Του Κώστα Εφήμερου

 Να αιφνιδιάσει η αντιπολίτευση

Έχουμε την ατυχία να μας κυβερνάει ο Αντώνης με τον Βαγγέλη, οι δύο πολιτικοί που θα μείνουν στην ιστορία για τη μεγαλύτερη κατάπτωση της δημοκρατικής λειτουργίας στη σύγχρονη ιστορία.

Σήμερα οι δυο τους αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την άθροιση των αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικό με την ιδιωτικοποίηση της «Μικρής ΔΕΗ». Πρόκειται για άλλο ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Τώρα όμως ήρθε η ώρα να γίνει η πολιτική ανατροπή. Οι επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ, των ανεξάρτητων και του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να καταθέσουν νέο κοινό αίτημα και να τους ξεντροπιάσουν. Ας ξεκαθαρίσει με διάγγελμά του ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι ώρα για πολιτικές σκοπιμότητες και ας δεχτεί να υπογράψει το αίτημα της ΔΗΜΑΡ ή των ΑΝΕΛ ή ακόμα καλύτερα ας συντάξει το κείμενο κάποιος από τους ανεξάρτητους βουλευτές. Το ΚΚΕ ας καταθέσει δύο αιτήματα, υπογράφοντας από τη μια το κοινό και καταθέτοντας ξεχωριστά και το δεύτερο για το συνολικό πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας. Ας βγουν όλοι μαζί μπροστά στις κάμερες να το ανακοινώσουν ως μια πρωτοβουλία αντίδρασης στον ευτελισμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Τώρα ήρθε η ώρα να τους «ταράξουν στην νομιμότητα».

πηγη – tpp