cheΤου

Συνέχεια από το Β μέρος

Η… Ιδεολογία του κέρδους:

-Και για να γίνει απολύτως αντιληπτό, ακόμα και από πιο δύσπιστους, πώς δουλεύει το σύστημα της βιομηχανίας του κέρδους, μα κυρίως το πώς μας έχει αφομοιώσει και αποχαυνώσει, δεν χρειαζονται πολλά λόγια. Η εικόνα από πάνω  είναι σαφής του τι εννοεί… ο ποιητής

Το παράδειγμα των Microsoft και Apple:

-Ας δούμε τώρα ένα πιο προσιτό παράδειγμα στα παραπάνω, όσο αφορά τουλάχιστον τον χώρο μας που είναι η τεχνολογία.
Ας το δούμε πιο συγκεκριμένα πώς δουλεύει ολόκληρο το σύστημα σαν ένα καλοκουρδισμένο γρανάζι.

Η Microsoft και τα Windows, σαφώς και δεν ήταν μια παρθενογένεση, όπου πάνω τους βασίστηκε και αναπτύχθηκε ολόκληρη η τεχνολογία και η εξέλιξη των υπολογιστών.

Αν ψάχναμε τις βασικές ρίζες αυτού που έχουμε σήμερα θα έπρεπε να πάμε στην δεκαετία του 1940 και ίσως ακόμα πιο πίσω. Βασιζόμενη λοιπόν, η Microsoft σε ιδέες και τεχνολογίες διαθέσιμες και χωρίς πατέντες, ανέπτυξε το λειτουργικό της σύστημα Windows η DoS, τότε.Εκμεταλλευόμενη μια κατάσταση που οι υπολογιστές απαιτούσαν ένα κοινό λειτουργικό σύστημα και εκμεταλλευόμενη το κενό επίσημης εκπροσώπησης του διαδεδομένου τότε και με κοινή λογική καλύτερου Unix, επικράτησε σαν το κοινό λειτουργικό σύστημα για την επικοινωνία και την συμβατότητα των υπολογιστών σε μια εποχή αναπτυσσόμενης τεχνολογίας που έπαιρνε σάρκα και οστά.

Για την ακρίβεια εκμεταλλεύτηκε ένα νομοθετικό σύστημα που στις ΗΠΑ από ανέκαθεν ευνοούσε τους ιδιώτες και θες με λίγες γνωριμίες και πλάγια μέσα, όπως φημολογείται, επικράτησε και τα πράγματα έχουν οδηγηθεί στο σημείο που όλοι γνωρίζουμε.

Ο “αντίπαλος” με το μήλο:

Λίγο διάστημα αργότερα εμφανίστηκε η Apple. Αν έχετε κατανοήσει το προηγούμενο παράδειγμα με τις Mercedes και BMW, είναι εύκολο να αντιληφθείτε γιατί δεν συγκρούστηκαν ποτέ οι δυο εταιρείες (MS και Apple, μα αντιθέτως η MS σε περίοδο κρίσης της Apple, πολλά χρόνια πριν, την δάνεισε και χωρίς τόκους ή όρους).

H κάθε μια στόχευε σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό και αφ’ ετέρου η ζήτηση ήταν και εξακολουθεί να είναι μεγάλη, άρα και δεν προέκυπτε και λόγος κάποιας σύγκρουσης.

Αντιθέτως μάλιστα η ύπαρξη και των δυο ήταν ευνοϊκή και για τις ίδιες τις εταιρείες, παίζοντας ρόλο πάντα, η αγοραστική δύναμη, η ανάγκη για προβολή του ανθρώπου και φυσικά η εμφύτευση στους ανθρώπους μέσω των διαφημίσεων ότι χρειάζονται κάποια πράγματα και τα δικά τους είναι τα καλύτερα.

Είναι επίσης άμεσα αντιληπτό ότι σκοπός της ύπαρξής τους δεν ήταν η προσφορά στους ανθρώπους, ούτε η δημιουργία θέσεων εργασίας, μα το κέρδος των ιδιοκτητών. Κάτι άλλωστε που έχει συμβεί και δεν είναι μυστικό.

-Εδώ για να διαφυλάξουν αμφότεροι, ότι παρήγαγαν και πωλούσαν, σε τιμές που οι ίδιοι επέβαλαν, χρησιμοποίησαν τις πατέντες. Ακόμα και όλα όσα είχαν δημιουργήσει βασίζοντας στην συντριπτική τους πλειοψηφία σε άλλους ανθρώπους οι οποίοι και δεν είχαν πατεντάρει τις ιδέες τους, μα μοιράστηκαν την γνώση τους με το σύνολο.

Έχοντας λοιπόν εξασφαλίσει την δύναμη, είχαν πλέον άμεση πρόσβαση και επιρροή σε νομοθετικό και δικονομικό σύστημα.

