.

.

Τώρα λοιπόν που στο πρώτο μέρος του άρθρου ξεκαθαρίσαμε το ποιος είναι ποιος στην όλη υπόθεση και το τι πραγματικά έχει συμβεί, θέλετε να αρχίσουμε να σπάμε πλάκα;

Και εξηγούμαι: Επειδή είμαι ψυχαναγκαστικός, στα όρια του Άσπεργκερ, αμέσως παρακάτω θα αποδομήσω φράση προς φράση τις δύο ανεκδιήγητες δηλώσεις που έκανε ο Τριανταφυλλόπουλος σχετικά με την υπόθεση.

Πάμε:

Πρώτη δήλωση: Πέμπτη 19 Ιουνίου.

Γράφει λοιπόν ο “δημοσιογράφος” για τον Σακελλαρίδη:

“…Όταν κατάλαβε ότι η απίστευτα ανεύθυνη πολιτικά συμπεριφορά του θα δημοσιοποιηθεί μέσω του zougla.gr, πέρασε στην αντεπίθεση από το facebook!…”
Το ότι η συμπεριφορά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη είναι “απίστευτα ανεύθυνη” προφανώς το έκρινε ο ίδιος ο Τριανταφυλλόπουλος, γιατί έτσι γουστάρει βρε αδερφέ, με δικά του αυθαίρετα ηθικά κριτήρια και πιστεύοντας ότι μιλάει εκ μέρους κάποιας (κρυφής από όλους τους άλλους ανθρώπους) οικουμενικής αλήθειας.
Πιο ψώνιο πεθαίνεις.

“…Για την ταμπακιέρα όμως, κουβέντα…”
Εδώ βλέπουμε μια κλασική γκεμπελική τακτική: Ο Τριανταφυλλόπουλος προσπαθεί να βάλει εκείνος την ατζέντα της συζήτησης με το ζόρι, ότι τάχα δηλαδή το σκάνδαλο δεν είναι ο αποπειρώμενος εκβιασμός αλλά το τι κάνει ένας άνθρωπος στην προσωπική του ζωή.

“…Είναι πρωτάκουστο,πολιτικό πρόσωπο να μπαίνει σε site γνωριμιών…”
Μια και ως γνωστόν οι πολιτικοί επιτρέπεται να κάνουν γνωριμίες μόνο με τρόπους εγκεκριμένους από τον Τριανταφυλλόπουλο.

“…να αυτοϊκανοποιείται…”|
Όπως κανένας άνθρωπος δεν έχει κάνει ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας.

“…ανοίγοντας την κάμερα σε αγνώστους…”
Μια και άλλωστε τα one night stand γενικότερα, καταδικάζονται ως αμαρτωλά από θεσμοθετημένες συμμορίες γελοίων φανατικών που κράτησαν την ανθρωπότητα για δεκαπέντε αιώνες στο σκοτάδι.

“…συμπεριφερόμενο κατά τρόπο που αδυνατεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους…”
Ο ανθρώπινος νους των απανταχού αγάμητων, αειπάρθενων, χυλοπιτάδων και κομπλεξικών ματάκηδων. Όλοι οι άλλοι (έκπληξη βρε κουτά!) κάνουμε σεξ. Γνωρίζετε τι είναι;

“…και, όταν αυτό γίνεται γνωστό στο διαδίκτυο, να ζητάει και τα ρέστα!…”
Άχου! Δεν πέρασε ο εκβιασμός; Εκνευριστήκαμε; Δεν θα βγάλουμε χαρτζιλίκι; Α πα πα πα!..

“…Γιατί η παρέα των φοιτητών που μας κατήγγειλε το γεγονός…”
Δηλαδή τα εγκάθετα εκβιαστάκια που φρόντισαν παράνομα να καταγράψουν την εικόνα από την κάμερα.

