bardinogiannis-elehmosynh[1]

Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσαν δύο γεγονότα που φαινομενικά είναι ασύνδετα μεταξύ τους. Πριν μερικές μέρες ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (σύνολο 142 ψήφων) μια τροπολογία με την οποία ουσιαστικά ακυρώνονται πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, κυρίως εφοπλιστικούς και πετρελαϊκούς όπως τα ΕΛΠΕ του Λάτση και η Μοτορ Οιλ του Βαρδινογιάννη. Το δεύτερο γεγονός ήταν η συζήτηση με φίλη μου η οποία είναι άγαμη θυγατέρα και λαμβάνει μια σύνταξη από τον πατέρα της που ήταν δημόσιος υπάλληλος ο οποίος υφίστατο κρατήσεις μια ζωή οι οποίες γίνονταν για τη σύνταξη της κόρης του μέχρι το γάμο της. Πρόσφατα, με απόφαση της κυβέρνησης και στήριξη της βουλής κόπηκε η ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη στις άγαμες θυγατέρες κάτω των 40 ετών.

Μέσα στην αγωνία της η φίλη μου για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψή της αποτάνθηκε στο γραφείο του ΙΚΑ όπου ο υπάλληλος αφού την αντιμετώπισε με αγένεια και περισσή αλαζονεία, της έδωσε μονάχα μια ακαταλαβίστικη εγκύκλιο γεμάτη νόμους και υποπαραγράφους και συνόδευσε αυτή του τη στάση με το ηθικολογικό κήρυγμα “κάτι τέτοια μας οδήγησαν στη χρεοκοπία”… Η φίλη μου έφυγε από το υποκατάστημα του ΙΚΑ χωρίς να απαντήσει σε αυτό το κανιβαλικό κήρυγμα μίσους και εμπάθειας αλλά την ώρα που μου τα εξιστορούσε δεν γνώριζε ότι στη βουλή περνούσε τροπολογία ενταγμένη στο σχέδιο νόμου του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης για το κλείσιμο οργανισμών και την απόλυση εκατοντάδων υπαλλήλων του δημοσίου που περιελάμβανε μια μικρή τροπολογία…

Η συγκεκριμένη τροπολογία προέβλεπε την αμνήστευση από πρόστιμα για βεβαιωμένες φορολογικές παραβάσεις που αφορούν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως η Μοτορ Οιλ του Βαρδινογιάννη και τα ΕΛΠΕ του Λάτση συνολικού ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου €. Εκτιμάται ότι με την ίδια τροπολογία θα επωφεληθεί και το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος που ελέγχεται από τη γερμανική πολυεθνική Hochtief που χρωστάει από ΦΠΑ κάπου στα 500εκ € στο δημόσιο.

Η συγκεκριμένη ψηφισμένη τροπολογία φέρει τις υπογραφές του διώκτη των δημοσίων υπαλλήλων και δεύτερη γενιά Μητσοτάκηδων που αισίως ζούνε οικογενειακά εδώ και δεκαετίες με παροχές και εισόδημα από το δημόσιο (αν δεν κάτσει κάνα τυχερό από κανένα κολλητό τους Χριστοφοράκο…), του υπουργού της ανεργίας και ισοπέδωσης εργασιακών δικαιωμάτων Βρούτση και του οικονομικού οδοστρωτήρα της κοινωνίας υπουργού Στουρνάρα.

Όπως αναφέρεται στο εμπεριστατωμένο δημοσίευμα του Unfollow, “η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρεί να αλλάξει την ισχύουσα νομοθεσία και να σβήσει αναδρομικά πρόστιμα και κυρίως να νομοθετήσει από εδώ και πέρα φορολογική ασυλία στους μεγαλοεπιχειρηματίες για τις συναλλαγές τους μέσω offshore εταιρειών“. Οι offshore εταιρίες και οι θυγατρικές επιχειρηματικών ομίλων που χρησιμοποιούνται για τις τριγωνικές συναλλαγές αποτελούν τα σίγουρα οχήματα των καπιταλιστών για τη φοροαποφυγή και την ελάχιστη συνεισφορά του κεφαλαίου στα φορολογικά έσοδα του δημοσίου.