Οι πατέντες, σαν τις πεταλούδες, ελεύθερες πετούν:

Ο δρόμος της ηλεκτρονικής πατέντας ήταν πλέον ανεξέλεγκτος και δούλευε μόνο προς όφελος των κατεχόντων (MS και Apple) και εις βάρος της ίδιας της τεχνολογίας, της εξέλιξης και φυσικά ακόμα περισσότερο εις βάρος των ανθρώπων. Με την δύναμη εξαγορασμού των μέσων (ΜΜΕ και δικτυακών), μα και με την δυνατότητα δαπανών για διαφημίσεις που επιφέρουν σαν πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους, τα αποτελέσματα δεν πρέπει να εκπλήσσουν.

Δε νομίζω να υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτό των Dennis Ritchie και του Steve Jobs. Οι διαφορές τους είναι όσο ενός ογκόλιθου με ένα χαλίκι και όμως οι άνθρωποι βυθισμένοι στην προπαγάνδα και την άγνοια που τους σερβίρουν, αντιδρούν πραγματικά σαν δούλοι, κάνοντας να γελούν και να τρίβουν τα χέρια οι “αφεντάδες τους”.

Ίσως θα έπρεπε να κάνουμε μια αναφορά για το Linux και την ανατροπή που έφερε σε αυτές τις ισορροπίες και το πώς στάθηκε όρθιο χωρίς πατέντες και αντιμετωπίζοντας νικηφόρα μεγάλες μάχες απέναντι σε αυτές.
Και εδώ το σύστημα δουλεύει με τον γνωστό τρόπο:

  1. Μήνυση για καταπάτηση πατέντας με πολύπλοκα και δαιδαλώδη τεχνικά σημεία. Μπλοκάρουν νομικά τον αντίπαλο και δίνουν έμμεσα μηνύματα σε άλλους μικρότερους ανταγωνιστές τους.
  2. Συκοφάντηση έμμεση ή άμεση (από ιστοσελίδες και ΜΜΕ). Προπαγάνδα μέσω κειμένων, δηλώσεων και διαφημίσεων κοινώς.
  3. Κάποιο πιο κοινωνικό προφίλ, ίσως με δωρεές (που εκπίπτουν και από την φορολογία τους η οποία έτσι κι’ αλλιώς είναι ήδη διαμορφωμένη υπέρ τους).
  4. Δημιουργούν “εταιρικούς πολέμους” (πχ: Microsoft VS Apple η Apple VS Google, κλπ-κλπ), με σκοπό βέβαια να αποπροσανατολίσουν τους ανθρώπους και να επιβάλλουν ευκολότερα τα προϊόντα τους (στην ουσία δεν υπάρχει κανένας πόλεμος, μα μια καθαρή εταιρική αντιπαράθεση σε μια πληθωριστική αγορά, πολεμώντας (νομικά), με θεμιτά γι’ αυτούς όπλα, όπως οι πατέντες και τα πνευματικά δικαιώματα).

Linux ο… τρομοκράτης hacker! omg…

Ίσως η πιο μνημειώδης “κατηγορία” ενάντια στο Linux που καταμαρτυρεί και κάποια πράγματα για το πόσο διαφορετικά βλέπουν αυτοί οι άνθρωποι τα πράγματα, ανήκει στον Bill Gates, όπου πριν κάποια χρόνια, είχε πει το θεϊκό:

Το Linux είναι ένα λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι κομμουνιστές

Με την λέξη: κομμουνιστές, εννοούσε τους τρομοκράτες, αναρχικούς, βρομιάρηδες (με την δική του αντίληψη βεβαίως) και για να το πούμε πιο απλά την τρισάθλια και βρωμερή μάζα. Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, το είχε πει λόγω της Κούβας η οποία είχε αρχίσει να αναπτύσσει ένα δικό της λειτουργικό σύστημα Linux, προασπιζόμενη την εθνική της κυριαρχία.

Φτηνός εργάτης με “δικαιώματα” μετανάστη το Linux;

-Αν κάποιος έχει σχηματίσει την εντύπωση πως η Microsoft, Aplle, μα και άλλοι εταίροι τους όπως η Oracle η RIM (προσέξατε αλήθεια την σύνθεση της τετράδας που αποτελούν συμμαχία;), δεν θέλουν το Linux μα και το Ελεύθερο/Ανοιχτό Λογισμικό, κάνουν μεγαλο λάθος!

Φυσικά και το θέλουν και πολύ μάλιστα, καθώς χωρίς αυτό ίσως και να μην είχαν την δύναμη που έχουν σήμερα. Με τους δικούς τους όρους και ερμηνείες όμως. Που θα συμφέρουν ΜΟΝΟ αυτούς και θα τους αποκομίσουν επιπλέον κέρδη.Να το χρησιμοποιούν μόνο αυτοί, σαν ιδιοταγές, να μην μπορούν να το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, μα αντίθετα να αγοράζουν τα ανεξέλεγκτα κοστολογημένα προϊόντα που θα παράγουν από αυτό!
Να χρησιμοποιούν το Linux σαν εργάτη πιο απλά. Χωρίς κόστος, ανασφάλιστο και χωρίς εργασιακό δικαίωμα. Σαν τους μετανάστες στις δυτικές κοινωνίες, ένα πράγμα…

Και όχι μόνο αυτό, μα πιστεύοντας πως έχουν παρεισφρήσει σε κάθε κέντρο αποφάσεων εξουσιάζοντάς το, το απαιτούν κιόλας (το πρώτο βήμα έγινε κοινώς).

