by To Skouliki Tom

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε κι ενώ τα βλέμματα όλων των Ελλήνων ήταν στραμμένα πάνω στο ματς της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα, ένα φάντασμα πλανιόταν πάνω από το Λαύριο. Το φάντασμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι επέλεξε για το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού το Λαύριο γιατί κάνει ρίμα με το “αύριο”, αν και το σωστότερο θα ήταν να κάνει το συνέδριο στο Μενίδι που κάνει ρίμα με το “αρχίδι”.

Στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού βρέθηκαν εκπρόσωποι από το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, οι οποίοι πλήρωσαν είσοδο 5 ευρώ – χωρίς ποτό -, ενώ ο Σταύρος τους ανάγκασε να φέρουν και δικό τους καρεκλάκι από το σπίτι. Μόνο εγώ, το μνημονιακό Skouliki Tom, δεν πλήρωσα ούτε ένα ευρώ, αφού, ως γνωστόν, είμαι κολλητός του Σταύρου αλλά κυρίως του Μπόμπολα.

Σαν καλός φίλος που είμαι λοιπόν, ο Σταύρος μου επέτρεψε να τραβήξω φωτογραφίες, ώστε να προσφέρω στην ανθρωπότητα το παρακάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ που θα μείνει στην ιστορία, ενώ δεν αποκλείεται να κερδίσει και το βραβείο Πούλιτζερ. Πάμε λοιπόν:

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλάει για τους λόγους που δεν του επέτρεψαν να παρεβρεθεί στο συνέδριο εξηγώντας ότι η συμπρωτεύουσα τον χρειάζεται, ώστε να συνεχίσει τον ιερό πόλεμο που έχει ξεκινήσει εναντίον των ρακοσυλλεκτών της πόλης που κλέβουν υλικά από τα σκουπίδια, των μεταναστών που αρπάζουν τα φρεάτια των υπονόμων και των φίλων του που του καβατζώνουν τον αναπτήρα όποτε πάνε για καφέ.


Ο Δήμαρχος Αθηνών Γιώργος Καμίνης ομολογεί την εξάντληση που νιώθει από το έργο που δεν έχει προσφέρει στην Αθήνα, αφού είναι πολύ απασχολημένος με το να τρέχει από το ένα συνέδριο στο άλλο, οπότε είπε τα ίδια που είχε πει στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, στο συνέδριο της Ελιάς και στο συνέδριο των 58.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, και στην προσπάθειά μου να αποθανατίσω τις ιστορικές στιγμές που έζησε η χώρα, είπα στον One Eyed Bert να καλωδιώσει τον Σταύρο με ένα αόρατο μικροφωνάκι, ώστε να μη χάσω ούτε λέξη από τις σοφές κουβέντες που αντάλλαζε με τους καλεσμένους. Ορίστε μερικά δείγματα:

– Σανδάλι ε;
– Ναι.
– Πώς κι έτσι;
– Έχω μια παρανυχίδα.
– Πονάει;
– Σα διάολος;
– Το γκομενάκι δίπλα;
– Ποταμίσιο.
– Να το φάω;
– Χώσου.
– Γεια.

“Παρακολουθώντας τον Γρηγόρη να τρώει το γκομενάκι, έμεινα να μετράω τις ώρες που απέμεναν προτού κάνει την επόμενη κωλοτούμπα. Σκέφτομαι να τους παντρέψω. Έμαθα ότι στην πολιτική μετράνε πολύ τα κουμπαριλίκια. Ίσως ξαναπαντρευτώ κι εγώ. Καλό βράδυ.”


– Καλώς τον. Πώς από ‘δω;
– Έμαθα ότι μάζεψες τα καλύτερα γκομενάκια.
– Καλά άκουσες.
– Γιατί Λαύριο όμως;
– Λ-αύριο. Αύριο. Καλό ε;
– Έχω να ακούσω τέτοια μαλακία από τότε που ο Αλέξης είπε ότι είναι σοσιαλιστής
– Γεια.

“Καλό παιδί ο Πέτρος. Αρκεί να μη σκύβεις πολύ μπροστά του όταν έχει καύλες. Θα του κάνω πρόταση να έρθει στο Ποτάμι. Μαζί θα πηδήξουμε την άλλη μισή Αθήνα και γιατί όχι και τη μισή Ελλάδα. Τρέχω να πω τα ευχάριστα νέα στον Μπόμπολα. Καλό βράδυ.”

Το συνέδριο του Ποταμιού πήρε πολύ σημαντικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα ότι ο πρόεδρος του κόμματος δε θα λέγεται πρόεδρος αλλά “επικεφαλής”, τα μέλη θα λέγονται “εθελοντές”, ενώ οι ψηφοφόροι του Ποταμιού θα λέγονται “αρκουδάκια της αγάπης” ή, πιο σύντομα, “γίδια”.

Το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού έκλεισε πανηγυρικά την Κυριακή το βράδυ έπειτα από αμφίρροπη ονομαστική ψηφοφορία στην οποία ήταν υποψήφιος μόνο ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον κακό του εαυτό και να αναδειχτεί επικεφαλής του Ποταμιού.

Μιλώντας ως εκλεγμένος επικεφαλής πλεόν, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι δε θα γίνει χείμαρρος, γιατί ο χείμαρρος καταστρέφει, οπότε θα παραμείνει ένα ύπουλο ρυάκι που σιγά σιγά θα ξεραθεί αλλά μέχρι τότε θα έχει προλάβει να κάνει μεγάλη ζημιά στα ανύπαρκτα εγκεφαλικά κύτταρα του Έλληνα ψηφοφόρου.

Για οτιδήποτε νεότερο από το ποταμίσιο μέτωπο θα σας ενημερώσω αναλόγως.

(Ανήθικο δίδαγμα: Έχω κουραστεί να το γράφω. Δεν υπάρχει πιο ανήθικο δίδαγμα από τον Σταύρο Θεοδωράκη.)

ΜΑΖΙ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΥΤΖΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ facebook.com/TheThreeMooges
Πηγή – thethreemooges