898

Του

Συνέχεια από το Δ μέρος

Τρομοκράτες, Hackers, έλεγχος, επενδύσεις, θυγατρικές, υπερκερδοφορία:

Μάλλον πρέπει να έχουμε μειωμένη μνήμη για να ξεχνάμε ό,τι (ιδιαίτερα), τα τελευταία 10-15 χρόνια, για να παραβλέπουμε πως όλα όσα μας έλεγαν οι πολιτικοί ανά τον πλανήτη και διέδιδαν ασύστολα τα μέσα προπαγάνδας τους, τα ΜΜΕ, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου στους ανθρώπους.Τι καλύτερο λοιπόν από την τρομοκρατία και φυσικά τους hackers στην πορεία, ώστε να καλύψουν όλο το πεδιο (πραγματικής ζωής και ηλεκτρονικό).

Σίγουρα η ανθρωπότητα χρειαζόταν κάτι που θα την σόκαρε. Θα τρόμαζε τις δυτικές κοινωνίες και τους κατοίκους τους, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για επιβολή μέτρων ασφαλείας. Για το… “καλό μας”.Αυτή η πράξη ήταν το γνωστό κτύπημα στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ και με μια εικόνα και εκδοχή που δόθηκε, αρκετή να σοκάρει, ούτως ώστε να παρθούν μέτρα με νομοθεσίες που σε άλλες συνθήκες θα ξεσήκωναν τους ανθρώπους.

Ένας “εναλλακτικός” τρόπος χειραγώγησης, αν το καλοσκεφθείτε…

Αν λοιπόν πιστέψατε τα όσα ειπωθήκαν για το πώς και από ποιους χτυπήθηκαν οι πύργοι της Νέας Υόρκης, σας προτείνω να το επανεξετάσετε και να σκεφθείτε την παρακάτω εκδοχή που είναι εξίσου πιστευτή με αυτή που είπαν (και λένε).

Εδώ όμως υπάρχει κάτι ακόμα πιο σοβαρό, το οποίο δεν είμαστε σε καμία περίπτωση οι ειδικοί, προκειμένου να το αναλύσουμε, αξίζει όμως να αναφερθούμε.

Διαβάζουμε συνεχώς για εξαγορές εταιρειών από μεγαλύτερες και “γίγαντες”, για θυγατρικές ή επενδύσεις εταιρειών σε άλλες, όπως τράπεζες, επενδύσεις, φαρμακοβιομηχανία,τζόγο, θέαμα, τηλεόραση, τροφή και ένα σωρό ακόμα.

Ή αυτές οι επενδύσεις να γίνονται από ιδιοκτήτες των διαφόρων εταιρειών/βιομηχανιών, κλπ.

Ενίοτε έστω και δειλά βλέπει το φως της δημοσιότητας και κάποια είδηση για κρυφές εξαγορές ή επενδύσεις από κολοσσούς κάθε είδους (ή από τους ιδιοκτήτες τους) σε εταιρείες ή αγορές που δεν έχουν άμεσα την παραμικρή σχέση με το αντικείμενό τους.

Ηλίου φαεινότερο πως εκτός από το κέρδος που θα αποδώσουν αυτές θα προσφέρουν σε αυτούς που τις αποκτούν ή επενδύουν πρόσβαση σε απόλυτο έλεγχο στη ζωή των ανθρώπων.

Ο έλεγχος δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο κέρδος:

Αυτό άλλωστε είναι πολύ σημαντικό καθώς τους δίνει την απόλυτη δύναμη και δυνατότητα για αμύθητα κέρδη.

Για σκεφθείτε κάτι απλό: Πώς θα ήταν η ζωή των ανθρώπων ή μάλλον πόσοι από αυτούς θα είχαν δικαίωμα στη ζωή, αν ο απόλυτος έλεγχος της τροφής, του νερού και της ενέργειας πέρναγε εξ’ ολοκλήρου σε εταιρείες και ιδιώτες;

Αν κάποιες εταιρείες είχαν το μονοπώλιο στην δημιουργία, διανομή, επιβολή τιμής (προφανώς) στη τροφή και το νερό?

Και όπως αντιλαμβανόσαστε, αυτό είναι κάτι… μεγαλειώδες! Το γιατί, συνοψίζεται στο παρακάτω και είναι πλήρως κατανοητό:

Θέλουν τον έλεγχο. Να ελέγχουν την τροφή. Τον σπόρο. Τους δομικούς λίθους της διατροφής.

