Ο κ. Αθανασίου για μία ακόμη φορά επέλεξε το στρίβειν δια των μηνύσεων. Αναγκαζόμαστε για μια ακόμη φορά να δηλώσουμε πως για την περίπτωσή του και την ηθική που επιδεικνύει προτιμότερο θα ήταν το χαρακίρι και όχι οι μηνύσεις. Αλλά εν πάση περιπτώσει μπορεί απλώς να δώσει απαντήσεις επισήμως στα επανειλημμένα επίσημα αιτήματά μας, αντί να επιλέγει τον κλεφτοπόλεμο των απαντήσεων σε ανύπαρκτα ερωτήματα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επιμένει να αναφέρει πως η αποκάλυψή μας αφορά παλαιές καταγγελίες για το πόθεν έσχες του το 2007. Ψέματα. Η αποκάλυψή μας στο τεύχος 56 αφορά ψεύτικο πόθεν έσχες που έκανε το 2012 στην ελληνική Βουλή. Η υπόθεση των παλιών καταγγελιών για το πόθεν έσχες είναι μια άλλη υπόθεση στην οποία επίσης πρέπει να απαντήσει. Και συγκεκριμένα, όπως του έχουμε ζητήσει, ποιος, με ποια υπογραφή και με ποια αιτιολογική πράξη αρχειοθέτησε τις καταγγελίες εκείνες που ουδέποτε ερευνήθηκαν.

Ο κ. Αθανασίου αποφεύγει να απαντήσει και στις νέες αποκαλύψεις του τεύχους 57 που μόλις κυκλοφόρησε. Ισχυρίζεται πως δεν είναι υπεύθυνος για την απονομή χάριτος στις προκλητικές περιπτώσεις που δημοσιεύουμε και που ξεφτιλίζουν και τη Δημοκρατίας και το θεσμό της απονομής χάριτος. Προφανώς και υπεύθυνος για την απονομή χάριτος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως είναι γνωστό αλλά και σημειώνουμε στο δημοσίευμα. Αν δεν κατάλαβε λοιπόν καλά ο κ. Αθανασίου να επαναλάβουμε την ερώτηση. Γιατί πρότεινε στο συμβούλιο χαρίτων και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την απονομή χάριτος σε εμπόρους ναρκωτικών, σε πολιτευτές που είχαν χάσει το δικαίωμα να εκλέγονται και σε κατάδικους του κοινού ποινικού δικαίου για να διοριστούν στο δημόσιο;  Εν ολίγοις, γιατί επέλεξε από τις δεκάδες χιλιάδες καταδικασμένων ακόμη και για μικροκλοπές να προτείνει την απονομή χάριτος σε ναρκέμπορους.

Ο κ. Αθανασίου παίζοντας όπως και ο πρώην συνάδελφός του Γιώργος Βουλγαράκης με το νόμιμο και το ηθικό, ισχυρίζεται ότι η αποθήκη 150 τ.μ. την οποία νοικιάζει στο δήμο Πεντέλης δεν είναι ηλεκτροδοτούμενη, άρα «νομίμως» δεν πληρώνει χαράτσι. Έντεχνα και δικολαβικά ο πρώην ανώτατος δικαστικός δεν μιλάει για την ουσία, η οποία είναι ότι η αποθήκη αυτή σύμφωνα με το συμβόλαιο που έχει υπογράψει αλλά και όσα λένε εργαζόμενοι του δήμου και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής, είναι ηλεκτροδοτούμενη. Δηλαδή ο κ. υπουργός διαπράττει επιπλέον και το αδίκημα της παράνομης ηλεκτροδότησης εκτός δικτύου της ΔΕΗ η οποία εκ των πραγμάτων τον γλιτώνει και από το χαράτσι.

Ο κ. Αθανασίου επίσης δεν απαντάει πώς καταδέχεται η οικογένειά του με τόσα εισοδήματα να μην πληρώνει χρέη στη ΔΕΗ για εξοχικό ακίνητο στην Κορινθία και δεν εξηγεί πώς η ΔΕΗ δεν κόβει το ρεύμα, όπως έχει κάνει σε χιλιάδες οικογένειες. Αν ο κ. Αθανασίου ξέρει κάποιον νόμιμο τρόπο που γίνεται αυτό, δηλαδή να μην πληρώνει η οικογένειά του ΔΕΗ, όπως άλλωστε κάνει και η ΝΔ η οποία χρωστάει μισό εκατ. στη ΔΕΗ χωρίς να γίνεται διακοπή ρεύματος, ας το ανακοινώσει και στους πολίτες.

