Λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω μαρτυρία αναγνώστη μας

“Την Παρασκευή 17 /1, περίπου στις 7 το απόγευμα, καθώς έβγαινα από το μέτρο στην πλατεία Συντάγματος, βλέπω ένα συγκεντρωμένο πλήθος, 6 αστυνομικούς και μια γυναίκα περίπου 65 χρονών κάτω στο έδαφος. Όταν πλησίασα κοντά, άκουσα την γυναίκα να κλαίει, ρώτησα τους αστυνομικούς τι συμβαίνει και μου απάντησαν ότι την συλλαμβάνουν για επαιτεία. Ο συγκεντρωμένος κόσμος άρχισε να φωνάζει να αφήσουν την γυναίκα και να φερθούν ανθρώπινα. Η απάντηση των αστυνομικών ήταν να αρχίσουν τις απειλές για συλλήψεις στο πλήθος, να ειρωνεύονται και να μας υπενθυμίζουν ποσό μεγάλο αδίκημα είναι η επαιτεία. Στο τέλος, αδιαφορώντας για όλο αυτό τον κόσμο, έσυραν κυριολεκτικά τη γυναίκα στο περιπολικό. 

Είναι ξεκάθαρο ότι στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής προεδρίας, οι φτωχοί απλά ¨χαλάνε¨ την εικόνα της ¨επιτυχίας¨ της κυβέρνησης.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση που έχουν προκαλέσει στο λαό μας είναι το μόνο αδίκημα. Όσο και αν προσπάθησαν να πάρουν από αυτή τη γυναίκα την αξιοπρέπεια της, το μόνο που κατάφεραν είναι να μας θυμώσουν, και τριάντα άγνωστοι μεταξύ μας άνθρωποι να γίνουμε ένα, που υπερασπιστήκαμε το δίκαιο.

Στις μέρες που έρχονται αυτές οι εικόνες τείνουν να γίνουν καθημερινότητα. Εμείς έχουμε ένα και μόνο χρέος, να μην συνηθίσουμε ποτέ την ασχήμια και να δώσουμε την πιο μεγάλη μάχη για την Ζώη και την Αξιοπρέπεια μας.”

Α. Γ.

Πηγή : left.gr