Κατά διαόλου πάνε οι δήθεν διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα αλλά δεν πειράζει, αφού αυτό που καίει την ελληνική κοινωνία είναι το κατά πόσον ήταν σωστό ή όχι να βγάλουν οι εκδόσεις Λιβάνη το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα με τίτλο “Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη”.

Ανάμεσα στα άλλα, οι επικριτές των εκδόσεων Λιβάνη υποστηρίζουν ότι είναι πολύ κρίμα που ένας συστημικός εκδοτικός οίκος αποφασίζει να εκδώσει το βιβλίο ενός καταδικασμένου για τρομοκρατία αλλά όλοι αυτοί μάλλον ξεχνάνε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται στη φυλακή. Πιο χωμένος στο σύστημα από αυτό δεν γίνεται.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δηλώνει ότι γεννήθηκε 17 Νοέμβρη, οπότε συμπεραίνουμε ότι είναι Σκορπιός.

Ψάχνοντας λοιπόν το σημερινό ζώδιο του Δημήτρη Κουφοντίνα, διαβάζω τα εξής: “Θέματα που αφορούν συνεργάτες αλλά και κοντινά σας πρόσωπα, σας δημιουργούν ένταση σήμερα, κυρίως γιατί αισθάνεστε ότι δεν λέγονται σημαντικές αλήθειες.”

Τα άστρα συνεχίζουν, προτρέποντας τον Δημήτρη Κουφοντίνα να “αξιοποιήσει την εύνοια της Νέας Σελήνης και να κανονίσει με αγαπημένα πρόσωπα ταξίδια, αποδράσεις και τρόπους διασκέδασης , λαμβάνοντας υπόψη του την επικινδυνότητα που δημιουργεί σε κάθε τομέα η όψη του κυβερνήτη σας Πλούτωνα με τον Άρη”, οπότε μη μας κάνει εντύπωση εάν μάθουμε τις επόμενες μέρες ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας απέδρασε. Το έχουν πει τα άστρα. Αλήθεια, για την επικείμενη επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού έχουν πει τίποτα τα άστρα;

Κι εκεί που πάει να ξεφουσκώσει λίγο το ζήτημα – τουλάχιστον στο facebook – εμφανίζεται το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone με την εξής ανακοίνωση στη βιτρίνα του: “Αφιερώνουμε αυτό το σημείο προβολής στα βιβλία που θα έγραφαν τα θύματα του Δ. Κουφοντίνα. Δικαίωμα στην ελευθερία χωρίς δικαίωμα στη ζωή δε γίνεται να υπάρξει.”

Καλά εκεί στο Free Thinking Zone είναι εντελώς ηλίθιοι; Δε ξέρουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να διαφημίσεις ένα βιβλίο είναι να το απαγορέψεις; Ούτε free ούτε thinking τελικά.

Η ανάρτηση της παραπάνω φωτογραφίας στο facebook έλαβε πλήθος σχολίων – ανάμεσα τους υπήρχαν και μερικά επιδοκιμαστικά για την απόφαση της ιδιοκτήτριας – που πρότειναν στο βιβλιοπωλείο κι άλλους τρόπους διαφήμισης του βιβλίου του Κουφοντίνα, όπως για παράδειγμα τη διοργάνωση μιας μίνι Νύχτας Κρυστάλλων που θα τελείωνε με πανηγυρικό κάψιμο των βιβλίων ή τη δημιουργία ειδικής αίθουσας για τα θύματα του Στάλιν, του Λένιν και του Τσώρτσιλ. Κι αυτοί σκότωσαν κόσμο που θα μπορούσε να είχε γράψει βιβλία.

Από την άλλη, το σωστότερο θα ήταν το βιβλιοπωλείο να σταματήσει και την πώληση παραμυθιών όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, αφού στο τέλος ο κυνηγός σκοτώνει το λύκο και δε μπορέσαμε να διαβάσουμε ποτέ τη δική του εκδοχή για την ιστορία.

Ή τελοσπάντων θα μπορούσε το βιβλιοπωλείο να γεμίσει τη βιτρίνα του με ανακοινώσεις για όλα τα βιβλία που δεν πουλάει. Γιατί ειδικά για το βιβλίο του Κουφοντίνα; Δε θέλω να πιστέψω ότι το έκανε για να δημιουργηθεί ντόρος.

Η πλάκα είναι ότι ακριβώς μπροστά από την ανακοίνωση στη βιτρίνα έχουν τη συλλογή κειμένων από τις εκδόσεις Κοροντζή στα οποία η μεν Λούξεμπουργκ γράφει για την ανάγκη επαναστατικής βίας κατά της αστικής νομιμότητας, ο Λένιν μιλά για τον παρτιζάνικο αγώνα που πρέπει να οργανώσουν οι μπολσεβίκοι το 1906, ο δε Τρότσκι μιλά για την υπεράσπιση της κόκκινης τρομοκρατίας στον ρώσικο εμφύλιο.

Μάλιστα, η ίδια η ιδιοκτήτρια του Free Thinking Zone, σε πρόσφατη συνέντευξή της, έλεγε ότι “το βιβλιοπωλείο είναι ένας χώρος όπου φιλοξενούνται όλες οι απόψεις ελεύθερα χωρίς φραγμούς, χωρίς ταμπού, χωρίς προκαταλήψεις, που προωθεί την ελεύθερη, αντισυμβατική σκέψη”. Μιλάμε για συνέπεια, όχι μαλακίες.

Το καλύτερο πάντως με όλους αυτούς που αναπαρήγαγαν επιδοκιμαστικά τη φωτογραφία του Free Thinking Zone από τη σελίδα του είναι ότι αναπαρήγαγαν κι όλα τα σχόλια από κάτω που το έκραζαν.

Τελικά το facebook είναι μαγικό.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Βέβαια, η I Willi Am, που δεν πιστεύει στα άστρα, λέει ότι η πλακίτσα με τις εκδόσεις Λιβάνη τελειώνει όταν ο δημόσιος διάλογος ξεφεύγει από τα όρια του facebook και μεταφέρεται στις τηλεοράσεις, οπότε ξέρεις ότι κάτι βρωμάει πολύ άσχημα.

“Ο Ξηρός είναι άφαντος, ο Κουφοντίνας βγάζει βιβλίο και δημιουργείται κλίμα, κάτσε να δούμε τί θα δούμε μέχρι τις εκλογές. Ήδη ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε συναινεί στην άρση ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ γιατί κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της. Η τρομοκρατία είναι γραμμένη στη DNA της Νέας Δημοκρατίας από τις απαρχές της. Σου θυμίζω το αμίμητο σύνθημα “Καραμανλής ή τάνκς”.  Όλη η προσπάθεια της ΝΔ μέχρι στιγμής είναι να πείσει το εκλογικό σώμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος για την Ελλάδα, είτε αναδεικνύοντας την εγγύτητά του σε εξωκοινοβουλευτικές αριστερές δυνάμεις και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, είτε κατηγορώντας τους ανοιχτά για τρομοκράτες”. Αυτά λέει η I Willi Am κι εγώ δεν έχω λόγο να μην την πιστέψω. Μέχρι στιγμής, έχει πέσει μέσα σε όλα.)

Θα βρείτε το βιβλίο του Αντώνη Σαμαρά “Γεννήθηκα για την καταστροφή” στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Πηγή : thethreemooges