Εδώ να σημειώσουμε ότι για μια ακόμα φορά οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αβγής απουσίαζαν από την ψήφιση αυτής της τροπολογίας, όπως κάνουν όταν πρόκειται να δοθούν παροχές και διευκολύνσεις στα αφεντικά, προκειμένου να μην εκτεθούν ούτε στα μάτια των προβάτων που ακόμα τους ακολουθούν ούτε πολύ περισσότερα στα αφεντικά τους…

forologisi nomikon prosopon-AE

forologisi nomikon prosopon 2010-2013

Μάλιστα, το Δεκέμβριο του 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά, πιστή στο δόγμα “φιλικοί με τα αφεντικά μας, αυταρχικοί με την κοινωνία” αναγνώρισε ιδιαίτερο καθεστώς στις offshore των εφοπλιστών αφού τις εξαίρεσε από φόρους ακινήτων που νοικιάζονται στις εφοπλιστικές και ναυτιλιακές εταιρίες τους.

Μάλιστα, για την περίπτωση Λάτση δεν έχει τελειωμό το όργιο των διευκολύνσεων από την εκτελεστική και δικαστική εξουσία στα συμφέροντα του. Αρχικά, με την ιστορία του ξεπουλήματος του Ελληνικού, παραχωρείται ουσιαστικά με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ολόκληρη η έκταση του Ελληνικού στη LAMDA DEVELOPMENT, αφού κατάφερε με μεθοδεύσεις να μείνει ως η μόνη εταιρία που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά. Επιπλέον, αναφορικά με το μεγαλύτερο αυθαίρετο των Βαλκανίων, το MALL το ΣτΕ ναι μεν το έκρινε παράνομο αλλά άνοιξε παραθυράκι για την μεταγενέστερη νομιμοποίηση του και την επιβολή προστίμου 10.000€ από το υπουργείο! Πρόκειται εμφανώς περί  κλεισίματος της υπόθεσης με τον πιο βολικό τρόπο για τα συμφέροντα Λάτση.

Είναι μάλιστα διασκεδαστικό, όσο και εξοργιστικό, ότι μια σειρά από ΜΜΕ και συστημικούς δημοσιογράφους έχουν αρχίσει να προπαγανδίζουν τα “θετικά της επένδυσης” από τον όμιλο Λάτση στο Ελληνικό που ούτε καν συνεννοούνται μεταξύ τους. Σε παράθυρα του ΣΚΑΙ που έχει αναλάβει εργολαβικά το θέμα, ακόμα και τα νούμερα για τις θέσεις εργασίας έχουν πάρει φωτιά (100.000 νέες θέσεις εργασίας!!!! ) , ενώ το ΙΟΒΕ πιο προσεκτικό, μετά τις αποτυχημένες εκτιμήσεις του πρώην διευθυντή του και νυν υπουργού Στουρνάρα, κατεβάζει το νούμερο στις 35.000. Το newsit του Ευαγγελάτου όμως είναι πιο συστηματικό στην καθημερινή προπαγάνδιση της επένδυσης…

Προτείνω λοιπόν στη φίλη μου, που προς στιγμήν μπορεί να αισθάνθηκε άσχημα ερχόμενη σε επαφή με τον κανιβαλισμό των κονιορτοποιημένων εγκεφάλων όλων των παπαγάλων που κυκλοφορούν στην κοινωνία, να εντυπώσει αυτό το άρθρο και να το τρίψει στη μούρη του κάθε λακέ των αφεντικών αλλά και σε συστημικούς δημοσιογράφους και ΜΜΕ που καταπίνουν τα χαρισμένα από το δημόσιο δισεκατομμύρια στα αφεντικά και καταγγέλλουν τις “συντεχνίες” και τις “κοινωνικές ομάδες” ότι “αυτοί τα φάγανε”…

Όσον αφορά την ψήφιση της διευκόλυνσης των αφεντικών με το χάρισμα των προστίμων για τις φορολογικές απάτες τους από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απλά να υπενθυμίσουμε ότι έρχονται και εκλογές, οπότε θα χρειαστεί να χρηματοδοτήσουν τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων τους, των υπουργών και βουλευτών τους….

Πηγή : freenetblog