Ανοικτή συνέλευση για τις επόμενες κινήσεις της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το νοσοκομείο πραγματοποιεί το Σάββατο η ανοιχτή επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Μαρία Λιουδάκη στις 18.30 το απόγευμα.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Με δεδομένο ότι στις 15 Οκτώβρη έχει εξαγγελθεί ότι θα γίνει η κατάθεση των προτάσεων των Περιφερειών στο ΚΕΣΥΠΕ και η διαμόρφωση του νέου υγειονομικού χάρτη της χώρας, με δεδομένο, ακόμα, ότι οι προτάσεις για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας προβλέπουν τη δραστική συρρίκνωση-εξαφάνισή του καλούμε:

Καταρχήν τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας να ενημερώσει τους δημότες ποια τελικά απόφαση θα ακολουθήσει αναφορικά με το Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του νοσοκομείου μας: του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων της που συμμετείχαν στην ψηφοφορία του έκτακτου δημοτικού συμβουλίου ή του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, όπως εκφράστηκε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό;

Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμαρχος αποχωρώντας από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πριν τεθεί οποιαδήποτε πρόταση σε ψηφοφορία δήλωσε Δεν έχομε καμιά αντίρρηση σα Δημοτικό Συμβούλιο να δεχτούμε την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και να οργανώσουμε ένα συλλαλητήριο, να κλείσομε το Δήμο και μαζί με άλλες υπηρεσίες και να διατρανώσουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε όλοι αποφασισμένοι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου μας. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που είχαν μείνει στην αίθουσα και συμμετείχαν στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μετά την αποχώρηση του δημάρχου και μετά από πίεση της μειοψηφίας, καταψήφισαν την πρόταση του Συλλόγου Εργαζομένων και της Επιτροπής Αγώνα που μιλούσε για συλλαλητήριο στις 11, ή 14 Οκτωβρίου, με κλείσιμο του δήμου, των υπηρεσιών και των καταστημάτων και μετάβαση του δημάρχου με επιτροπή φορέων στην Αθήνα προκειμένου να παραδώσει στην κυβέρνηση και τον υπουργό υγείας τα κλειδιά της πόλης έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα της πόλης, ως αποτελεσματικό μέτρο πίεσης. Ο δε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Χριστοφακάκης, δήλωσε στο ραδιόφωνο: Δεν έχει οριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση όλων όσων εμπλέκονται στη διαδικασία και αν καταλήξουμε σε πραγματοποίηση συλλαλητηρίου, θα πραγματοποιηθεί. Ο δήμαρχος ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ότι σε περίπτωση συλλαλητηρίου ο δήμος θα συμμετάσχει. … Αν ο δήμαρχος οργανώσει συλλαλητήριο, εγώ θα συμμετέχω.

Περιμένουμε, λοιπόν, να μάθουμε από τον ίδιο το δήμαρχο ποιος από όλους ερμηνεύει καλύτερα τις προθέσεις του: ο ίδιος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ή οι δημοτικοί του σύμβουλοι. Καλούμε, επίσης τη δημοτική αρχή να συναισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης πριν η Ιεράπετρα χάσει και το νοσοκομείο, μετά το ΤΕΙ και τις υπηρεσίες της (ήδη δρομολογείται η απομάκρυνση του ΙΚΑ και του ΟΟΕΕ) και να αποφασίσει να τα βάλει με τον πραγματικό εχθρό, που δεν είναι η Επιτροπή Αγώνα, αλλά η κυβέρνηση και οι καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόζει και αυτές δεν αντιμετωπίζονται με επιστολές και συζητήσεις.

Πηγή: prismanews.gr