Της Βασιλικής Σιούτη

Καμία υποστήριξη δε δίνει επί της ουσίας η Άνγκελα Μέρκελ στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε κανένα από τα αιτήματα του για χαλάρωση των μέτρων και της πολιτικής της ακραίας λιτότητας, που έχει γονατίσει τη μισή ελληνική κοινωνία.

Το Βερολίνο θα επιμείνει στην απαίτηση για συνέχιση αυτής της πολιτικής, ασυγκίνητο από τα επιχειρήματα της ανίκανης και διεφθαρμένης ελληνικής πολιτικής τάξης -γιατί αυτή είναι η γνώμη της για αυτήν. Η συγκεκριμένη πολιτική τάξη και πιο ειδικά η σημερινή κυβέρνηση, όμως, έχει αποδεχθεί μέχρι τώρα όλους τους όρους των Γερμανών, οι οποίοι δεν έχουν κανέναν λόγο να μην συνεχίσουν να τη στηρίζουν, όσο εξακολουθεί να εφαρμόζει τη γραμμή τους.

Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα, καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς, λόγια που δεν έχουν καμία αξία, όπως το βραβείο Quadriga που έδωσαν οι Γερμανοί στον Γιώργο Παπανδρέου λίγο πριν πεταχτεί από το ίδιο το σύστημα που υπηρέτησε σα στημένη λεμονόκουπα, κι αφού είχε κάνει πρώτα τη βρώμικη δουλειά.

Έτσι και τώρα. Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, δια των ελεγχόμενων και πλήρως εξαρτημένων ΜΜΕ, επιχειρεί να παρουσιάσει μία εικόνα δήθεν θερμής υποστήριξης του Βερολίνου, παραλείποντας να αναφέρουν ότι αυτή στην καλύτερη περίπτωση είναι μόνο φραστική και ότι στην πραγματικότητα η Μέρκελ αρνείται για άλλη μια φορά ακόμα και να συζητήσει οποιοδήποτε αίτημα του Α.Σαμαρά. Το πολύ πολύ να του δώσουν κι εκείνου άλλη μια Quadriga.

Πηγή : tpp