Κάποιοι ονειρεύονται εμπορευματοποίηση

Στο πόδι είναι οι κάτοικοι των δήμων Ιλίου, Αγ.Αναργύρων και Καματερού, αντιδρώντας στην προοπτική να δημοπρατηθούν χώροι του Πάρκου Τρίτση σε ιδιώτες. Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για αλλοίωση του χαρακτήρα του «ως πάρκου περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης», και δηλώνουν αποφασισμένοι «με τους αγώνες τους να ανατρέψουν την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του πάρκου, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο και υπερτοπικό χαρακτήρα του».

Ο φορέας διαχείρισης του Πάρκου σκοπεύει να προχωρήσει στην εκμίσθωση ενός υπαίθριου χώρου για τη διοργάνωση Εκθέσεων Προβολής, Ενημέρωσης & Υποστήριξης των Ελληνικών Αγροτικών Προϊόντων – υπαίθριας αγοράς και την εκμίσθωση υπαίθριων χώρων που θα χρησιμοποιηθούν ως σταθμοί μίσθωσης ποδηλάτων, προκειμένου -όπως ανέφερε σε συνάντηση με τους κατοίκους ο πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα Γιάννης Μιχαλόπουλος- να εξευρεθούν χρήματα για τη χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων του Πάρκου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλληλεγγύη η Δύναμή μας», Γιώργος Κομματάς, μετά τη συνάντηση του με τον κ. Μιχαλόπουλο, ζήτησε την αναβολή της κατάθεσης των προσφορών, γιατί οι πιο πάνω μισθώσεις θα αλλοιώσουν το χαρακτήρα του πάρκου «ως πάρκου περιβαλλοντολογικής ευαισθητοποίησης», καθώς και να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τη νεοεκλεγείσα περιφερειάρχη Ρένα Δούρου (η οποία, όπως είπε ο κ. Κομματάς σε εκδήλωση της παράταξής του, είχε διαβεβαιώσει ότι θα διαφυλάξει το χαρακτήρα του Πάρκου), προκειμένου να ανευρεθούν χρήματα από την περιφέρεια για τη συντήρηση του Πάρκου.

Την ακύρωση των δημοπρατήσεων ζήτησε και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών με τη «Δύναμης Ζωής», Σπύρος Τζόκας, ο οποίος παραβρέθηκε στην κινητοποίηση, και υποστήριξε πως η νέα Περιφερειακή Αρχή μαζί με τους πολίτες θα κινηθεί στην κατεύθυνση της εξεύρεσης κρατικής χρηματοδότησης για την εύρυθμη λειτουργία του πάρκου, ενάντια σε οποιοδήποτε σχέδιο εμπορευματοποίησής του.

Πηγή – ελευθεροτυπία