Αγαπητέ Πιτσιρίκο,

στις 26 Απριλίου του 1937 τα βομβαρδιστικά των Ναζί ισοπέδωσαν την μικρή πόλη Guernica στην Χώρα των Βάσκων. Η φρίκη της μαζικής αυτής δολοφονίας αμάχων από τους Ναζί έκανε πολλούς πνευματικούς ανθρώπους στον κόσμο ολόκληρο να ανατριχιάσουν και να διαμαρτυρηθούν.

Η προειδοποίηση όμως δεν έγινε αντιληπτή από τους λαούς και τις «δημοκρατίες» του κόσμου.

Η Guernica προηγήθηκε του Μονάχου και του διαμελισμού της Τσεχοσλοβακίας. Προηγήθηκε του ολοκαυτώματος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο πίνακας του Πάμπλο Πικάσο έμεινε ακόμα και σήμερα να θυμίζει την φρίκη και του παραλογισμό του πολέμου και του φασισμού. Να το θυμίζει όμως σε ποιους;

Σήμερα στην Γάζα το κράτος δολοφόνος, ο εξοπλισμένος από τους Δυτικούς τραμπούκος της Μέσης Ανατολής, το τελευταίο βασίλειο του Apartheid στην γη, δολοφονεί αθώους, δολοφονεί παιδιά κι αμάχους στο μεγαλύτερο και πιο βάρβαρο στρατόπεδο συγκέντρωσης που γνώρισε η ανθρωπότητα, στην Γάζα.

Φυσικά, δεν συγκινείται κανείς. Κανένας «δημοκράτης» στην Δύση.

Πρόκειται για το χειρότερο ολοκαύτωμα του 21ου αιώνα, για το οποίο ούτε συναυλίες γίνονται ούτε φωνές «ευαίσθητων» καλλιτεχνών και φιλοσόφων υψώνονται.

Το κράτος του Ισραήλ, όνειδος και ντροπή για την ανθρωπότητα όλη.

Όχι μόνο για τα εγκλήματα ενάντια σε ανίσχυρους ανθρώπους.

Όχι μόνο γιατί φυλακίζει ζωές και ελπίδες πίσω από τείχη και συρματοπλέγματα. Βρωμερό και σιχαμένο γιατί εξακολουθεί να κρύβει τον ναζί-εαυτό του πίσω από τα απανθρακωμένα, πίσω από τα σκελετωμένα πτώματα των προγόνων του.

Πάντως, πιστεύω ότι οι ευθύνες βαρύνουν πια τις πλάτες των έντιμων και δημοκρατικών πολιτών του Ισραήλ.

Αν δεν σταματήσουν τις φρικαλεότητες των μηχανισμών του κράτους τους ΤΩΡΑ, θα είναι σαν να φτιάχνουν τα φέρετρα των παιδιών και των εγγονών τους.

Το Ισραήλ μια φορά θα ηττηθεί και δεν θα χρειαστεί άλλη.

Με εκτίμηση

Ηλίας

(Αγαπητέ Ηλία, για την άνοδο του ναζισμού στην Γερμανία, μεγάλες ευθύνες είχαν οι καπιταλιστικές και αποικιοκρατικές χώρες που εξευτέλισαν τους Γερμανούς μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι καπιταλιστές (ΗΠΑ, Βρετανία κλπ) συνεργάστηκαν με τους κομμουνιστές (Σοβιετική Ένωση) εναντίον των φασιστών (Γερμανία), αν και ο φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού. Αυτό, ίσως, δικαιώσει στο μέλλον όλους όσοι πιστεύουν πως ο καπιταλισμός θα οδηγήσει στον σοσιαλισμό. Ομαλά και στην ώρα του, όχι βίαια και πρόωρα. Και τότε θα λυθεί οριστικά και το Μεσανατολικό. Το Ισραήλ έχει ήδη ηττηθεί. Γιατί συνεχίζει στον 21ο αιώνα την παράνοια και την φρίκη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, την μεγαλύτερη ήττα του ανθρώπου στη σύγχρονη Ιστορία. Να είσαι καλά.)

Πηγή – Πιτσιρίκος