Την πρώτη του παράσταση έδωσε το πρωί της Δευτέρας ο Μάκης Γιακουμάτος, ένα από τα πιο προβεβλημένα και ταλαντούχα μέλη του θιάσου Σαμαρά που καλύπτει το έργο του Γκίκα Χαρδούβελη. Μετά τα ΜΑΤ, η κυβέρνηση επιστράτευσε έναν από τους υφυπουργούς του ΑΝΤ1 για να διασκεδάσει τις καθαρίστριες με ένα μονόπρακτο.

Ο Γιακουμάτος, φτάνοντας στο υπουργείο Οικονομικών για να εξηγήσει τα σχέδιά του κατά της φοροδιαφυγής (των άλλων), αντικρίζοντας τις καθαρίστριες και με το εκφραστικό του βλέμμα, τους διεμήνυσε πως είναι σύμμαχός τους, εξηγώντας πως αν δεν ήταν αυτές να σκουπίζουν τα σάλια του κάθε φορά που γλύφει σαν αγελάδα όποιον βρει μπροστά του, τότε τα υπουργεία θα ήταν μούσκεμα και η κυβέρνηση θα έπεφτε συνέχεια.

Οι καθαρίστριες του είπαν πως αν είναι σύμμαχος τους να τους το αποδείξει, για να πάρουν την πληρωμένη απάντηση πως ο ίδιος και η οικογένειά του δεν κόβουν αποδείξεις γιατί στηρίζουν την φοροδιαφυγή, απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Μία καθαρίστρια τον ρώτησε τι την θέλει την ασφάλεια που τον συνοδεύει, δείχνοντας του τον φουσκωτό με το ακουστικό στο αυτί, το φουσκωμένο τσαντάκι στη μέση και τα μαύρα γυαλιά ηλίου, με τον Γιακουμάτο να της απαντάει πως ο συγκεκριμένος τύπος δεν είναι ασφάλειά του αλλά συνεργάτης του από το υπουργείο Ανάπτυξης, αφού αυτή την περίοδο είναι στον όγκο.

Μία καθαρίστρια του είπε πως δεν μασάνε από ασφάλειες και ΜΑΤ, και πως αν θέλουν δέρνουν και τον ίδιο, ενώ ο Μάκης αναγνωρίζοντας την Φωτεινή που έγινε πρωτοσέλιδο στους New York Times ανάμεσα στις ασπίδες των μπάτσων, της είπε πως έχει τρομερή φωτογένεια και του αρέσει πολύ το τούτο της

Οι απολυμένες καθαρίστριες πάντως δεν πτοήθηκαν από το νούμερο του Γιακουμάτου, και τον κάλεσαν να τους κλείσει εισιτήρια για μία παράσταση του νέου υπουργού Οικονομικών, που αν κρίνω από την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Γιάννη Στουρνάρα την περασμένη εβδομάδα, έχει πολύ μεγαλύτερο ταλέντο υποκριτικής από τον προκάτοχό του.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης των δικών μας παιδιών τους απήντησε πως κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο, αφού ο κ. Χαρδούβελης έχει συμβόλαιο αποκλειστικότητας μόνο με τον Λάτση, τον Σάλλα και τα άλλα παιδιά και τώρα που τους έριξε άκυρο ο Άρειος Πάγος θα πρέπει να κλείσουν εισιτήρια για τις παραστάσεις του Σεπτεμβρίου.

Πηγή – Ρεμπελίσκος