“…Έχουμε ήδη περιγράψει σε άλλα δημοσιεύματα τα κατορθώματά του, τα οποία για εμάς δεν θα είχαν κανένα ενδιαφέρον, εάν δεν έφερε την ιδιότητα του πολιτικού…”
Προφανώς. Ποιον θα εκβιάσεις Τριανταφυλλόπουλε, τον περιπτερά της γωνίας; Κανένα ενδιαφέρον βέβαια!

“…Αυτό πρέπει να καταστεί σαφές σε όσους εκ του πονηρού βαφτίζουν προσωπικά δεδομένα την ανευθυνότητα και την ανοησία…”
Για πολλοστή φορά: ΔΕΝ είναι “ανευθυνότητα” και “ανοησία” να περνάς ευχάριστα τον χρόνο σου με άλλους ανθρώπους ασκώντας οποιαδήποτε νόμιμη και συναινετική δραστηριότητα. Η ανθρώπινη σεξουαλικότητα συνιστά πολυπαραγοντικό φαινόμενο και ως τέτοιο δεν είναι ποτέ αφύσικη όταν δεν παραβιάζει την ελευθερία των άλλων.
Αβαβάου-απαπάου.

[Σημείωση: Για να προλάβουμε εδώ κάποιους ψευτοαριστερούς και ψευτοηθικολόγους που μπορούν να αντιτάξουν την άποψη ότι “εντάξει βρε παιδιά, ο Σακλελλαρίδης δεν έκανε κάτι κακό, αλλά θα έπρεπε να προσέχει να το κάνει πιο κρυφά”, έχουμε απλά να πούμε ότι Ή κάτι είναι κακό και άρα δεν πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως, Ή κάτι είναι καλό (με την έννοια του φυσιολογικού στην συγκεκριμένη περίπτωση) και άρα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται “κρυφά” (δεν μιλάμε να γίνεται καταμεσής στην πλατεία Συντάγματος, καταλαβαίνουμε όλοι τι λέω).
Όχι μονά-ζυγά δικά μας, λαμόγια.]

“…Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε τη δυσάρεστη για εκείνον κατάσταση της δημοσιοποίησης, ενημερώνοντας την ηγεσία του κόμματός του…”
Μετάφραση: Μιλήσαμε κατευθείαν με την πηγή των χρημάτων για να σιγουρευτούμε ότι ο εκβιασμός θα πετύχει.

.

.

“…Δεχθήκαμε πιέσεις από γνωστούς και φίλους, οι οποίοι …… προσπάθησαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά…”
Πώς δέχτηκες πιέσεις Τριανταφυλλόπουλε αν μόνο εσύ γνώριζες το βίντεο; Άρα προφανώς το είχες βγάλει στη γύρα ψάχνοντας για πλειοδότη.

“…Δεν είναι δυνατό να μην αντιλαμβάνεται (ο Σακελλαρίδης) ότι εκείνη τη στιγμή καθιστά όμηροτον εαυτό του και το κόμμα του στα χέρια μη ταυτοποιημένων προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να τον εκβιάσουν πολιτικά…”
XAXAXAXAXAXAXA!!!!
Δηλαδή σαν να λέμε, “σε εκβιάζουμε σίγουρα εμείς για να σε …σώσουμε από τυχόν εκβιασμό κάποιων άλλων!!”
Πιο θρασύς πεθαίνεις.

“…Προσωπικά δεδομένα δεν είναι όσα εσύ ο ίδιος δίνεις βορά στις ορέξεις εκείνων που δεν γνωρίζεις ανοίγοντας μία κάμερα στο ίντερνετ…”
Ναι, γιατί ως γνωστόν όποιος ανοίγει μια κάμερα στο ίντερνετ, την ανοίγει απαραίτητα δημόσια και “streamάρει” ζωντανά στο youtube. Με την ίδια “λογική” που όποιος παλιά έστελνε γράμμα σε κάποιον, ήταν το ίδιο με το να το τυπώσει σε χιλιάδες αντίτυπα και να το πετάει στις πλατείες σαν φέιγ-βολάν.
Μόνο κάτι τεχνοφοβικοί υπερήλικες, εντελώς άσχετοι ακόμα και με τα πιο βασικά της διαδικτυακής επικοινωνίας μπορούν να ψαρώσουν με ένα τέτοιο “επιχείρημα”.
Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Αυτιάς, στον προσεταιρισμό του ηλικιακού κοινού 85-144.

