verhofstadt

Λίγες ώρες πριν τις Ευρωεκλογές, στις οποίες ο ευρωσκεπτικισμός καλπάζει, το ρεπορτάζ του pressproject για τις παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες ενός εκ των υποψηφίων για την προεδρία της Ε.Ε., δίνει ένα ακόμη δυνατό παράδειγμα του γιατί η Ευρώπη των λόμπι και της ολιγαρχίας έχει διαλύσει κάθε ψευδαίσθηση για τη «δημοκρατική» λειτουργία της.

Ο συγκεκριμένος  κύριος δεν είναι άγνωστος στην ελληνική κοινή γνώμη και  έχει κάνει και δηλώσεις περί ύπαρξης διαφθοράς, για την ανάγκη νέων κανόνων, καλώντας τους ψηφοφόρους να δουν ποιοι είναι εκείνοι που ζητάνε την ψήφο τους.

Ποιος είναι λοιπόν εκείνος που ζητάει την ψήφο των Ευρωπαίων;

Πέραν του ότι είναι μέλος του Ευρωκοινοβουλίου, ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, κ. Verhofstadt κατέχει έδρα στο διοικητικό συμβούλιο της Sofina (Société de Financière de Transports et d’Entreprises Industrial), μια βελγική εταιρεία συμμετοχών με έδρα τις Βρυξέλλες.

Η Sofina, σύμφωνα με τη Wikipedia, επενδύει σε πολλούς τομείς της οικονομίας: στις τηλεπικοινωνίες (7%), τις εταιρείες χαρτοφυλακίου, στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα (6%), σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (6%), σε εταιρικές υπηρεσίες (18%), καταναλωτικά αγαθά (31%) , ενέργεια (6%), διανομή (8%) και διάφορους άλλους τομείς (10%). Ο κ. Verhofstadt είναι, επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Exmar, ενός ναυτιλιακού ομίλου που εξυπηρετεί τη διεθνή μεταφορά αερίου και πετρελαίου

Ο Guy Verhofstadt , η GDF Suez και η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών υδάτων

Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό. Η Sofina, σύμφωνα με τις δηλώσεις των στοιχείων της, έχει μερίδιο στην ενεργειακή πολυεθνική GDF Suez. Μάλιστα, η συμμετοχή της είναι τόσο σημαντική που διατηρεί μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Suez.

Στο δια ταύτα: H θυγατρική της Suez GDF, Suez Environnement (στην οποία , ως εκ τούτου η Sofina κατέχει μερίδιο ) συμμετέχει σε μία από τις δύο κοινοπραξίες στην Ελλάδα που έχουν περάσει στο τελικό στάδιο της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ .

Στην προσπάθειά της απόκτησης της ελληνικής εταιρείας ύδρευσης , η Suez δεν είναι η μόνη. Συμπληρώνεται από την AKTOR, έναν από τους πιο ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους στην Ελλάδα , με ηγετικό ρόλο στον τομέα των κατασκευών , τις παραχωρήσεις αυτοκινητοδρόμων, την εξόρυξη χρυσού, τη διαχείριση των αποβλήτων και πλέον… και του νερού. Όπως γράφει ο συντάκτης του pressproject, “Η AKTOR ελέγχεται από μια ελληνική οικογένεια με κομβικό ρόλο στο λεγόμενο «τρίγωνο της εξουσίας», ένα πλέγμα μέσων μαζικής ενημέρωσης, επιχειρήσεων και ελληνικής πολιτικής τάξης”.

Στην Ελλάδα η διαπλοκή έχει γίνει προς τέρψιν πολύ λίγων δευτέρα έξις και το «τρίγωνο της εξουσίας», αποτελεί και το τρίγωνο των Βερμούδων όπου “εξαφανίζονται” αμύθητα ποσά εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Η ευρωπαϊκή πολιτική τάξη και τα δικά της ελεγχόμενα μίντια έχουν επανειλημμένως κουνήσει το δάχτυλο προς τους διεφθαρμένους Έλληνες. Πόσο μακριά από τον δικό του ορισμό της διαπλοκής βρίσκεται το παράδειγμα του κ. Verhofstadt, μέλους της πολιτικής ελίτ που συμμετείχε με τη δική του πολιτική ατζέντα στην διαμόρφωση των πολιτικών που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα ;

Σημείωση: Άραγε ο δηλών κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καμίνης,που ξενάγησε σήμερα τον κ. Verhofstadt γνωρίζει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες;

kaminis

 Πηγή : savegreekwater

Σχόλιο Ν.Κ.

O υπερνεοφιλελές σημιτάνθρωπος και καλά “ακομμάτιστος” Καμίνης φυσικά και γνωρίζει ποιό είναι το βέλγικο καθικάκι. Το γνωρίζει πολύ καλύτερα από μας. Και φυσικά, προσχηματικά και προεκλογικά είπε μια παρόλα για το νερό. Γιατί στην πράξη δεν έκανε τίποτα. Μήπως μερίμνησε για να μην κοπούν συνδέσεις απόρων συμπολιτών μας ; όχι φυσικά. το μόνο που νοιάζεται είναι το εμπόριο του ανθρώπινου  πόνου , συνήθως με ΕΣΠΑ, ΜΚΟ και αυτά τα μαλακισμένα πασοκομούλικα που ξεκολλούν τσίχλες και ντύνουν δέντρα το χειμώνα, τους μαλακίστας. Προσέξτε τη γλώσσα που χρησιμοποιεί  : “Υπνωτήριο αστέγων”.

Κι αν εκλεγεί δεν θα κάνει τίποτα για να μην συμβεί η ιδιωτικοποίηση του νερού. Απολύτως τίποτα.Ειδικά αν στο κόλπο είναι το αφεντικό του ο Μπόμπολας.