10576698

makridakisΤου Γιάννη Μακριδάκη

Καλημέρα

Χτες το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι μπαίνουν σε τελική διαδικασία ξεπουλήματος το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Χίου. Το νησί χάνει για 40 χρόνια τις πύλες εισόδου και εξόδου, τις ξεπουλάει σε ιδιώτες για να το ελέγχουν απόλυτα, εκπορνεύεται με άλλα λόγια.

Ένας από τους ενδιαφερόμενους αγοραστές, δίχως αυτό να σημαίνει για μένα κάτι διαφορετικό, είναι ο Τούρκος επιχειρηματίας Κοτς που ενδιαφέρεται να ενώσει το νησί στις επιχειρήσεις που διαθέτει στην απέναντι ακτή και έχουν αντικείμενο την ενέργεια, τον τουρισμό και τις μεταφορές. Θα ενώσει ενεργειακά το νησί με καλώδιο από την Τουρκία, θα επενδύσει στις συγκοινωνίες με την Σμύρνη, θα γεμίσει το νησί τουριστικά καταλύμματα και θα προσλάβει ντόπιους και Τούρκους για γκαρσόνια και καθαρίστριες τουαλετών και δωματίων, θα ξαναπάει έτσι το νησί στην ενδοχώρα του πάλι οικονομικά και διοικητικά, στο IZMIR BUYUKSEHIR BELEDIYESI, στον Μητροπολιτικό Δήμο Σμύρνης. Αυτή είναι η κατά Σαμαράν Ανάπτυξις. Το περιβάλλον και οι συνέπειες των “επενδύσεων” επ’ αυτού δεν μας ενδιαφέρει πια, εδώ πτωχεύσαμε και πουλάμε το σπίτι και το κορμί μας σε ξένους, οικολογίες θα βλέπουμε;

Όλα αυτά τα κάνουν κυβερνήτες ακροδεξιοί έλληνες κυβερνήτες, που στέκονται στις παρελάσεις με τιμή και δόξα κορδωμένοι και μιλούν για πατρίδα και για ιδανικά υψηλά και άλλες τέτοιες κενολογίες γελοίες σαν του λόγου τους. Όλα αυτά τα κάνουν ακροδεξιά πολιτικά καθάρματα που εκλέχτηκαν για “να μη βγει η Αριστερά και σας πάρει τα σπίτια και τις καταθέσεις”. Κι αυτοί πουλάνε τα πάντα, τα σπίτια σας, τα φράγκα σας, τα τέκνα σας τα ίδια.

Κι όλα αυτά τα κάνουν βέβαια με την ανοχή, την άγνοια και την αδιαφορία των τοπικών χυδαίων πολιτικών νάνων της αυτοδιοίκησης, δίχως καμιά ενημέρωση των κατοίκων, όσων έχουν απομείνει να ενδιαφέρονται για τέτοια πράγματα πια ύστερα από δεκαετίες καταναλωτικής μετάλλαξης, ομηρίας στο χρήμα και εξαθλίωσης πνευματικής και αξιακής που υπέστησαν μεθοδευμένα από ρετάλια διάφορα, που σήμερα ακόμα ζούνε και αναπνέουνε πολιτικά με ρόγχο, έχουνε δε ακόμα θράσος απύθμενο και φτιάχνουνε κινήσεις ύστατες μπας και επιβιώσουνε παραπάνω κι ας είναι ήδη σάπιοι

Ξεπουλημένη χώρα δωσίλογων πολιτικάντηδων όλων των βαθμίδων, από δημαρχίσκους μέχρι πρωθυπουργίσκους της οσφυοκαμψίας, της αναξιοπρέπειας, του ιδίου οφέλους τομάρια, εκλεγμένων βέβαια από ομοίους και χειρότερους, αδιάφορους πελάτες επί δεκαετίες.

Θα φτύνουν και θα αφοδεύουν στους τάφους και στα κόκαλά σας τα παιδιά σας κι αυτό εμένα μου αρκεί, έτσι κι αλλιώς για την Ιστορία τα κάνω και τα γράφω όλα, και τα λογοτεχνικά και τα πολιτικά, εδώ και πολλά χρόνια. Για να υπάρχουν γραμμένα και τεκμηριωμένα, να τα διαβάζουν κάποτε οι επόμενοι και να καταλαβαίνουν πως δεν ήμασταν όλοι τομάρια, πως δεν τους εκπορνεύσαμε όλοι μαζί από κοινού, υπήρχαν κάποιοι που διαφωνούσαν και φωνάζανε για τούτη την κατάντια.

ΥΓ
Θυμηθείτε τον Σαμαρά τι έλεγε προεκλογικά:

Εκπροσωπώ τους αγέννητους Έλληνες, έλεγε.

Καταλαβαίνετε προφανώς τι εννοούσε