football-copy

Ήταν να μην αρχίσουν τις μαλακίες εκεί στην κυβέρνηση. Άπαξ και άρχισαν, ποιός τους πιάνει! Όχι δηλαδή πως ήταν δύσκολο να τα καταφέρουν, έτσι; Με τόσα φυντάνια που έχουν μαζευτεί στην ομάδα, το πρωτάθλημα είναι άχαστο. Μιλάμε για πρώτα ονόματα, ε; Κάτσε καλά, λέμε! Από ποιόν ν’ αρχίσεις και σε ποιόν να καταλήξεις; Μισό λεπτό να συγκεντρωθώ, μη και ξεχάσω κανένανε πρωτοκλασσάτο:

– Τερματοφίτσουλας ο Μάκης “τσεκουράτος” Βορίδης. Απροσπέλαστος! Ούτε από τ’ αριστερά τρώει γκολ ούτε από τα δεξιά. Με το ένα χέρι πιάνει τα πέναλτυ των συριζαίων και με το άλλο αποκρούει εξ επαφής βολέ των χρυσαγητών. Εγγύηση.

– Δεξί μπακ ο Πάνος “κόκκινος” Παναγιωτόπουλος. Τον βλέπει ο πολιτισμός και του κόβονται τα πόδια. Ποιά μουσεία; Ποιά αρχαιολογική υπηρεσία; Ποιό κέντρο κινηματογράφου; Τα εκμηδένισε όλα ο ανεπανάληπτος.

– Αριστερό μπακ ο Μιχάλης “αδιάβαστος” Χρυσοχοΐδης ο Α΄. Αυτοκράτορας. Από πού να περάσουν κάτι υποδομές, κάτι μεταφορές και κάτι δίκτυα; Τα έστειλε όλα στην εξέδρα ο γίγαντας. Τα διέλυσε όλα κι έτσι εμείς ησυχάσαμεκαι οι ιδιώτες που τα πήραν βασανίζονται για το τι θα τα κάνουν.

– Στόππερ ο Γιάννης “απελευθερωτής” Βρούτσης. Λίρα εκατό. Ποιός εργαζόμενος να τον ντριπλάρει; Δεν δίνει δικαιώματα σε κανέναν. Κι όσους νομίζανε πως είχανε κάποια δικαιώματα (λες και τα είχαν φέρει από το σπίτι τους), τους παίρνει την ταυτότητα. Ατσαλάκωτος.

– Σέντερ μπακ ο Νίκος Δένδιας. Ο άνθρωπος που ξεπέρασε τον Μπεκενμπάουερ. Στυλοβάτης και κυματοθραύστης μαζί. Μπορεί να του περνάει η μπάλλα κάτω από τα πόδια αλλά αντίπαλος δεν τον πέρασε ποτέ. Θες του κόβει τα πόδια, θες του ανοίγει το κεφάλι, τον καθαρίζει στεγνά.

– Κόφτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο τρομερός Κυριάκουλας. Δεν χαμπαριάζει τίποτε και κανέναν. Κόβει τα πάντα και τους πάντες. Κόβει θέσεις, κόβει παίχτες, κόβει κονδύλια, κόβει υπηρεσίες, κόβει οργανισμούς, κόβει λαρύγγια. Άκοπος.

– Στο κέντρο ο Κωστής Χατζηδάκης. Το μυαλό τής ομάδας. Αυτός που φροντίζει για την ανάπτυξη του παιχνιδιού. Μοιράζει το τόπι σ’ όποιον του το ζητήσει. Θες λιμάνι; Πάρτο. Θες αεροδρόμιο; Πάρτο. Θες δρόμο; Πάρτον. Θες επιδότηση; Πάρτην. Αναντικατάστατος.

– Δίπλα του ο Γιάννης Μιχελάκης. Οργανωτής. Ο ντριμπλαδόρος της ομάδας. Ποιά αποκέντρωση να τον σταματήσει; Ποιά δομή; Ποιά υπηρεσία; Ποιός οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης; Παραμάζωμα τους παίρνει όλους έτσι και βάλει το κεφάλι κάτω. Τύφλα νά ‘χει ο Αρδίζογλου.

– Στην κορυφή τής επίθεσης ο Γιάννης “ροκ” Στουρνάρας. Η καλύτερη μεταγραφή όλων των εποχών (παλιά έπαιζε πρόεδρος τής Εμπορικής Τράπεζας, τότε που την πούλησε στους γάλλους). Σκοράρει με κάθε δυνατό τρόπο και δεν μπορεί να τον σταματήσει οποιοσδήποτε μισθός ή σύνταξη.