-Πόσοι άραγε γνωρίζουν πως η Google, μα και άλλα τεράστια ονόματα του διαδικτύου έγιναν μεγάλοι και τρανοί (πχ: Facebook, Twitter, Nokia και μια ακόμα ατελείωτη λίστα), έγιναν αυτό που είναι χάρη στο Ανοιχτό/Ελεύθερο Λογισμικό, το Linux ή το Unix; Πόσοι άραγε, να ξέρουν πως κατά 99,9% τo router τους τρέχει Linux; Ή πως το τηλέφωνο τους είναι πολύ πιθανό, να έχει μια εκδοχή του Linux ή ο,τιδηποτε άλλο δημιουργημένο με Ανοιχτό/Ελεύθερο Λογισμικό;

Ίσως το πιο καλό παράδειγμα, ώστε να γίνει αντιληπτό, να είναι η περίπτωση της Microsoft, όπου μετά την εξαγορά του Skype, διαμορφώνοντάς το (ώστε να μπορεί να ελέγχει τις επικοινωνίες των ανθρώπων), κατέφυγε στον… “εργάτη” Linux!

Ένα κουβάρι όλα. Για το €-$-¥, ρε γαμώτο!

-Όπως καταλαβαίνετε, όλο αυτό έχει δημιουργήσει κάτι που είχε τις ρίζες του προγενέστερα και είναι σιαμαίο με τις πατέντες λογισμικού και τα πνευματικά δικαιώματα, τα οποία φυσικά συνοδεύουν αυτές τις πατέντες.Καθ’ ότι είναι πλέον σαφές ότι τις πατέντες τις δημιουργούν οι έχοντες την δύναμη, σαφές είναι σε αυτές να έχουν επιβληθεί “νομότυπα” πνευματικά δικαιώματα. Και, με την δύναμη που έχουν επηρεάζοντας τα κέντρα εξουσίας, δημιουργούν νόμους αποκλειστικά και μόνο υπέρ τους και πάντα μα πάντα, εις βάρος του καθημερινού ανθρώπου.

Έτσι λοιπόν, καθώς οι άνθρωποι είναι παραπληροφορημένοι, ήταν απολύτως εύκολο αυτές οι πατέντες και τα δικαιώματα να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας και να είναι ανεξέλεγκτα, κάτω από τον έλεγχο ιδιωτών (που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος) και με τους νομοθέτες να δουλεύουν αποκλειστικά προς όφελός τους.Όλο αυτό βέβαια, σε συνδυασμό με το υπάρχον εξ’ επί τούτου δημιουργημένο τραπεζο-οικονομικό σύστημα (δείτε εικόνα πιο κάτω), δημιουργεί τις κοινωνικές ανισότητες, τον πληθωρισμό, τις κρίσεις, τις αυτοκτονίες, την κατάθλιψη και όλα γνωρίζουμε, μα και βιώνουμε άλλωστε στην Ελλάδα :

Αν κάποιος πιστεύει πως οι νόμοι που δημιουργούνται και επιβάλλονται, γίνονται για το καλό του καθημερινού ανθρώπου και όχι προς όφελος συμφερόντων με ανταλλάγματα στην πολιτική και δικαστική εξουσία (οι έχοντες έχουν έτσι κι’ αλλιώς πρόσβαση σε αυτή πια, μη το ξεχνάτε), είναι πολύ βαθειά βυθισμένος στην προπαγάνδα.

Αν κάποιος πιστεύει ότι οι επιθέσεις που γίνονται στον καθημερινό άνθρωπο από κάθε πλευρά (οικονομική, φορολογική, με βία από δυνάμεις καταστολής ανεξέλεγκτα) ή και με άλλα φαινομενικά υποδεέστερα όπως η ACTA, μα και το CISPA, μα και τα SOPA/PIPA και ό,τι άλλο έχει υπάρξει πιο πριν ή ακόμα-ακόμα και με αυτό το Secure Boot, μα και ενα σωρό ακόμα που ετοιμάζονται και γίνονται εν αγνοία μας, μαθαίνοντάς τα όσο το δυνατόν πιο αργά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν σας λέει κάτι η κυβέρνηση που (δεν) εξέλεξε το εκλογικό σώμα (έτσι δεν το λένε;), εκτός των ιδιωτικοποιήσεων της ΔΕΗ (ενέργεια) και άλλων οργανισμών, έχει δρομολογήσει και την μεταβίβαση (αρχικά) της ΕΥΔΑΠ, σε ιδιώτες. Οι τιμές που θα πουληθούν έναντι της πραγματικής αγοραστικής τους αξίας, είναι αντιληπτές και ήδη γνωστές, αν δείτε την γενικότερη ειδησιογραφία.

Συνεχίζεται…

Πηγή : osarena

αναδημοσίευση : Ώρα Κοινής Ανησυχίας