“…Το γεγονός ότι αμύνεται επικαλούμενος τη δημοκρατία και την Αριστερά δεν μας εκπλήσσει, έχουμε δει και ακούσει χειρότερα…”
Επιτέλους, να ένα σημείο που συμφωνούμε!!
ΚΑΙ έχεις δει χειρότερα, ΚΑΙ έχεις ακούσει χειρότερα, ΚΑΙ έχεις κάνει χειρότερα. Μια ζωή μες τα σκατά κυλιόσουνα, πάει ποτέ;

“…Επειδή η Αριστερά αγωνίστηκε με αίμα και όχι με καρότα…”
Εδώ ο υπόνομος του Τριανταφυλλόπουλου δεν αντέχει άλλο, και ξεχειλίζει σεξισμό και ομοφοβία.
Τι συμπεράσματα βγάζουμε;

  • Πρώτον:
    Οι αγωνιστές της Αριστεράς (σύμφωνα με τον Τριανταφυλλόπουλο) είναι απαραίτητα μόνο βαρβάτοι άντρακλες και ανελέητοι γαμήκουλες, μια και ως γνωστόν η Αριστερά παλεύει για έναν κόσμο όπου τα λευκά ετεροφυλόφιλα αρσενικά θα δυναστεύουν όλους τους υπόλοιπους.
    Oh, wait, αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει σήμερα και που η Αριστερά θέλει να το ανατρέψει.
  •  Δεύτερον:
    Οι γυναίκες εξ ορισμού δεν μπορούν (πάλι φυσικά σύμφωνα με τον Τριανταφυλλόπουλο) να είναι ποτέ αγωνίστριες, είτε της Αριστεράς είτε γενικότερα, επειδή η φύση τους είναι …“δεκτική στην υποδοχή πραγμάτων”.
    Δεν πας ρε “Μάκη” μια βόλτα από τις καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών να δεις αν έρχομαι; Και αν βγεις ζωντανός (χωρίς μπράβους, άντρακλα, έτσι;) έλα να τα ξαναπούμε.

“…φρόνιμο είναι ο κύριος Σακελλαρίδης να αποχωρήσει σιωπηρά από την πολιτική…”
ΧΑΧΑΧΑΧΑ!! …Κατά τα άλλα δεν εκβιάζεις, ε;
Κάποιος να πάρει τηλέφωνο τον Μπαμπινιώτη: Το λήμμα “καραγκιόζης” μόλις απέκτησε νέο ενισχυμένο νόημα.

“…Εκτός και εάν αποδεχθούμε ότι το να ικανοποιείς τα βίτσια και τις φαντασιώσεις σου …… αποτελεί προϋπόθεση για συμμετοχή στην ενεργό πολιτική…”
Άσε τα ψόφια ρε νυφίτσα!.. Τι λεκτικά φτηνόκολπα είναι αυτά για δημιουργία εντυπώσεων;
Ούτε προϋπόθεση αποτελεί αυτό που είπες, αλλά ούτε προφανώς και απαγορευτική συνθήκη. Με τον ίδιο τρόπο που το να ικανοποιείς αντίστοιχα π.χ. τις γευστικές σου ορέξεις, επίσης δεν αποτελεί ούτε προϋπόθεση αλλά ούτε και απαγορευτική συνθήκη για συμμετοχή στην ενεργό πολιτική: Πόσο γελοία ακούγεται η φράση “το να ικανοποιείς τη δίψα σου για …βυσσινάδα είναι προϋπόθεση για συμμετοχή στην ενεργό πολιτική”;
Ε, αντίστοιχα τόσο γελοίο είναι και αυτό που είπες.

