Τι κοινό έχουμε ο Κώστας Βαξεβάνης –κάποτε σύντροφος και φίλος μου- ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κι εγώ; Τον τόπο καταγωγής. Γι’ αυτό πιθανολογώ ότι πέρα από το ψευδές πόθεν έσχες του υπουργού, το οποίο είναι κεντρικό θέμα στο περιοδικό Hot Doc που κυκλοφορεί μπορεί να διαβάσουμε για τα έργα και τις ημέρες του Αθανασίου –γουστάρει να τον αποκαλούν «Ο μεγάλος»- στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής μας.

Εχει οικογενειακές καταβολές ο τύπος. Ο πατέρας του, ένας από τους πιο σκληρούς κομματάρχες της δεξιάς –«Πατούχας» ήταν το παρατσούκλι του- έχει αφήσει ιστορία στην περιοχή στα μαύρα μετεμφυλιακά χρόνια.

Κι ο ίδιος όμως, ο Χ. Αθανασίου, έχει επιδοθεί σε όργιο ρουσφετολογίας, έχει εξαγοράσει συνειδήσεις –έχει «βολέψει» αρκετά παιδιά αριστερών οικογενειών, με τα ..συνήθη ανταλλάγματα- ενώ πολλά ακούγονται για την εμπλοκή του σε δικαστικές αποφάσεις.
Αυτή την προϋπηρεσία του θα εκτίμησε και ο Α. Σαμαράς –όπως και το «έργο» του την εποχή   που ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων- και  τον  διόρισε αρχικά βουλευτή τοποθετώντας τον επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και μετά υπουργό Δικαιοσύνης.

Ας πάρουμε μια γεύση από το δημοσίευμα του Hot Doc που αναφέραμε:

Καλείται εισαγγελέας για το ψευδές πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνης

Σε μία σοβαρή αποκάλυψη για τον υπουργό Δικαιοσύνης και πρώην αεροπαγίτη Χαράλαμπο Αθανασίου προχωρά το HOT DOC που κυκλοφορεί, ύστερα από καταγγελία που έφτασε στην κατοχή του ερευνητικής ομάδας του περιοδικού, για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες του υπουργού. Η ίδια καταγγελία έφτασε το 2008 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά παραπέμφθηκε στα …συρτάρια… και έκλεισε δίχως έλεγχο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως προκύπτει από την έρευνα, έχει αποκρύψει από το πόθεν έσχες του, 282 τ.μ. διαμερίσματος, δηλώνοντας μόλις 350 τ.μ. Έχει οικοδομήσει την πυλωτή του σπιτιού του και μάλιστα την εποχή που δίκαζε πολίτες για πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ στο όνομα των παιδιών του εμφανίζονται ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία, εποχή που δεν είχαν εισοδήματα αφού ήταν …φοιτητές. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταγγελίες που έγιναν το 2008 και διαβιβάστηκαν στον Άρειο Πάγο, αρχειοθετήθηκαν παρανόμως.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο έργο, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης με πλήθος τροπολογιών που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κύκλο των δικαστικών και πολιτικών, καθώς αυτές οι τροπολογίες φαίνεται να εξυπηρετούν σε πολλές εκ των περιπτώσεων τους εγκληματίες με τα «λευκά κολάρα»…

Ο κ. Αθανασίου είναι ο υπουργός, ο οποίος δεν διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία που περιέγραφε χρηματισμό του υπουργού Γιάννη Μιχελάκη, την κράτησε επί μήνες στο συρτάρι του και την επέστρεψε στον Άρειο Πάγο, δήθεν για νομικό έλεγχο, όταν την υπόθεση αποκάλυψε το HOT DOC.

Αυτή την φορά όμως η κριτική στο πρόσωπο του κ. Αθανασίου ξεπερνά την αμφιλεγόμενη πολιτικονομοθετική του δραστηριότητα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δικαστικοί τον καταγγέλλουν για παρεμβατισμό τόσο όσο όταν ήταν δικαστικός, όσο και ως πολιτικός.

αναδημοσίευση – βαθύ κόκκινο