Ο λογαριασμός που εξέδωσε το λογιστήριο του νοσοκομείου με τις μηνιαίες δόσεις των 500 ευρώ μέχρι τις 7 Μαρτίου του 2016

Ο λογαριασμός που εξέδωσε το λογιστήριο του νοσοκομείου με τις μηνιαίες δόσεις των 500 ευρώ μέχρι τις 7 Μαρτίου του 2016

Το ποσό των 12.300 Ευρώ ζητά το Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού από ανασφάλιστους γονείς, για τη νοσηλεία του μωρού τους για δυο μήνες στη Μονάδα Πρόωρων Νεογνών. Μάλιστα, οι γονείς, προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν στο σπίτι το παιδί τους, έπρεπε να δώσουν προκαταβολή και ο πατέρας χρειάστηκε να δανειστεί τα χρήματα προκειμένου να μαζέψει 900 ευρώ και  να πάρει το παιδί εξιτήριο.

Οπως καταγγέλλει στον «Ριζοσπάστη» ο Μ. Ρ. «για να βγει το μωρό από το νοσοκομείο έπρεπε να πληρώσουμε ένα σημαντικό ποσό. Χτύπησα πόρτες, δανείστηκα, κατάφερα να μαζέψω 900 ευρώ κι έτσι πήραμε εξιτήριο. Οι γιατροί μάς είπαν πως θα χρειαστεί να ξαναπάμε αργότερα για να κάνει το παιδί κάποιες εξετάσεις.

Στο λογιστήριο είπαν πως για να γίνουν οι εξετάσεις, θα πρέπει να έχω στο χέρι και το υπόλοιπο ποσό. Τους εξήγησα πως αυτό είναι αδύνατο. Πώς να βρω τόσα λεφτά; Είμαι οικοδόμος και δουλεύω μεροκάματα εδώ κι εκεί, μια φορά στο τόσο. Η γυναίκα μου πριν μείνει έγκυος, είχε αρρωστήσει με καρκίνο και της έκοψαν το πόδι. Ο,τι είχαμε, τα δώσαμε τότε για εξετάσεις, χειρουργεία, θεραπείες κ.λπ.».

Σύμφωνα με το μπιλιετάκι του νοσοκομείου, οι γονείς θα πρέπει να πληρώσουν μέχρι τις 7 Μάρτη 2016 μηνιαίες δόσεις των 500 ευρώ.

Αν δεν συμβεί αυτό, όπως λέει ο ανασφάλιστος πατέρας θα μπλέξει.

«Το χρέος θα πάει στην εφορία, μπορεί να μπω μέχρι και φυλακή! Η πρώτη δόση ήταν για τις 7 Ιούνη, η δεύτερη για 7 Ιούλη και δεν τις πλήρωσα. Αφού δεν έχω, τι να κάνω;»

Οι γονείς, φοβούνται ότι το μωρό δεν θα γίνει δεκτό τον Αύγουστο, για την προγραμματισμένη επανεξέταση του, αν δεν καταβάλουν τις τρεις δόσεις.

Πηγή – 902.gr & Ριζοσπάστης

αναδημοσίευση – ertopen