0080Του Michael Vandroogenbroeck*

Απόδοση στα ελληνικά : Αποστολία Κυρούδη

“Οι περικοπές στην Ελλάδα κοστίζουν 2.000 ανθρώπινες ζωές το χρόνο”

Ο Michaël Vandroogenbroeck πέρασε τις διακοπές των Χριστουγέννων του στην Ελλάδα για να καλύψει την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία και την Ιατρική Περίθαλψη. Με μια λέξη την χαρακτηρίζει :

ΧΑΟΣ!

Με 25% περικοπές σε 4 χρόνια (τώρα αρχίζουν και φαίνονται οι συνέπειες), με γιατρούς που δουλεύουν 25 ημέρες συνεχόμενες χωρίς ρεπό, με 20.000 ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, με 40% αύξηση στα επείγοντα περιστατικά, με 1.700 περιστατικά την ημέρα, μένουν πάρα πολλοί ασθενείς αβοήθητοι. 2.000 θάνατοι τον χρόνο που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί !! Και θα χειροτερέψουν τα πράγματα!

Το 2014 προβλέπονται άλλα 2 δις. επιπλέον περικοπές. Mε μια κυβέρνηση να αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα, να γυρίζει το κεφάλι αλλού… τώρα πια δεν μπορεί να το διαψεύσει, και δείχνει την ΤΡΟΙΚΑ ως υπεύθυνη. Η Ευρώπη μιλάει για ανάκαμψη και επιστροφή στις αγορές… ΑΝΟΗΣΙΕΣ. Ποιά ανάκαμψη? Μόνο στους αριθμούς.

Παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο ( πατήστε στα λίνκ)

1) απόσπασμα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δευτέρας 6/1

2) Ολο το ρεπορτάζ στην εκπομπή terzake της 6/1

 

Με 3 εκ. ανασφάλιστους (στους 11 εκ Έλληνες), οι οποίοι για ένα απλό κρυολόγημα πρέπει να πάνε στα επείγοντα γιατί δεν μπορούν να πάνε στον γιατρό, με εισιτήριο (σ.σ παρολίγο) 25 Ε, το ταμείο ανεργίας μόνο για ένα χρόνο, με το 30% του πληθυσμού άνεργο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, άρα ούτε κατανάλωση … ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ;

Για τους ανασφάλιστους τα Ιατρεία Αλληλεγγύης είναι το τελευταίο καταφύγιο, όπως το ΜΚΙΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (19.000 περιστατικά σε 2 χρόνια) που επισκεφτήκαμε και μιλήσαμε με τον Καρδιολόγο Γιώργο Βήχα. Σημειώστε ότι στα Δημόσια Νοσοκομεία αναγκαστήκαμε να πάρουμε πλάνα με κρυφή κάμερα ή να μιλήσουμε με γιατρούς έξω από αυτά λόγω απαγόρευσης! ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ σε μια Ευρωπαική χώρα που πριν μερικά χρόνια δεν διέφερε και πολύ από τις υπόλοιπες, με ιδιαιτερότητες βέβαια (όπως πολλά ταμεία ανά κλάδο κτλ.) αλλά λειτουργούσε.

Και τώρα αναλαμβάνει την προεδρεία της Ευρώπης, λες και δεν έχει καλύτερα πράγματα να κάνει. Οι Ευρωεκλογές τον Μάιο, και οι Δημοτικές μια βδομάδα πριν, θα λειτουργήσουν ως ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΑΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – γιατί έχει μείνει με ελάχιστη πλειοψηφία και σχεδόν σε κάθε ψηφοφορία χάνει και έναν βουλευτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται καθαρά 1ο κόμμα και η Χρυσή Αυγή 3ο.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

*Δημοσιογράφος του Βελγικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie

Πηγή : deredactie.be