by To Skouliki Tom

Δεν πρόλαβα να τελειώσω το άρθρο μου για τη Νέα Πεντηκοστή και η Σοφία Βούλτεψη – νέα κυβερνητικός εκπρόσωπος – έσπευσε να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης.

(Να θυμίσω ότι η Σοφία Βούλτεψη στον περασμένο ανασχηματισμό είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο Υπουργείο Υγείας, γιατί τον θεωρούσε ακροδεξιό. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι τον διαδέχτηκε ο Μάκης Βορίδης.)

Με εντολή Βενιζέλου, ο Αντώνης Σαμαράς παρέμεινε Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε θετικός κι απέναντι στο ενδεχόμενο συμμετοχής κι άλλων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Τσάρος της Οικονομίας αναδείχτηκε ο Γκίκας Χαρδούβελης, ένα πολύ φρέσκο κι άφθαρτο πρόσωπο, που έχει συνεργαστεί στενά με τον Κώστα Σημίτη και τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ είναι εξαιρετικά έμπειρος και στο σώσιμο των τραπεζών με τα λεφτά του ελληνικού λαού, αφού έχει δουλέψει στην Εθνική, στη Eurobank και σε άλλους τοκογλύφους.

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης κρίνεται εξαιρετικά θετική, αφού αν κατάφεραν ο Αργύρης Ντινόπουλος κι ο Βασίλης Κικίλιας να γίνουν υπουργοί, τότε υπάρχει ελπίδα για όλους τους Έλληνες να γίνουν κάποια στιγμή πλανητάρχες.

Όπως είπα, ο Μάκης Βορίδης διαδέχτηκε στο Υπουργείο Υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς θεωρούσε ανέκαθεν πολύ αριστερό, οπότε οι ακρωτηριασμοί με τσεκούρι στα ελληνικά νοσοκομεία αναμένεται να εκτιναχθούν στα ύψη.

Όπως αναμενόταν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέμεινε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο του, το οποίο είναι να ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και να εκδικηθεί τον μπαμπά του – που κανονικά είναι παππούς του. 

Σωστή κρίνεται και η επιλογή του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδου για το Υπουργείο Παιδείας, αφού τα σχολεία είναι τίγκα στους οροθετικούς μαθητές που κουβαλάνε το χτικιό και σπέρνουν τον τρόμο στους Έλληνες νοικοκυραίους.

Ο Νίκος Δένδιας δίκαια ανέλαβε το Υπουργείο Ανάπτυξης κι Ανταγωνιστικότητας, αφού η Ελληνική Αστυνομία έγινε πολύ ανταγωνιστική επί των ημερών του και συναγωνίζεται επάξια τον στρατό της Βόρειας Κορέας.

Ευχάριστη έκπληξη του ανασχηματισμού αποτέλεσε και η συμμετοχή της Άντζελας Γκερέκου στο Υπουργείο Πολιτισμού, η οποία κάνει δυναμικό come back, ώστε να στηρίξει τη μπουζουκοβιομηχανία της χώρας που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την κρίση.

Σε άλλα νέα, ο Γιώργος Βρούτσης θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στο Υπουργείο Απολύσεων, ενώ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παραμένει Υπουργός Άμυνας, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ σκληρό αρσενικό και δηλώνει πολύ επιθετικός στο κρεβάτι. 

Στο ίδιο πνεύμα, ο Χαράλαμπος Αθανασίου κρατάει τη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης, αν και η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια, οπότε κάποιος πρέπει να αναλάβει τη δήθεν δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι.

Παράλληλα, η Όλγα Κεφαλογιάννη διατηρεί το Υπουργείο Τουρισμού, αφού το στήθος της αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας αλλά αυτό μην το πείτε πουθενά, γιατί θα σας πούνε σεξιστές και μπορεί να χάσουμε τα 20.000.000 τουρίστες που πρόκειται να επισκεφτούν τη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.

Επίσης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρέμεινε στη θέση του προστάτη των ελληνικών συνόρων, έπειτα από τις μεγάλες επιτυχίες που σημείωσε στην εξόντωση μοχθηρών μεταναστών από τη Συρία που έρχονται Γενάρη μήνα στη χώρα μας και λογικά θαλασσοπνίγονται.

Τέλος, ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες που κάνουν λόγου για άρνηση του Γιάννη Πρετεντέρη και της Όλγας Τρέμη να αναλάβουν κάποιο Υπουργείο, οπότε θα συνεχίσουν το κυβερνητικό έργο από το πόστο τους στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

(Ανήθικο δίδαγμα: Ευτυχώς πάντως που ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός και μάθαμε ότι υπάρχει Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.)

Η νέα κυβέρνηση θα παρελαύνει καθημερινά από τη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Πηγή – thethreemooges