[Σημείωση: Ειλικρινά, μετά από εικοσιπέντε χρόνια λάσπη σε περιμέναμε πιο μάχιμο. Μάλλον οι αντίπαλοί σου μέχρι τώρα ήταν του ίδιου ανεπαρκούς επιπέδου με εσένα.
Αλλά ειλικρινά βρε “Μάκη”, πες μας, πριν αρχίσουμε να χασμουριόμαστε από ανία: Is this really the best you can do??]

“…Συνεργάτης μας παρέδωσε σήμερα το οπτικό υλικό στις Αρχές, για διερεύνηση πιθανών αδικημάτων που είναι δυνατόν να έχουν διαπραχθεί…”
Αυτογκόλ αγόρι μου; Δεν πειράζει. Το θρασύ πουλί από το θράσος πιάνεται.
Φυσικά και έχει διαπραχθεί αδίκημα. Λέγεται απόπειρα εκβιασμού.
Ο Κορυδαλλός σε περιμένει.

“…Ας σκεφθούν (οι Συριζαίοι) τις συνέπειες για το κόμμα τους, εάν η υπόθεση έβλεπε το φως της δημοσιότητας πριν από την εκλογική αναμέτρηση…”
Να σου τις πω εγώ;
Ο Σακελλαρίδης θα έβγαινε άνετα δήμαρχος, αφού το να σε εκβιάζει το μνημονιακό κατεστημένο είναι η καλύτερη πολιτική διαφήμιση που μπορείς να έχεις σήμερα.
Για αυτό και δεν έβγαλες το βίντεο πριν τις εκλογές, κουφαλίτσα.
Μόνο για αυτό.

“…Δείτε τις αντιδράσεις των φοιτητών μετά το τέλος της «συνομιλίας» τους με τον Γ. Σακελλαρίδη…”
Επειδή τα εγκάθετα εκβιαστάκια προφανώς σκέφτηκαν “αυθόρμητα” να καταγράψουν σε βίντεο μέχρι και …τις αντιδράσεις τους μετά από το cyber sex, όπως άλλωστε κάνει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος στον πλανήτη!!

.

.

Δεύτερη δήλωση: Σάββατο 21 Ιουνίου.

Βλέποντας ο “ζούγκλας” ότι ο εκβιασμός δεν έπιασε, στη δεύτερη δήλωση παίζει πλέον τα ρέστα του. Μόνο που το κάνει ακόμα χειρότερα και από την πρώτη δήλωση, γιατί έχει πλέον στερέψει εντελώς από “επιχειρήματα” και απλά αναμασάει τα ίδια:

“…Εάν υποθέσουμε ότι το πρόσωπο δεν ήταν γνωστό και υπήρχε η δυνατότητα να δουν όλοι το βίντεο …… τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα υπήρχε ούτε ένας όψιμος ζηλωτής που θα υποστήριζε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο μπορεί να ασχοληθεί με την πολιτική…”
Πώς ξέρουμε ότι είναι σίγουρο αυτό;
Α, χρησιμοποιώντας τα αυθαίρετα ηθικά κριτήρια του “Μάκη” από την πρώτη δήλωση. Συγνώμη, ξεχάστηκα.

“…για την έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας και για την επιπολαιότητα που επέδειξε…”
Πώς ξέρουμε ότι ο Σακελλαρίδης επέδειξε επιπολαιότητα;
Α, χρησιμοποιώντας τα αυθαίρετα πραγματολογικά κριτήρια του “Μάκη” από την πρώτη δήλωση. Συγνώμη, ξεχάστηκα.