Οι πατέντες ειναι η διαδικασία του να κατέχουν την τροφή. Όλη την τροφή…

Αν ελέγχουν τους σπόρους, ελέγχουν την τροφή. Το γνωρίζουν, είναι στρατηγικό.

Είναι ισχυρότερο από βόμβες, ισχυρότερο από όπλα. Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Και αν νομίζετε πως αυτό είναι κάτι αδύνατο να συμβεί, να σας θυμίσω την Mosanto και το Codex alimentarius που είναι εδώ και συμβαίνει και μάλιστα νόμιμα και επίσημα!

-Αν σαν πιο geek που είμαστε, θέλαμε να συγκρίνουμε την Mosanto με κάτι πιο οικείο σ’ εμάς που έχει ακολουθήσει παρόμοιες διαδικασίες, αυτή θα ήταν η Microsoft.

Ουπς! Microsoft είπα; Για δες μια σύμπτωση: Ο δημιουργός της ο Bill Gates, με τα χρήματα που κέρδισε από αυτή, έχει επενδύσει στην Mosanto!

Δηλαδή, είπαμε τόσα πολλά, προκειμένου να καταλήξουμε στο αυτονόητο:

Τον έλεγχο και την δύναμη να δημιουργούν τα πάντα ώστε να ελέγχουν τους ανθρώπους προκειμένου να θησαυρίζουν, τα έχουν αυτοί που με τον όποιο τρόπο έγιναν και ισχυροί. Ένα παράδειγμα οι κάθε είδους πολυεθνικές (τράπεζες, εταιρείες) και σε όσους, εμφανώς ή μη, ανήκουν.
Όσοι όμως και να υπάρχουν πίσω από αυτές φανερά ή μη αν θέλετε, σίγουρα είναι λίγοι, μα έχουν καταφέρει, μέσω ενός οικονομικού συστήματος να διαμορφώνουν κοινωνίες και εμμέσως πλην σαφώς να έχουν έλεγχο στην ζωή ή στην λιμοκτονία των ανθρώπων. Στην ίδια την ζωή ή τον θάνατο!

Θέλετε ένα πιο… οικουμενικό παράδειγμα; Η Αφρική. Η πλουσιότερη ήπειρος του πλανήτη, με άπειρο φυσικό γεωλογικό πλούτο και λιμοκτονεί. Ολόκληροι πληθυσμοί που τους λείπουν αυτά που εδώ (ακόμα) θεωρούμε αυτονόητα.

Βλέπετε όμως η προπαγάνδα που μας ποτίζουν μας έχει κάνει να θεωρούμε αυτονόητες τέτοιες εικόνες, όπως η παρακάτω και να μην μας αγγίζουν καν. Να μην μας κάνουν έστω για λίγο να αναρωτηθούμε τι δεν πάει καλά, όταν στο υπόλοιπο ημισφαίριο, οι άνθρωποι υπερ-καταναλώνουν και πετούν περισσεύματα φαγητού:

Πως μπορείς και κοιμάσαι, όταν συμβαίνει αυτό?

Πως μπορείς και κοιμάσαι, όταν συμβαίνει αυτό?

Άλλο παράδειγμα επίσης είναι μεγάλο μέρος της Ασίας, με πληθυσμούς να ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα στην ίδια την ζωή. Χωρίς καμία απολύτως ευκαιρία…

Επίλογος:

Ομολογουμένως ξέφυγε σε έκταση το θέμα, ωστόσο καλύφθηκε πλήρως και κάνοντας αντιληπτό με ποιον τρόπο διαμορφώνονται οι κοινωνίες, πόσο ασήμαντος είναι ο άνθρωπος σαν οντότητα μπροστά στην ανάγκη για περισσότερο κέρδος και βέβαια για τον τρόπο που τα προσχήματα των πατεντών και πνευματικών δικαιωμάτων αποτελούν τροχοπέδη στην επικράτηση ενός συστήματος που βοηθάει λίγους και κάνει τον καθημερινό άνθρωπο πραγματικά δούλο και εξαρτημένο.

Όπως βλέπετε, όλα είναι έτσι κι’ αλλιώς αλληλένδετα μεταξύ τους και έχουν καταφέρει να αλυσοδέσουν σε πολύ μεγαλο βαθμό τον άνθρωπο. Εμάς όλους δηλαδή.

