Μπορεί ένας υπουργός να ασκεί πολιτική με όρους καφενείου ή με όρους μεσημεριανού κουτσομπολίστικου πάνελ; Φαίνεται ότι στην περίπτωση του μπουμπούκου, μπορεί.

Ο πολιτικός που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο χάρη στην εξαιρετική του σχέση με την τηλεόραση, ο υπουργός που βρίσκει πάντα χρόνο να περνάει απο όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά πάνελ και όλες σχεδόν τις ραδιοφωνικές εκπομπές, εισάγει στην ελληνική πολιτική ζωή, απροκάλυπτα πλέον, λογικές που δεν είχαμε συνηθίσει.

Το Σάββατο κατήγγειλε τον Πάνο Καμμένο ότι έχτισε σπίτι στην Ικαρία με λεφτά απο κοινοτικά κονδύλια. Τέλεια, μέχρι εδώ. Μάταια όμως θα περιμένει κανείς την επίδειξη στοιχείων που να αποδεικνύουν τη σχετική καταγγελία.

Ο Πάνος Καμμένος μπορεί όντως να έχτισε σπίτι με κοινοτικά κονδύλια. Όμως ο μπουμπούκος δεν μπορεί να το αποδείξει. Παρόλα αυτά, το λέει. Το τουιτάρει κιόλας. Αλλά, προσοχή! Σημειώνει ότι “δεν το υιοθετεί”. “Κάπου το άκουσα, κάπου το διάβασα” αναφέρει, ο υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης που υποτίθεται ότι ήρθε για να αλλάξει τα κακώς κείμενα στην ελληνική πολιτική ζωή.

Για τον μπουμπούκο, δεν έχουν σημασία τα στοιχεία άλλα οι φήμες. Δεν ειναι καινούρια τακτική. Την είδαμε να χρησιμοποιείται και από τους χρυσαυγίτες με το αναμάσημα καφενειακών κουτσομπολιών και στερεοτύπων περί πολιτικών προσώπων. Το είχε διδάξει πρώτος από όλους και καλύτερα, ο Γιόζεφ Γκαίμπελς. Ρίξε λάσπη. Όλο και κάτι θα μείνει.

Ένας πολιτικός, πόσο μάλλον ένας υπουργός, θα έπρεπε να είναι σοβαρός. Και σοβαρότητα σημαίνει ότι μιλάμε με στοιχεία και για ότι γνωρίζουμε και δεν ανακυκλώνουμε κουτσομπολιά. Όμως, μη ζητάμε πολλά απο τον μπουμπούκο. Η λογική ενός ακροδεξιού άλλωστε είναι αυτή. Όταν κάποιος τον στριμώχνει, εκείνος απαντάει: “μιλάς εσύ ρε που έχεις κάνει αυτό κι αυτό;”. Δεν έχει σημασία ποιο είναι το “αυτό”. Σημασία έχει να απαξιωθεί εντελώς αυτός που σε στριμώχνει.

Να θυμίσουμε απλά ότι ο μπουμπούκος είναι υπουργός στη κυβέρνηση Σαμαρά, του οποίο ο σύμβουλος Γ. Μουρούτης και ο εκπρόσωπος του Σ. Κεδίκογλου θα μείνουν στην ιστορία περισσότερο ως μοντέρ παρά ως πολιτικοί.

Πηγή : Κουτί της Πανδώρας