110657-makridakisdfpdodpifugdyifgdyiugfhdg

του Γιάννη Μακριδάκη

Πήγα πρωί πρωί να ψηφίσω για να μην δω μούρες κομματικές και λούμπεν παραταξιακές της διαφθοράς και της ιδιοτέλειας αλλά μου προέκυψαν από εκεί που δεν το περίμενα οι εμετικοί ανθρωποτύποι

Ώρα εφτά και μισή το πρωί και το εκλογικό τμήμα βρίσκονται η δικαστική αντιπρόσωπος με την γραμματέα της και δύο αντιπρόσωποι κομμάτων και συνδυασμών (ΚΚΕ και ενός αυτοδιοικητικού). Μέσα στα δύο παραβάν κάποιοι πολίτες ψηφίζουν και εγώ που αναμένω την σειρά μου, ουδείς άλλος.

Τότε μπαίνει ο αποκτηνωμένος με τα μαύρα ρούχα, δείχνει στην δικαστική αντιπρόσωπο μια εξουσιοδότηση, ελέγχει τα ψηφοδέλτια στο τραπέζι και φεύγει όπως ήρθε, δίχως κουβέντες και δίχως περιττές κινήσεις.

Βγαίνει ο ένας ψηφοφόρος από το παραβάν και μπαίνω. Ενώ είμαι μέσα ακούω την δικαστικό να λέει, προφανώς στην γραμματέα της αλλά φωναχτά και απευθυνόμενη προς όλους τους παριστάμενους, ότι αυτός που ήρθε ήτανε έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα και ότι τον γνωρίζει καλά διότι τον είχε κάποτε αντίδικο και διάφορα άλλα τέτοια με ύφος που δήλωνε την απαρέσκειά της, ίσως να έκανε και τις απαραίτητες χειρονομίες ή γκριμάτσες λέγοντάς τα όλα αυτά, ήμουν όμως πλέον εντός του παραβάν και δεν την έβλεπα.

Βγήκα και έριξα τον έναν φάκελο στην κάλπη. Ξαναμπήκα. Την ώρα που επέλεγα το ψηφοδέλτιο για τον Δήμο και ενώ η κουβέντα απ’ έξω μεταξύ δικαστικού και γραμματέως της περί του αποκτηνωμένου είχε φουντώσει, ρωτούσε η γραμματέας να μάθει με τι ασχολείται αυτός και είναι τόσο σωματώδης, απαντούσε η δικηγόρος ότι είναι παλαιστής ή πυγμάχος, ακούω την γραμματέα να βγάζει ένα αυθόρμητο στεναγμό και να λέει επί λέξη “εμένα πάντως μου φάνηκε καλός”.

Γύρισαν τα μάτια μου ανάποδα, ευτυχώς είχα βρει ήδη το ψηφοδέλτιο και το είχα βάλει στον φάκελο. Της φώναξα τότε μέσα από το παραβάν “άμα σου φάνηκε καλός να τον πάρεις στο κρεβάτι σου” και βγήκα, έριξα τον φάκελο στην κάλπη και ξαναμπήκα για την τρίτη ψηφοφορία.

Άρχισε τότε απ’ έξω η κυρία να διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά μου! Επανέλαβα την φράση μου και ξαναβγήκα, ψήφισα για τελευταία φορά και κατευθύνθηκα προς το μέρος της για να πάρω πίσω την ταυτότητά μου και να φύγω όταν η δικαστική αντιπρόσωπος αποφάσισε να επέμβει λέγοντάς μου “απαγορεύεται κύριε να σχολιάζετε, μόνο να ψηφίσετε έχετε δικαίωμα”

Αυτή που άνοιξε τον κύκλο των σχολίων και του κουτσομπολιού, αυτή που κόντεψε να κάνει αναδρομή της δικαστικής της υπόθεσης στην οποίαν τον είχε αντίδικο τον αποκτηνωμένο, αυτή που είχε βοηθό την θεούσα με τις ναζιστικές ονειρώξεις, μου είπε ότι απαγορεύονται τα σχόλια από μέρους μου!!!

Η νεογλώσσα και η νέα πραγματικότητα (τύπου Δένδια και Ξένιου Δία) η διαστρεβλωμένη σε όλο της το μεγαλείο. Όποιος πάρει έστω και την παραμικρή εξουσία, έστω και για τον παραμικρό χρόνο, επί έστω και ενός ανθρώπου, διαστρεβλώνει αμέσως την πραγματικότητα ανάλογα με την στραβομάρα και την τύφλα του

Της επισήμανα της κυρίας βέβαια ότι αυτή και η βοηθός της σχολίασαν και μάλιστα επανειλημμένα και όχι εγώ, επίσης ότι εγώ και οι υπόλοιποι παριστάμενοι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τον οχετό των ονειρώξεων και των επιθυμιών της ακαλαίσθητης φύσης τους και του ηλίθιου μυαλού τους και έφυγα αφήνοντας την γραμματέα να κοιτάζει με τα χείλη μισάνοιχτα την προϊσταμένη της.

Καλή ψήφο