“…Όσοι εκ του πονηρού μεταθέτουν την υπόθεση στο ροζ, το κάνουν μόνο και μόνο για να διευκολύνουν έναν πολιτικό χώρο να αποφύγει τις όποιες απώλειες από το πολιτικό κόστος, που έτσι κι αλλιώς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αναπόφευκτο…”
Πώς ξέρουμε ότι είναι αναπόφευκτο το πολιτικό κόστος;
Α, χρησιμοποιώντας τα αυθαίρετα πολιτικοστατιστικά κριτήρια του “Μάκη” από την πρώτη δήλωση. Συγνώμη, ξεχάστηκα.

“…όταν γδύνεσαι μπροστά σε μια κάμερα που την ενεργοποιείς μόνος σου…”
Ενώ ως γνωστόν όλες τις κάμερες πρέπει να τις ενεργοποιεί ο Τριανταφυλλόπουλος!

“…είναι αδύνατον να μην αντιλαμβάνεσαι ότι εκείνη την ώρα παγιδεύεις τον εαυτό σου και το κόμμα σου…”
…στον Τριανταφυλλόπουλο!!

“…Σήμερα, έχοντας (ο Σακελλαρίδης) άμεση εμπλοκή με τη δημοσιοποίηση του όλου θέματος…”
Επειδή προφανώς ο ίδιος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης …απαίτησε να τον εκβιάσεις (!!!)

“…ο Σακελλαρίδης συνεχίζει να παραμένει συμπαθής …… για την αφέλεια και την αθωότητά του…”
Μετάφραση: Αφού δεν έπιασε η διαπόμπευση του Σακελλαρίδη ως “ανώμαλου” και πλέον γελάει με το zougla.gr μέχρι και το παρδαλό κατσίκι, ας πούμε ό,τι άλλο μας κατεβαίνει στο κεφάλι μπας και περισώσουμε ό,τι μπορούμε από το φιάσκο.

“…δώσαμε τον απαραίτητο χρόνο στο κόμμα του να τον προστατεύσει από την επιπολαιότητά του…”
Επαναλαμβάνεσαι: Εντάξει, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ σε πλήρωσε, το καταλάβαμε. Σταμάτα την κλάψα, εξήντα χρονών μαλάκας.

“…Η «Ζούγκλα» δεν θα δημοσιοποιούσε ποτέ ονομαστικά την υπόθεση εάν υπήρχε αποτελεσματική αντίδραση…”
Η πιο κυνική ομολογία εκβιασμού όλων των εποχών!!
Καλά ρε φίλε, τα διαβάζεις αυτά που γράφεις;

“…Είναι αυτονόητο ότι όταν ασχολείσαι με τα κοινά χάνεις πολλά πλεονεκτήματα από την ιδιωτικότητα και την προσωπική σου ζωή…”
…Επειδή φροντίζω για αυτό εγώ, ο μέγας Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

“…Όσο καλή διάθεση και εάν έχουν οι ψηφοφόροι για έναν νέο άνθρωπο …… δεν μπορούν να μη συνυπολογίσουν τη σοβαρότητα και τη γενικότερη συμπεριφορά του…”
Μα ακριβώς για αυτό γουστάρουμε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη: Επειδή είχε τη σοβαρότητα και την γενναία συμπεριφορά να βγει και να σου τρίψει τον εκβιασμό στη μούρη.

“…ερωτώ: Ποιος θα ψήφιζε τον κ. Σακελλαρίδη μετά από όλα αυτά;”
Άντε πάλι: Όλος ο κόσμος, το είπαμε. Ξεπέρνα το!

GAME OVER

Τελικό συμπέρασμα:
Τέλειωσες άνθρωπέ μου… Μαζί με την εποχή που σε γέννησε.
Και το πιο θλιβερό είναι ότι ακόμα δεν το έχεις καταλάβει.

.

.

