Είμαστε οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες σε café – bar της προκυμαίας Μυτιλήνης

Εδώ και αρκετά χρόνια οι συνθήκες εργασίας που επικρατούν, αποτελούν παράδειγμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και εκμετάλλευσης, αφού μιλάμε για ανασφάλιστους εργαζόμενους, μεροκάματο που φτάνει τα 25,00 ευρώ το 8ωρο και που βέβαια μέσα σ’ αυτό το 8ωρο ο εργαζόμενος ή η εργαζόμενη είναι ταυτόχρονα μπουφετζής, σερβιτόρα, καθαριστής, μαγείρισσα και πάει λέγοντας. Για τα δώρα Πάσχα – Χριστουγέννων, επιδόματα αδειών (υποχρεωτικά στον ιδιωτικό τομέα) και λοιπά αυτονόητα, ούτε λόγος, και φυσικά οι απολύσεις διαδέχονται, αναίτια, η μια την άλλη βασιζόμενες σε αφορμές και καπρίτσια .

Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ενώ ήδη εδώ και πέντε (5) μήνες συναντιόμαστε δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ μας, με την ευκαιρία της απεργίας της 1ης Μάη, απεργούμε. Όχι για να «πιάσουμε τον Μάη» αλλά έχοντας ως βασική μας επιδίωξη να κατακτήσουμε, τουλάχιστον, τα αυτονόητα στον εργασιακό μας χώρο.

Παλεύουμε για μια σταθερή δουλειά για όλους/ες μας  με αξιοπρεπή μισθό, πλήρη εργασιακά δικαιώματα δηλαδή δώρα και ασφάλιση που να ανταποκρίνεται στα πραγματικά μας μεροκάματα. Επίσης απαιτούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας όσον αφορά στη συμπεριφορά των αφεντικών προς εμάς, μιας και δεν είμαστε δούλοι κι ούτε αποτελεί από όσο έχουμε κουβεντιάσει κάτι τέτοιο μέρος των επιδιώξεων μας .

Επειδή τα κέρδη των αφεντικών περνάνε ή επρόκειτο να περάσουν κρίση, δεν σημαίνει ή δεν θα αφήσουμε εμείς να σημαίνει ότι η εκμετάλλευση μας θα αυξάνεται. Για το λόγο αυτό, με κάθε μέσο, και με την αλληλεγγύη και τη στήριξη του σωματείου του κλάδου μας, όλων των φορέων και  όλων όσων νιώθουν πως πρέπει να είναι δίπλα μας, συνεχίζουμε δυναμικά.

πηγη: athens.indymedia.org