Επιβεβαίωσε δια της τεθλασμένης το ΔΝΤ τη λήψη επιπλέον μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση.

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων άφησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Πέμπτη.

Ο κ. Ράις αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά ούτε και διέψευσε τις πληροφορίες που δημοσίευσε το Βήμα την Πέμπτη ότι ο Πολ Τόμσεν απευθυνόμενος σε υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών τους είπε «μη λέτε ότι δε θα πάρετε μέτρα, γιατί θα τα πάρετε».

Όπως είπε, δεν πρέπει να γίνεται «σπέκουλα» για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων υπενθυμίζοντας ότι «η αποστολή την παρούσα περίοδο αξιολογεί τα στοιχεία για τον Προϋπολογισμό 2014» και συμπλήρωσε: «θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο».

Ο ίδιος δεν προσδιόρισε επακριβώς ούτε το πότε θα ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ούτε και το πότε το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ρωτήθηκε και για το αν η πολιτική αστάθεια σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, αλλά και η πολιτική βία οφείλονται στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται λόγω Μνημονίων και αρκέστηκε να απαντήσει ότι στόχος της τρόικας είναι η εμπέδωση της μακροοικονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Ερωτηθείς για το εάν το ΔΝΤ ανησυχεί για ενδεχόμενο τρομοκρατικό κτύπημα εναντίον μελών της αποστολής του, αρκέσθηκε να σημειώσει πως, όπως πάντα, το ΔΝΤ είναι επικεντρωμένο στην χορήγηση βοήθειας προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου η ελληνική οικονομία να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν σε βιώσιμη ανάπτυξη. Αναφορικά με την δολοφονική επίθεση εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής τόνισε «παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά δεν έχουμε συγκεκριμένο σχόλιο».

Ο Ράις καλωσόρισε την απόφαση της ΕΚΤ για περαιτέρω μείωση των επιτοκίων του ευρώ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συμβάλει στην ανάκαμψη της ευρωζώνης, καθώς εναρμονίζεται με τα πρόσφατα στοιχεία για τα επίπεδα τιμών στη ζώνη του ευρώ.

Πηγή : Το Ποντίκι