Θέλω να κλείσω όμως το άρθρο με ένα “σας κουνάω επιτιμητικά το δάχτυλο” σχόλιο προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (αφενός γιατί το θεωρώ απαραίτητο, αφετέρου για να μην νομίσει κανείς ότι είμαι σε …εντεταλμένη υπηρεσία από την Κουμουνδούρου):

Η ΔΕΙΛΙΑ έχει και τα όριά της, συντρόφια. Νισάφι!

Γιατί άραγε έπρεπε να περάσουν κάποιες μέρες απόλυτης σιωπής (και συνακόλουθης αποθράσυνσης του κάθε λογής φασιστάκου) μέχρι να δούμε κάποια αντίδραση;

Και όταν την είδαμε, αυτή η αντίδραση ήταν μόνο ατομική (του ίδιου του Γαβριήλ Σακελλαρίδη) και απλά μέσω facebook.
Επί του “πιεστηρίου”: Μόλις πληροφορήθηκα ότι ακολούθησε την Παρασκευή 20 Ιουνίου δήλωση συμπαράστασης της Ρένας Δούρου στο twitter. Μπράβο στη Δούρου για το αυτονόητο, αλλά όπως καταλαβαίνετε σύντροφοι της ηγετικής κλίκας, αυτά είναι ημίμετρα του κερατά.

Πού είναι μια επίσημη, συντεταγμένη και επιθετική δήλωση από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ;

Πού είναι η κεντρική επιτροπή να βγει σύσσωμη και να απαιτήσει την επέμβαση εισαγγελέα;

Όπως υπογράμμισε καίρια ο Σπύρος Δερβενιώτης σε άρθρο του στο Unfollow:
“…Η «Αριστερά» ωστόσο είχε (με την εν λόγω υπόθεση) μοναδική ευκαιρία και πεδίο δόξης λαμπρό να βγει και να υπερασπιστεί τη σεξουαλική ελευθερία «χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις». Οι εύκολες ασκήσεις δημοσίων σχέσεων στο GayPride καταντούν κενό γράμμα αν δεν υποστηρίξεις το ίδιο κάθετα το δικαίωμα στη σεξουαλική ελευθερία και σε συνθήκες πραγματικών πυρών…”

Με άλλα λόγια, αν ο Ταρζάν και οι διάφορες τσίτες του σας τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί, με μοναδικό όπλο …ένα καρότο, τότε ειλικρινά σύντροφοι το παιχνίδι το έχετε χάσει από τα αποδυτήρια. Από εδώ και πέρα θα τρώτε τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη με μια ηττοπάθεια ντροπιαστική ναι μεν για εσάς (ας προσέχατε) αλλά ντροπιαστική και για όλη την Αριστερά – και αυτό ΔΕΝ είναι δικαίωμά σας να το αφήσετε να συμβεί.

Και εσείς, αντί να αντιδράσετε με τσαγανό και τσαμπουκά, σφυρίζετε αδιάφορα – αποδεχόμενοι έτσι σιωπηρά κάποιου τύπου …“ενοχή”!!!

Ή μήπως το κάνετε αυτό επειδή αλληθωρίζετε προς τους πρώην πασοκτζήδες συντηρητικούς ομοφοβικούς ψηφοφόρους του “μεσαίου χώρου” και δεν θέλετε να τους στενοχωρήσετε;

Στο 27% δεν σας έφεραν όμως αυτές οι λοβιτούρες. Σας έφερε ο ριζοσπαστικός λόγος που είχατε πριν το 2012 και που μια βαριά τραυματισμένη κοινωνία δίψαγε να τον ακούσει.

Τώρα πλέον αντί να σας ακολουθεί η κοινωνία, την ακολουθείτε εσείς. Πριν καν γίνετε κυβέρνηση, και μπας και γίνετε κυβέρνηση.
Κατάντια.

