Της Μιχαλούς

Τέλος εποχής… θυμίζει πλέον το εξάμβλωμα της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου, παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι επιδίωξή του είναι η εξάντληση της κυβερνητικής θητείας!!!

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο αρχηγός της ΝΔ πλέον είναι να πάει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε εθνικές εκλογές για να μην πάθει το κόμμα του ότι έπαθε το ΠΑΣΟΚ!!!  Αν δεν προχωρήσει δηλαδή γρήγορα σε εκλογική αναμέτρηση η  ΝΔ θα κινδυνεύει να  εξαϋλωθεί από την απαξίωση. Η κοινή λογική λοιπόν, αλλά και η στοιχειώδης γνώση των κανόνων της τακτικής και της στρατηγικής, επιβάλλουν την προσφυγή στις βουλευτικές κάλπες.

Από το στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ τώρα οι βουλευτές αλλά και ο ίδιος ο αρχηγός προσπαθούν με κάθε τρόπο να παραμείνουν  γαντζωμένοι στην εξουσία. Καταλαβαίνουν ότι τα ψέματα τελείωσαν και ότι ήρθε η ώρα να πάρουν το δρόμο για τα σπίτια τους!!! Το μόνο που τους ενδιαφέρει πιά είναι πως θα χειριστούν την εκλογική τους συντριβή την επόμενη μέρα!!!

Κοινός στόχος τώρα και των δύο κομμάτων είναι να «στήσουν ξόβεργες» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.”

Κάπως έτσι λοιπόν μπήκαμε στην προεκλογική περίοδο και όλα δείχνουν τριπλές εκλογές τον Μάιο… Το μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση, πέραν των αδιεξόδων του προγράμματος και των επιπτώσεών του στην κοινωνία, παραμένει η στάση της τρόικα. Αν δηλαδή οι δανειστές συμφωνήσουν με την κυβερνητική στρατηγική να υπάρξουν «μπαλώματα» έως τις ευρωεκλογές και μετά από αυτές να διεξαχθεί η μεγάλη διαπραγμάτευση

Πηγή : Το Ποντίκι