Η απειλή του κ. Αθανασίου για προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι τίποτα άλλο από πυροτέχνημα που θεωρεί ότι του δίνει τη δυνατότητα να μην δίνει απαντήσεις. Σε μια πραγματική Δημοκρατία βέβαια τις απαντήσεις αυτές θα τις ζητούσε από τον κ. Αθανασίου ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο πρώην αρεοπαγίτης γνωρίζει ότι οι πιθανές μηνύσεις του δεν έχουν καμιά νομική βάση, εκτός αν έχει κάποιον λόγο να πιστεύει με τη μακρόχρονη θητεία του στον τομέα της Δικαιοσύνης και με την ιδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης, πως η «δικαιοσύνη» δεν απονέμεται πάντα με γνώμονα την αλήθεια. Αρκετοί άλλωστε υπόδικοι φίλοι του κ. υπουργού είναι σε θέση να το βεβαιώσουν.

ΥΓ: Αγαπητέ κ. υπουργέ ανάμεσα στα άλλα που πρέπει να προσέξετε περί δεοντολογίας και ηθικής είναι και το να μην προωθείτε απαντητικά δημοσιεύματα στα Μέσα Ενημέρωσης που εργάζεται υπάλληλος του γραφείου Τύπου σας.

ΥΓ 2: Κύριε Αθανασίου, όντως θα τα πείτε με τη Δικαιοσύνη και μάλιστα με τα τμήματα εκείνα που θα ασχοληθούν με το ψευδές πόθεν έσχες σας.

HOT DOC.

hotdoc_57-cover_online_1.jpg

Διαβάστε την απάντηση Αθανασίου, την οποία δεν έστειλε ως όφειλε στο Hot Doc

«Αθλιοτήτων…. συνέχεια

Μετά την κατάρρευση των ψευδών και συκοφαντικών ισχυρισμών περί δήθεν «ψευδούς δηλώσεως του πόθεν έσχες μου», το οποίο έχει ελεγχθεί από το 2007 τέσσερις φορές από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, Υπουργούς Δικαιοσύνης και αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο κ. Βαξεβάνης και οι εντέχνως κρυπτόμενοι υποβολείς του, κατέφυγαν, σε νέο άθλιο δημοσίευμα ότι δήθεν, ως Υπουργός Δικαιοσύνης, απένειμα Χάρη σε καταδικασμένους εμπόρους ναρκωτικών. Μάλιστα, η εμπάθεια τους έφθασε στο σημείο να περιλάβουν στο δημοσίευμα περιπτώσεις που είχαν αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από προκατόχους μου.

Ως γνωστόν ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν απονέμει χάρη. Οι εμπνευστές και ο ανωτέρω συντάκτης του άθλιου αυτού δημοσιεύματος, γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα, ότι η απονομή Χάρης σε πολίτες, που έχουν καταδικαστεί, αποτελεί, αποκλειστικά, συνταγματικό προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο ασκεί, αφού προηγηθεί απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο αποτελεί σημαντικό θεσμό του Κράτους Δικαίου και συγκροτείται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τέσσερις ανώτερους δικαστικούς λειτουργούς και δύο υπηρεσιακούς παράγοντες.

Τη γνωμοδότηση αυτή διαβιβάζει υποχρεωτικά προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Υπουργός της Δικαιοσύνης, ακόμη και όταν διαφωνεί με αυτή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κυριαρχικά, αποφασίζει αν θα δοθεί ή όχι χάρη, ότε και εκδίδεται σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Όσον αφορά τα περί μη πληρωμής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε (χαρατσιού) για υπόγεια μη ηλεκτροδοτούμενη αποθήκη μισθωμένη στο Δήμο, τέτοια υποχρέωση για τον ιδιοκτήτη δεν υπάρχει, σύμφωνα με το άρθρο 53 του Ν.4021/2011.

Η προσωπική διαδρομή, το έργο και η ακεραιότητα μου είναι γνωστά σε όλους και τέτοιου είδους επιθέσεις ούτε με πτοούν ούτε θα ανακόψουν το έργο μου στο Υπουργείο.

Για όλες τις συκοφαντίες του κ. Βαξεβάνη και των συνεργατών του θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη».

Πηγή – κουτί της πανδώρας