– Δεξί εξτρέμ ο Άδωνις “μπουμπούκος” Γεωργιάδης. Ασυγκράτητος. Ξευτελίζει όποιο νοσοκομείο τολμήσει και βρεθεί μπροστά του. Καταπίνει τους ασθενείς σαν καραμέλλες και τους γιατρούς σαν χάπια. Κι εμψυχώνει και τους άλλους με την αγριοφωνάρα του. Μαγικός.

– Αριστερό εξτρέμ ο Γιάννης Μανιάτης. Αθόρυβος αλλά δημιουργικώτατος. Ούτε ορυχεία τον σταματούν, ούτε υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ούτε φωτοβολταϊκά, ούτε τίποτε. Ο άνθρωπος που φέρνει μόνος του την κλιματική αλλαγή.

Όμως, δεν είναι μόνο οι άσσοι. Η ομάδα έχει και τεράστιο βάθος στον πάγκο. Έχει παιχταράδες που θα ήσαν αναντικατάστατοι σε κάθε ομάδα: Βαρβιτσιώτης, Αρβανιτόπουλος, Τσαυτάρης, Αθανασίου, Καράογλου…

Γραφείο τύπου οι ακατάβλητοι Καψής και Κεδίκογλου, ενώ την ιντερνετική παρουσία με τεράστιες επιτυχίες έχει η ομάδα αλήθειας με τον μοναδικό Μουρούτη !

Φυσικά, τα εύσημα ανήκουν πρωτίστως στον εκπληκτικό κώουτς τής ομάδας. Τον νάμπερ ουάν (ποιός Μουρίνιο;) Αντώνη “ανοιξιάτικο” ή “εγγονό” ή “επιτυχημένο” Σαμαρά. Τον άνθρωπο που σχεδιάζει όλες τις μαλακίες τις οποίες υλοποιεί κατόπιν η ομάδα. Τον καπετάν γαμάουα της πολιτικής. Αν και μεγάλο μερίδιο των επιτυχιών του ανήκει αναμφισβήτητα στο δεξί του χέρι, τον ακούραστο βοηθό του Ευάγγελο “σοσιαλιστή” Βενιζέλο.

Τελευταίες επιτυχίες της ομάδας, όπως καταγράφονται στην ειδησεογραφία:

– Μονά-ζυγά στα τζάκια! Καθ’ ότι το είχαμε παραχέσει και ο καθένας άναβε το τζάκι του όποτε του θυμόταν. Ελπίζω το μέτρο να μελετηθεί σωστά ώστε να μη μείνουν ανοιχτά παραθυράκια (π.χ. τί θα γίνει με τα μπάρμπεκιου;) ή σκοτεινά σημεία (π.χ. ποιός θα την πληρώνει -και πώς θα εντοπίζεται- αν καπνίζει παρανόμως καμινάδα σε πολυκατοικία;).

– Ο ΦΠΑ στην εστίαση θα ξαναπάει στο 23%! Σωστό. Δεν κατάλαβα, δηλαδή, γιατί η πίτσα ντελίβερυ πάει 23% και στην πιτσαρία 13%; Εδώ έχω και πρόταση: όταν ο πελάτης είναι καπνιστής, να πληρώνει διπλόν ΦΠΑ και ο παραπανίσιος φόρος να θεωρείται πρόστιμο για μόλυνση της ατμόσφαιρας (βλέπε προηγούμενο σχέδιο).

– Επιβολή εικοσάρικου για κατασκηνώσεις! Ασύλληπτο, έτσι; Κάθε επιχείρηση θα πληρώσει εφ’ άπαξ στο ΙΚΑ από 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που απασχολούσε τον Αύγουστο και αυτά τα λεφτά θα πάνε στον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων. Βέβαια, προσωρινώς δεν ξέρουμε σε ποιες κατασκηνώσεις θα πάνε αυτά τα λεφτά αλλά αυτό δεν έχει καμμιά σημασία. Μήπως η Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης πήγε σ’ εκείνους που έχουν ανάγκη αλληλεγγύης;

Γι’ αυτό είπα στην αρχή πως άμα πάρει η ομάδα φόρα, δεν την πιάνει κανένας στις μαλακίες. Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι τελευταία η ομάδα είναι σε διαβολεμένη φόρμα. Φυσάει!

Πηγή : Cogito Ergo Sum