Του Αθανάσιου Καρανάσιου

•  Σε πρόσφατο άρθρο μας μετά λόγου γνώσεως ότι, «θα αφεθούν ελεύθεροι σχεδόν όλοι οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής», συμπεριλάβαμε όχι τυχαία τη λέξη «σχεδόν».

•  Το ότι προφυλακίστηκε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος δεν σημαίνει, ότι υλοποιήθηκε/ολοκληρώθηκε η εφαρμογή του ρευστού σχεδίου καταστολής. Η υπόθεση αυτή είναι «θεόσταλτο» μέσον αποπροσανατολισμού, πλύσης εγκεφάλου και κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού εν όψει όλων των επερχόμενων ισοπεδωτικών μέτρων/δεινών, που προγραμματίζει το δίδυμο υπερεθνική και ντόπια οικονομικοπολιτική ελίτ, μαζί με τα γεωστρατιωτικά/ιμπεριαλιστικά κέντρα.      

•  Η όλη εμπλοκή της δικαστικής εξουσίας στα πολιτικά δρώμενα αποδεικνύει –όπως πάντα- την όχι και τόσο ανεξαρτησία της από την πολιτική (και μαζί μ αυτή από την οικονομική) εξουσία. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από το θράσος κάποιων δικαστικών να συλλάβουν ολόκληρο κοινοβουλευτικό κόμμα,  τόσο από την  αιφνιδιαστική μαζική επιχείρηση από τα αστυνομικά όργανα στην αρχή του σ/κ, τόσο από την  εκκωφαντική και μονότονη αβάντα από τα μέσα μαζικής επιβολής (τηλεόρασης και τύπου), όσο και από την ιεράρχηση των κατηγορουμένων από τους ανακριτές και μάλιστα σε προχωρημένο μεταμεσονύκτιο ωράριο. Εκεί που απέτυχαν να αντιμετωπίσουν με πολιτικούς όρους τη Χρυσή Αυγή, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της δικαστικής εξουσίας να φέρει αποτέλεσμα.

•  Ως δορυφόροι, εξαπτέρυγα και πολιτικά δεκανίκια αυτής της επιχείρησης συνεπικουρούν σχεδόν όλα τα κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα έως και ο τελευταίος συλλογικός φορέας, που ως ύαινες αναμένουν να καρπωθούν τα επισφαλή οφέλη από τη φθορά/διάλυση ενός πολιτικού συνασπισμού. Φευ, Φευ! Κοντόφθαλμοι και μύωπες είναι όλοι, γιατί παραγνωρίζουν τα ύπουλα τεχνάσματα του συστήματος. Ο νεοφιλελεύθερος φασισμός που ζούμε σημαίνει υπερσυγκεντρωτισμό εξουσίας, που  αφαιρείται σπιθαμή προς σπιθαμή  από οποιονδήποτε άλλο φορέα ή άτομο. “Αύριο” επομένως, θα έρθει η σειρά τους! Όλοι αυτοί τίποτα δεν θα είχαν επιτύχει, αν ο χειραγωγημένος λαός δεν μετατρέπονταν σε ένα απομονωμένο και κατακερματισμένο πλήθος, που παρακολουθεί τα πάντα παθητικά από την κλειδαρότρυπα. Ακόμα, αλγεινές είναι οι εικόνες του αστυνομοκρατούμενου προτεκτοράτου Ελλάς, που αναμεταδίδονται σε όλη την υφήλιο αυτές τι μέρες. Τρίβουν τα χέρια τους χαιρέκακα οι ιθύνοντες της νέας αταξίας πραγμάτων, από την προσβολή ενός ολόκληρου πάλαι ποτέ ένδοξου ελληνισμού.

•  Ειδικά η τελευταία πρακτική του ανακριτικού ωραρίου αποτελεί απόδειξη της στοχευμένης στρατηγικής και της  κυνικότητας κάθε μορφής σύγχρονης εξουσίας στην Ελλάδα, ως και καταπάτηση κάθε εναπομείναντος ανθρώπινου δικαιώματος, με σκοπό τον τέλειο εξευτελισμό, την εξουθένωση  τη καταρράκωση  και την πολιτική απενεργοποίηση  κάθε ατόμου και μαζί μ αυτό κάθε συλλογικού οργάνου/φορέα.  Είναι αδύνατο, οποιοσδήποτε άνθρωπος μιας κάποιας ηλικίας  –όσο γενναίος κι αν είναι- να μπορέσει βιολογικά –κάτω από τέτοιες συνθήκες κράτησης και διάρκειας- να ανταποκριθεί θετικά για την υπεράσπισή του εαυτού του σε σωρεία κατηγοριών, δεν θα τις κρίνουμε εμείς -ελλείψει στοιχείων- ως βάσιμων,  έωλων ή κατασκευασμένων.

•  Κοντολογίς και μόνο,  η καθυστέρηση ανάκρισης του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής έως και μετά τα μεσάνυχτα –κατά την αξιολογική μας κρίση- αποδεικνύει προειλημμένες αποφάσεις. Αποδεικνύει και κάτι ακόμα αρκετά σοβαρό: Τη ρευστότητα των δικαστικών αποφάσεων, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις και συνέπειες προηγούμενων ενεργειών.

•  Λόγω έλλειψης στοιχείων δεν είμαστε σε θέση, να ασκήσουμε εμπεριστατωμένη κριτική στις ανακριτικές υποθέσεις. Ο ύποπτος συγχρονισμός, η άμετρη ένταση και τα ελλιπή σε εμάς στοιχεία δημιουργούν όμως εύλογες απορίες. Για ένα, οπωσδήποτε είμαστε σίγουροι, κρίνοντας πολιτικά τα τεκταινόμενα:

•  «Ο αδηφάγος, άπληστος, φασιστικός νεοφιλελευθερισμός που δημιουργεί μαζική ανεργία,  επισφαλή «κομπάρσικη» εργασία, απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, απεμπόληση της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, αφανισμό της μεσαίας τάξης, εξουθένωση των οικονομικά αδυνάτων, εξαφάνιση κάθε ίχνους κοινωνικού κράτους, διάλυση οικογενειών, αθρόα μετανάστευση νέων και επιστημόνων, εκτεταμένη φτωχοποίηση, σύγχρονο εξανδραποδισμό, παράπλευρες απώλειες με τη μορφή αυτοκτονιών, ψυχικών νοσημάτων, ακόμα και μετάλλαξης των ανθρωπολογικών και ανοσοποιητικών χαρακτηριστικών της φυλής μας από πείνα, υποσιτισμό και υποβιταμίνωση…. όλα αυτά και άλλα πολλά είναι πολιτική επιλογή των συστημικών πολιτικών ελίτ καθ υπόδειξη των ορατών και αόρατων κέντρων και παράκεντρων οικονομικής και στρατιωτικής εξουσίας.

•  Μόνο με την ιδεολογικοποίηση και συνειδητοποίηση του αποπνικτικού οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού περιβάλλοντος από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που θα προκληθεί από την υπεύθυνη αναπαραγωγή αυτής της γνώσης από τους πατριώτες επιστήμονες και διανοούμενους, θα μας επιτρέψουν να αντισταθούμε στην ποινικοποίηση της φτώχειας, της ανέχειας και της εξαφάνισης κάθε ελληνικού στοιχείου.

Πηγή