Εργασιακός μεσαίωνας στο Ηράκλειο: Τους απαγορεύει να πάνε στην τουαλέτα την ώρα της εργασίας!

Σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν δεκάδες εργαζόμενοι στο Ηράκλειο, καθώς από την πρώτη κιόλας ημέρα εργασίας βρίσκεται πάνω από τα «κεφάλια» τους η απειλή της απόλυσης, εάν δεν υπακούν πιστά τους «κανόνες εργασίας».

Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι σε γνωστά καταστήματα ρούχων και υποδημάτων της πόλης, ιδιοκτησίας Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, γνωρίζουν πως κινδυνεύουν με απόλυση αν τολμήσουν να κάνουν το λάθος να πάνε… στην τουαλέτα εν ώρα εργασίας!

Απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά ακόμη και το να πιούν νερό ή να φάνε κάτι, ανεξαρτήτως ωραρίου εργασίας. Θα πρέπει να λειτουργούν σαν ρομπότ που δεν έχουν βιολογικές ανάγκες και μάλιστα χωρίς να εξανίστανται.

Παρά το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας δεν μένει στο Ηράκλειο, έχει τον τρόπο να παρακολουθεί κάθε τους κίνηση, μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης. Μάλιστα, επανειλημμένα, εργαζόμενοι έχουν κληθεί να απολογηθούν γιατί παράκουσαν τις εντολές και επισκέφθηκαν το… αποχωρητήριο, με τον εργοδότη να τηλεφωνεί και να χαρακτηρίζει απαράδεκτη αυτή την κίνηση ανυπακοής και να απειλεί πως είναι αιτία… αποχώρησης του εκάστοτε εργαζομένου από την εργασία του.

Σε άλλη περίπτωση, επιχειρηματίας παρακολουθεί μέσω κλειστού κυκλώματος τους εργαζόμενους και όταν δει κάποιον να κάθεται, όταν δεν έχει εργασία, του ανακοινώνει ότι του κόβει το μεροκάματο!

πηγή – candia news