20140801-113430-41670756

Ηταν ένας Ιάπωνας, ένας Αμερικανός κι ένας Έλληνας στο αεροπλάνο. Το αεροπλάνο πετούσε πάνω από μια άγνωστη ζούγκλα και κάποια στιγμή αναγκάζεται λόγω βλάβης -δεν το έριξε κανείς παλαβός- να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.

Εκεί λοιπόν μέσα στη ζούγκλα, οι τρεις τους βρίσκουν ξαφνικά μπροστά τους μια πανάγρια ανθρωποφάγα φυλή. “Μη φοβάστε” τους λέει ένας τύπος με φτερά και τον πούτσο του δεμένο μέσα σε ένα καλάμι. “Δεν θα σας φάμε σαν τα άλλα ανέκδοτα. Θα σας πάρουμε μαζί στο χωριό για να διεξάγουμε μια ανθρωπολογική μελέτη”.

Στο χωριό υπήρχε μια περίεργη καλύβα γεμάτη τρύπες. Οι τρεις ταξιδιώτες στέκονται μπροστά στην πόρτα, ενώ όλοι οι ανθρωποφάγοι ανθρωπολόγοι κρεμιούνται σαν τσαμπιά σταφύλια γύρω απ´την καλύβα για να βλέπουν απ´τις τρύπες τι γίνεται μέσα.

Πρώτος μπαίνει για μία ώρα ο Ιάπωνας. Μέσα στην καλύβα υπήρχε ένα τραπέζι γεμάτο φαγητά, κρασιά και γλυκά, ένας κουβάς με σαπούνι και η μεγαλύτερη μουνάρα της ηπείρου που έτυχε να γεννήθηκε σε αυτό το χωριό και να μην την έχει πάρει χαμπάρι ακόμη το Maxim.

Ο Ιάπωνας το σκέφτεται μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια βγάζει το πουκάμισο του κι αρχίζει να το πλένει. 45 λεπτά το έτριβε μέχρι να γίνει καινούριο. Έπειτα τσιμπολογάει για ένα δεκάλεπτο, και για τα τελευταία πέντε λεπτά τον ακουμπάει στη μουνάρα του χωριού.

Οι ανθρωποφάγοι εντυπωσιάστηκαν. Όταν ο Ιάπωνας βγήκε έξω τους εξήγησε τι έγινε. “Στην Ιαπωνία” είπε “έχουμε ένα ρητό. Πρώτα η δουλειά, μετά το φαγητό κι αν περισσέψει χρόνος, έρχεται η διασκέδαση”.

Δεύτερος μπαίνει για μια ώρα ο Αμερικανός. Ίδιο με πριν το σκηνικό. Οι ανθρωποφάγοι κοιτούν από τις τρύπες με περιέργεια. Πιάνει λοιπόν μια καρέκλα, κάθεται στο τραπέζι και ξεσκίζεται στο φαΐ. Αφού έφαγε για μισή ώρα λες και θα τον πήγαιναν για εκτέλεση, πιάνει τη μουνάρα, την πετάει στο τραπέζι και της αλλάζει τον αδόξαστο. Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνει λίγο σαπουνόνερο στο πουκάμισο του, πλένεται, και βγαίνει.

“Στην Αμερική έχουμε ένα ρητό. Πρώτα τρώμε καλά, μετά διασκεδάζουμε και στο τέλος πάει η δουλειά”, απάντησε όταν βγήκε έξω.

Τελευταίος μπαίνει ο Έλληνας. Η φάτσα του ήταν σαν τελειωμένου σκατολαμόγιου. Με το που μπαίνει στην καλύβα και βλέπει τι παίζει, βγάζει το πουκάμισο του και το πετάει στη μούρη της μουνάρας. “Πλύντο μωρή” της λέει. Πέφτει η μουνάρα στα τέσσερα κι αρχίζει να τρίβει. Έτσι όπως είναι σκυμένη, τον πετάει ο άλλος έξω και την κάνει ροντέο. Κι όσο εκείνη έτριβε, αυτός όχι μόνο πήδαγε, αλλά άρχισε να μασαμπουκώνει ό,τι βρισκόταν στο τραπέζι. Αυτό συνεχίστηκε για μια ώρα.

Όταν βγήκε έξω είδε τους ανθρωποφάγους να έχουν μείνει μαλάκες. Πρώτη φορά στη ζωή τους έβλεπαν κάτι τέτοιο. “Γιατί το έκανες όλο αυτό;” τον ρώτησαν. “Κοιτάξτε να δείτε” τους απαντάει. “Στην Ελλάδα έχουμε ένα ρητό. Άμα δε γαμήσεις τον εργαζόμενο, μπουκιά στο στόμα σου δε βάζεις”.

(Στην Ελλάδα δεν γαμάμε απλώς τον εργαζόμενο. Τον πυροβολούμε κιόλας. Μάλιστα, η εκτέλεση Πακιστανών και Αφρικανών δε θεωρείται απόπειρα δολοφονίας, αλλά εξισώνεται με το να τραβήξεις δυο μπουνιές σε κάποιον λευκό άνδρα στο δρόμο)

(Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πανηγύρισαν την αθώωση επιστατών που πυροβολούν εργάτες στη Νέα Μανωλάδα. Να μου το θυμηθείτε. Στο τέλος θα πληρώνουν για να τα βλέπουν live)

(Η δικαιοσύνη δεν είναι ούτε τυφλή, ούτε μουγκή. Μίλησε για μια ακόμη φορά. Κι έδειξε το λόγο για τον οποίο φτάσαμε ως εδώ. Με σαδιστές, μαφιόζους κι εκτελεστές συμβολαίων στην κυβέρνηση, με φασίστες και νεοναζί στη βουλή, και με έναν λαό να προσπαθεί να βρει το δίκιο του μέσω της τηλεόρασης)

(Την επόμενη φορά που θα πέσει ένα γιαούρτι στον ώμο βουλευτή, να πάτε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Άλλωστε το γιαούρτι λεκιάζει χειρότερα απ’ το αίμα)

(Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν τιγκάρει με άρθρα καταδίκης της απόφασης του δικαστηρίου. Πάλι διάσημοι γίναμε)

(Όταν θα εκτελέσουν Έλληνες εργάτες σε κάποια φραουλοχώραφα του εξωτερικού, ετοιμαστείτε για την επανάσταση της λαϊκής δεξιάς. Θα έχει πολύ γέλιο)

Πηγή – Πολύφημος