Του Πέτρου Κατσάκου

Τρία στελέχη της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού είναι τοποθετημένα στην διοίκηση της ΔΕΗ…

Σημ.Αμετανόητου: γύρω στους 10.000 κομματικούς ψηφοφόρους είχε διορίσει μόνο ο Μητσοτάκης το 92-93.Πασοκ και ΝΔ κάνουν πάρτυ στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας…ακόμα.

“Και θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς, την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου μας και ειδικά τον Πρόεδρο της, τον Φίλιππο Ταυρή, για την πραγματικά σπουδαία δουλειά που έκαναν”. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την…ομιλία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 30 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συγχαίροντας τον κ. Ταυρή για τη συνεισφορά του στην οργάνωση του συνεδρίου του κόμματος. Λίγες μόνο μέρες μετά, ήρθε και η επιβράβευση για τον κ. Ταυρή. Στις 10 Ιουλίου, το Δ.Σ της ΔΕΗ συνεδρίασε κι αποφάσισε…«τον ορισμό του Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Φίλιππου Ταυρή, ως Ανεξάρτητου – Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε.».

Εκεί στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης ο κ. Ταυρής συνάντησε δυο ακόμη στελέχη της ΝΔ, τον Κωνσταντίνο Δόλογλου και τον Κώστα Ζωντανό. Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ ο Κώστας Δόλογλου, επίσης με μακρά και νευραλγική παρουσία στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ενώ από τον περασμένο Μάρτιο, μέλος του ΔΣ είναι και ο Κώστας Ζωντανός, επί σειρά ετών οργανωτικός υπεύθυνος του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ. Τρεις άνθρωποι από τον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης.

Τρία στελέχη της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού είναι τοποθετημένα στην διοίκηση της ΔΕΗ και ούτε ένας από αυτούς δεν θεώρησε σκόπιμο να ενημερώσει τον κ. Σαμαρά για το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με το οποίο βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη η ΔΕΗ τους τελευταίους μήνες; Ούτε ένας δεν σκέφτηκε να θέσει υπόψη του Πρωθυπουργού τον αριθμό των πολιτών που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα;

Αν μη τι άλλο δεν θα έπεφτε και ο αρχηγός τους από τα σύννεφα μετά την τραγωδία της Θεσσαλονίκης, «ανακαλύπτοντας» ξαφνικά στο Μέγαρο Μαξίμου πως η ΔΕΗ κόβει σε ημερήσια βάση το ρεύμα σε περίπου 900 σπίτια και επιχειρήσεις εξωθώντας πολλούς από αυτούς σε επικίνδυνες και συχνά δολοφονικές λύσεις ανάγκης. Ήξερε ή δεν ήξερε ο κ. Σαμαράς πως κάτι τρέχει με το ρεύμα;…

Πηγή : left.gr

αναδημοσίευση : απέραντο γαλάζιο