τότε τα πακέτα παραμείνουν στην εξουσία ώστε να συνεχίσουν να κάνουν πάλι μαζί τις “δουλειές” τους και έρχεται σήμερα και πουλάει τρέλα.

Ούτε εργοστάσιο φτιάχνουμε, ούτε 700 (και γαμώ τα νούμερα!!!) θέσεις εργασίας θα δείτε. Θέλετε να κάνουμε ένα Κέντρο Κατάρτισης (ε;) ώστε να εξειδικεύονται άτομα στο βιομηχανικό λογισμικό μας; μας λένε επί λέξει οι …οργανωμένοι.

Προτίθενται, λέει, μέσα στην επόμενη πενταετία να φτιάξουν το ‘ΙΕΚ-Siemens’ μέσα στο οποίο θα εκπαιδεύονται άνεργοι στο βιομηχανικό τους λογισμικό, με την υπόσχεση μάλιστα ότι πρόκειται να προσλάβουν 70 υπαλλήλους στο “Κέντρο Καινοτομίας” και 30 στο “Τεχνολογικό Κέντρο”.

Μιλάμε ότι θα βρει ο κόσμος δουλειά, όχι μαλακίες. 100 ολόκληροι νοματαίοι θα αμείβονται με τον κατώτατο μισθό (καμιά 200αριά ευρώ θα είναι τότε) και έτσι μπορούμε να πατσίσουμε (ξεπλύνουμε) τα 2 δισ.

Ρε Σαμαρά, τους πιάνουμε μαλάκες ή μου φαίνεται;

Να ρωτήσω κάτι άσχετο; Σε όποια άλλη χώρα έστησαν παρόμοια Κέντρα Κατάρτισης τα έφτιαξαν επειδή τους συνέφερε ή επειδή υποχρεώθηκαν λόγω εξωδικαστικού συμβιβασμού;

Ρωτάω γιατί και το παπατζιλίκι έχει όρια.

Μπορεί οι μιζαδόροι να κατάλαβαν ότι ένα 30% των ελλήνων ψηφοφόρων θέλει να τον κυβερνάει το ίδιο αληταριό, αλλά ένα άλλο 70% δεν τους θέλει ούτε ζωγραφιστούς.

Από το tovima.gr διαβάζω ότι ο στούρνος λίγες μέρες πριν φύγει από την καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών, αντί να επικυρώσει την απόρριψη του “επενδυτικού” σχεδίου της Siemens ως απαράδεκτου, το προώθησε στο Invest in Greece προς αξιολόγηση, παρά το γεγονός ότι στην εν λόγω επιτροπή συμμετείχε εκπρόσωπος του Invest in Greece!!!

Γεια σου ρε τεράστιε κοντέ! Εσύ πρέπει να πήρες τετραώροφη.

Και γιατί όχι; Άλλωστε, η δεσμευτική αυτή συμφωνία – που αποτελεί και νόμο του Κράτους – η ίδια προβλέπει ότι …δύναται να τροποποιηθεί!!!

Και η ελληνική κυβέρνηση (οι ίδιες μουτσούνες που λέγαμε) τι κάνει;

Μα είναι απλό.

Αντί να πετάξει τα κωλόχαρτα της μίζενς στους πράσινους κάδους για να μην ανακυκλωθούν, συγκαλεί επιτροπή μέσα στο καλοκαίρι (μπουαχαχαχα!) για να αξιολογήσει το νέο σχέδιο της μίζενς και καταθέτει αίτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να αποφασίσει αν το νέο σχέδιο ανταποκρίνεται (!!!) στη σύμβαση (μου φύγανε!).

Πέρασαν 2 χρόνια χωρίς να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, τα λαδωτήρια το γύρισαν στον καρσιλαμά και τα δικά μας μαλακισμένα θα φέρουν το θέμα στα θερινά τμήματα της Βουλής όπου εμφανίζονται καμιά 15αριά βουλευτές για να πάρουν απόφαση.

Μπορεί ο Χαρδούβελης να δήλωσε ότι το πολύ δημοσιονομικό ξύλο το έχουμε φάει, αλλά το αληθινό βρωμόξυλο είναι ακόμα μπροστά σας…

Πηγή – ακυβέρνητος