Σκίτσο : Γεωργοπάλης

Σκίτσο : Γεωργοπάλης

Κλείνοντας το χτεσινό μας σημείωμα, εκφράσαμε την απαισιοδοξία μας σχετικά με την πιθανότητα να δούμε τα αστικά Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να ασχολούνται με την έρευνα του Στήβεν Γκρέυ. Πώς να μην είμαστε απαισιόδοξοι όταν είδαμε αυτά τα μέσα να σπεύδουν να διαλαλήσουν τις διαψεύσεις τής Τράπεζας Πειραιώς και του ίδιου τού Μιχάλη Σάλλα, δίχως πρώτα να ενημερώσουν το κοινό τους για το ποιο πράγμα διαψευδόταν; Έτσι, είδαμε το ελληνοφρενικό φαινόμενο να διατρανώνεται η πρόθεση του Σάλλα να μηνύσει το Ρώυτερς αλλά να μην έχουμε ιδέα για το έγκλημα που -υποτίθεται πως- είχε διαπράξει το Ρώυτερς. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

– “Σάλλας κατά Reuters για εκβιασμό!” (Από το Anatropi News – online newspaper, του έγκριτου και αμερόληπτου δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου).
– “Θρίλερ επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής διαπλοκής πίσω από το δημοσίευμα του Reuters για την Τρ. Πειραιώς” (Από τον ίδιο ιστοτόπο).
– “Επίθεση Σάλλα σε Reuters” (Από το zougla.gr, του έγκριτου και αμερόληπτου δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου).
– “Καταγγέλλει εκβιασμό από το Reuters” (Από τον ίδιο ιστοτόπο).

Παρόμοια στάση κράτησαν οι άλλοι έγκριτοι και αμερόληπτοι δημοσιογράφοι που “ασχολήθηκαν” με το θέμα (όπως π.χ. ο Κώστας Χαρδαβέλλας). Λες και κανένας τους δεν διάβασε το δημοσίευμα του Ρώυτερς, λες και κανένας τους δεν αναρωτήθηκε γιατί στα κομμάτια να κάνει ο Σάλλας μήνυση για εκβιασμό σε έναν από τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς του κόσμου. Διάολε, κάθε κοινός θνητός που θα μάθαινε ότι κάποιος θα κάνει μήνυση για εκβιασμό, θα  αναρωτιόταν σε τί συνίσταται αυτός ο εκβιασμός! Αλλά φαίνεται ότι οι έγκριτοι και αμερόληπτοι δημοσιογράφοι δεν είναι κοινοί θνητοί.

Το δημοσίευμα που ακολουθεί το αλίευσα καθώς κολυμπούσα στο διαδίκτυο. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο έχει σχέση με το θέμα μας αλλά το παραθέτω αυτούσιο και ασχολίαστο. Δημοσιεύθηκε στις 10/10/2012 στον ιστοτόπο enimerosi24.gr  με τον τίτλο “Χαρδαβέλλας – Τριανταφυλλόπουλος χαμογελαστοί κατέβαιναν από την Τράπεζα Πειραιώς“:

“Στην οδό Αμερικής εθεάθησαν πριν λίγο αγκαλιά και με χαμόγελα ο Κώστας Χαρδαβέλλας και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Λίγο νωρίτερα κατέβαιναν με το ίδιο mood από τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Πειραιώς που στεγάζονται στο ιστορικό κτίριο του Μετοχικού Ταμείου. Με δεδομένο ότι το γραφείο του προέδρου της τράπεζας, κ. Μιχάλη Σάλλα στεγάζεται στο κτίριο, εικάζεται ότι το ραντεβού των δημοσιογράφων ήταν μαζί του. Μάλιστα από το ιλαρό ύφος των Χαρδαβέλλα και Τριανταφυλλόπουλου συμπεραίνει κανείς ότι ο πρόεδρος της τράπεζας έδωσε το πράσινο φως να υλοποιήσουν τα τηλεοπτικά τους σχέδια που περιλαμβάνουν την ενοικίαση τηλεοπτικού χρόνου ή ακόμη και την εξαγορά τοπικών καναλιών που θα αναμεταδίδουν το πρόγραμμά τους!”

Μένεα κατά του Reuters έπνεε και το fimotro.gr του γνωστού και μη εξαιρετέου έγκριτου και αμερόληπτου δημοσιογράφου Γιάννη Παπαγιάννη. Μάλιστα δε, το fimotro.gr είχε και μια “επιτυχία”: δημοσίευσε ανάρτηση με θέμα τα “χειρουργικά χτυπήματα κατά της Ελλάδας” μαζί με φωτογραφία τού Γκρέυ, πριν από την δημοσίευση της έρευνας! Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει πλέον σβηστεί αλλά υπάρχουν ίχνη της στην μηχανή αναζήτησης του Google. Όμως υπάρχει μια άλλη δημοσίευση του φιλικού προς το fimotro ιστοτόπου Nonews-news.blogspot.gr (η τριάδα fimotro – nonews – noname συχνά αλληλοαναδημοσίευε κείμενα) με τίτλο “Μυστικές αποστολές (Τέλλογλου-Grey)…“, όπου ο Γκρέυ χαρακτηρίζεται ως “ο τύπος εκείνος του REUTERS, που… υπό ελληνική καθοδήγηση – και συνδρομή- επεχείρησε σκληρό χτύπημα κατά της Πειραιώς (η τράπεζα μιλάει για ιδιοτελή στοχοποιηση της, με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία)”. Βέβαια, ο καλός ιστοτόπος δεν μας ενημερώνει για το τι είδους χτύπημα ήταν αυτό αλλά δεν πειράζει. Αρκεί που μας ενημερώνει για το τι λέει η πληττόμενη τράπεζα…

Κυρίες και κύριοι, ευχαριστούμε που επιλέξατε εμάς για την ενημέρωσή σας. Καληνύχτα σας.

Σχετικό-άσχετο υστερόγραφο: Η έγκριτη και αμερόληπτη δημοσιογράφα Όλγα Τρέμη στον τελευταίο της γάμο είχε ως κουμπάρα την κυρία Σοφία Στάικου, σύζυγο του Μιχάλη Σάλλα. Και πάλι καληνύχτα σας.

Πηγή : cogito ergo sum