Προσοχή όμως, συντρόφια: Οι χαμηλού μορφωτικού επιπέδου (αφού εσείς είστε υψηλού) απελπισμένοι άνθρωποι σέβονται πάνω από όλα τη δύναμη και την αποφασιστικότητα – κυρίως επειδή δεν τη διαθέτουν εκείνοι. Ο κίνδυνος δεν είναι να σας θεωρήσουν οι νεοέλληνες “ακραίους”. Ζούμε σε μια εποχή που όλα όσα μας συμβαίνουν είναι ούτως ή άλλως ακραία και που όλες οι επιλογές μας, καταρχήν στον ίδιον τον καθημερινό ιδιωτικό και επαγγελματικό μας βίο, είναι αναγκαστικά ακραίες.

Οι νεοέλληνες λοιπόν θα κάνουν την ανάγκη τους φιλότιμο και, εφόσον τους καλύπτετε στα υπόλοιπα, θα “καταπιούν” εκείνες τις γωνίες της ιδεολογίας σας που δεν καταλαβαίνουν. Μην σας πω ότι εδώ που έχουμε φτάσει, με τόση αμφισβήτηση απέναντι στα πάντα, αν δείξετε αμετάκλητη προσήλωση σε όλο το ιδεολογικό σας οπλοστάσιο και δεν συνεχίσετε να το “ξεφτίζετε” λες και μαδάτε μαργαρίτα προκειμένου να γίνετε αρεστοί, θα τους κινήσετε το ενδιαφέρον να το προσεγγίσουν κιόλας (όχι να το ενστερνιστούν σε πρώτη φάση, αλλά τουλάχιστον να το προσεγγίσουν). Το μεγαλειώδες λαϊκό κίνημα από το 2010 έως το 2012 είναι έμπρακτη απόδειξη ότι το να συμβεί αυτό είναι όχι μόνο δυνατόν, αλλά σχεδόν νομοτέλεια.

Αλλιώς, θα πετύχετε το αντίθετο αποτέλεσμα: Ο μοναδικός κίνδυνος στις μέρες μας είναι να σας νομίσουν συμβιβασμένους και λιπόψυχους. Είναι το μόνο που οι νεοέλληνες δεν συγχωρούν. Είναι ακριβώς αυτός ο λόγος για τον οποίο η χρυσή αυγή τους προσελκύει κατά χιλιάδες, παρά το ακραίο φασιστικό, μισαλλόδοξο και απάνθρωπο πρόταγμά της: Επειδή τα στελέχη της το παίζουν “τσαμπουκάδες” (και ας είναι οι μεγαλύτερες κότες που υπάρχουν, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Ας βγει λοιπόν ΤΩΡΑ ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να δώσουν μια συνέντευξη Τύπου κρατώντας μια αρμαθιά καρότα και σπάζοντας πλάκα, σοβαρεύοντας όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο και περνώντας δυναμικά στην αντεπίθεση, στηλιτεύοντας σφόδρα τα μίντια, τα διαπλεκόμενα, την ακροδεξιά κυβέρνηση που προωθεί και στηρίζει τέτοια φαινόμενα, τη χρυσή αυγή που έσπευσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός, αλλά και (με αφορμή όλα αυτά) την ίδια την ψευτοπουριτανική υποκρισία τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, υποσχόμενοι ότι με μαχητικό και ασυμβίβαστο τρόπο δεν θα αφήσουν ΙΧΝΟΣ τέτοιας παθογένειας στην ελληνική κοινωνία όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει κυβέρνηση, με ριζικές παρεμβάσεις σε κάθε επίπεδο (πολιτικό, νομικό, διοικητικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό).

Είστε πρώτο κόμμα και σε λίγους μήνες θα γίνετε κυβέρνηση.

Βγάλτε τα πάμπερς, λύστε τη σαλιάρα, πετάξτε την πιπίλα και υψώστε θαρραλέα το ανάστημα που επιβάλλεται να έχετε.

Συνέλθετε!

.

.

.

(Περισσότερα άρθρα του Λουτέσιου Ρεμπεsqué μπορείτε να βρείτε εδώ)

.