Εικόνα Δεμένα Μάτια-1

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν με αυτοπεποίθηση χιλίων καρδιναλίων ότι γνωρίζουν με ακρίβεια κεραίας σε ποιο σημείο πάνω από την Ουκρανία πέταγε το Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών, πώς έπεσε, πού το βρήκε η ρουκέτα, ποιος του τη φύτεψε, από πού εκτοξεύτηκε, τι ρουκέτα ήταν, γεωγραφικές μικροσυντεταγμένες από δορυφόρους, γόμωση πυρός, ημερομηνία κατασκευής, ημερομηνία λήξης, τη μαθηματική συνάρτηση της τροχιάς του βλήματος, τα πάντα. Όλα τα ξέρουν οι Αμερικανοί. Όλα τα βλέπουν οι Αμερικανοί. Μέχρι τι βρακί φορούσε η αεροσυνοδός.

Κι εμείς το ξέρουμε ότι τα ξέρουν. Σιγά τώρα…

Για το άλλο Μπόινγκ των Μαλαισιανών Αερογραμμών που χάθηκε οι Αμερικανοί δεν έχουν ιδέα. Για εκείνο το Μπόινγκ, ούτε ρουκέτα, ούτε βρακί, τίποτα δεν ξέρουν οι Αμερικανοί. Μαύρ’ είν’ η νύχτα στα βουνά, μαύρη και στα λαγκάδια. Είχαν πάει εκείνο το μυστήριο βράδυ οι δορυφόροι τους για συντήρηση. Και το ψάχνουν ακόμα τα συνεργεία το έρμο το κουφάρι του στα τυφλά. Κάπου, λέει, στο Νότιο Ωκεανό της Αυστραλίας. Τρέχα γύρευε. Αν το γυρεύει πια κανείς.

Ένας δυστυχισμένος πατέρας από την Ολλανδία έγραψε γράμμα στον Πούτιν για την κόρη του, που χάθηκε στο πρόσφατο από τα δύο Μπόινγκ. Και κατηγορεί ο χαροκαμένος τους Ρώσους αυτονομιστές.

Από τη μια, δικαιολογημένος αυτός ο πατέρας –ένας τέτοιος πόνος τυφλώνει τον άνθρωπο.

Από την άλλη…

Από την άλλη, ποτέ στην Ιστορία όσο στις μέρες μας δεν έβρισκαν οι ισχυροί τόσους και τόσο εύκολους συμμάχους ανάμεσα στα θύματά τους. Οι ισχυροί που βλέπουν τα πάντα βρίσκουν τώρα τους συμμάχους τους ανάμεσα στα θύματα τους, που δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.

Γι αυτό, φυσικά, και οι ισχυροί φροντίζουν να τυφλώνουν τα θύματά τους.

Μην πάτε μακριά…

Πηγή – sotosblog