Και αυτό ακριβώς εννοούσα στην αρχή του άρθρου με την πρόταση:

…σαν άνθρωποι, όσο έχουμε ακόμα το δικαίωμα της φωνής…

Σίγουρα έχει γίνει σαφές πως αν οι άνθρωποι δεν σκέφτονται μόνοι τους, μα με κονσερβαρισμένες ιδέες, θα καταναλώνουν καλύτερα και περισσότερο και δεν θα διαμαρτύρονται παραπάνω από το στάδιο της εκτόνωσης για ο,τιδήποτε συμβαίνει και αποφασίζεται εις βάρος τους. Συνεπώς αν σταματήσουν κάθε φωνή που δίνει άλλη άποψη από την δική τους ή υπάρχει κάτι που μπορούν οι άνθρωποι να το χρησιμοποιήσουν δωρεάν, θα πρέπει να σταματήσει αν υπάρχει.

Και για να το πούμε με δικό μας παράδειγμα, το Ανοιχτό/Ελεύθερο Λογισμικό, το Linux, το FreeBSD, το Unix ή και άλλα τα οποία είναι και λιγότερο γνωστά στις μάζες, είναι αντίθετα στις θελήσεις και τους στόχους τους για υπερ-κερδοφορία.

Μα φυσικά δεν σταματάει εκεί. Μας έχουν κάνει να πιστεύουμε άλλα πράγματα, τα οποία μας κάνουν να αμφισβητούμε ακόμα και υπαρκτές λυσεις που προσφέρουν μια πραγματικά καλύτερη ζωή στον άνθρωπο, με δικαιώματα και σε κάθε τομέα της ζωής, είτε αυτό είναι ενέργεια, οικονομία, κατασκευή μηχανών ή άλλων αντικειμένων, αγροτεχνολογία, ιατρική Παντού μπορεί να είναι ή να γίνει εφικτό και πραγματικότητα. Μέχρι και στην μόδα!

Συνεπώς να γιατί συντρέχει και η ανάγκη του ολοκληρωτικού ελέγχου των ανθρώπων.

-Σημαντικά στοιχεία του άρθρου ανήκουν στους: Άρη Νικολαΐδη από το δικτυακό περιοδικό για το λαϊκό τραγούδι: “Κλίκα”, καθώς και στον Παναγιώτη Τραϊανό από το “Υδροχόος”, χωρίς αυτό να σημαίνει πως συμφωνώ με όλα τα άρθρα τους ή το σύνολο των συγκεκριμένων άρθρων τους, απ’ όπου και τα αποσπάσματα.

Για τις εικόνες, για μια ακόμα φορά, ευχαριστούμε το WeArt (facebook.com/WeARTc).

-Ευχαριστώ για την ανάγνωση ολόκληρου του άρθρου. Ελπίζω σε αρκετούς ανθρώπους να έδωσε έστω, ένα ερέθισμα για παραπάνω σκέψη και από διαφορετική πλευρά και φυσικά να το διαδώσετε και σε όσους πιστεύετε πως έχουν ακόμα άγνοια ή ζουν στον κόσμο τους, πιστεύοντας ότι κάτι “σημαντικό” κάνουν!

-Σαν κατακλείδα, κρατήστε αυτό που επαναλάβαμε και καποιες φορές πιο επάνω:

Όλα αυτά που έχουν δημιουργήσει, είναι τεχνητά και ότι είναι τεχνητό, το μόνο σίγουρο είναι πως μπορεί να αλλάξει…:

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζεται κάποιος από το osarena πως είναι ειδικός σε όλα η πολύξερος. Γίνεται έρευνα και με την άποψη και κρίση που διαθέτουμε για τα γεγονότα, δημιουργούνται και τα αντίστοιχα αρθρα, όπως αυτό.

Και ένα τέτοιο άρθρο, εκτός του πολύ μεγάλου χρόνου συγγραφής και παρουσίασης του, όσο πιο δομημένα γινεται, έχουν προηγηθεί έρευνες δικτυακές, ερωτήσεις σε ανθρώπους που ίσως ξέρουν πιο πολλά, συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων. Αρκετός παραγωγικός χρόνος και κόπος, δηλαδή…

-Ελπίζω ακόμα, μέσω των σχολίων πιο κάτω, να έχουμε μια καλή συζήτηση για το θέμα, μα και άλλες πληροφορίες που ίσως διέφυγαν από το άρθρο.

Πηγή : osarena

αναδημοσίευση : Ώρα Κοινής Ανησυχίας