2e1ax_omniatv_entry_1_photo_20130907-120629_1μετάφραση/προσαρμογή : Sylvia( omniaTV)

Η Ουάσιγκτον δεν στερείται απλώς το νομικό δικαίωμα για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Στερείται και το ηθικό κύρος. Μιλάμε για μια κυβέρνηση με ιστορία στη χρήση χημικών όπλων εναντίον αθώων ανθρώπων, με πολύ πιο θανατηφόρες επιθέσεις, από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Ασαντ από ένα πολεμοχαρές Δυτικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα, αποφασισμένο να μην προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα πριν από την επίθεση.

Εδώ είναι μια λίστα με 10 επιθέσεις χημικών όπλων που πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά αμάχων: 

 1) Ο στρατός των ΗΠΑ έριξε 20 εκατομμύρια γαλόνια χημικών στο Βιετνάμ από το 1962 ως το 1971

b2ap3_thumbnail_2_image-large

Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ο στρατός των ΗΠΑ έριξε 20 εκατομμύρια γαλόνια  χημικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων των πολύ τοξικών Agent Orange, στα δάση και στα χωράφια του Βιετνάμ και τις γειτονικές χώρες, σκόπιμα καταστρέφοντας προμήθειες τροφίμων, καταστρέφοντας την οικολογική ζωή της ζούγκλας, και καταστρέφοντας τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων αθώων ανθρώπων.Το Βιετνάμ εκτιμά ότι, ως αποτέλεσμα των χημικών αυτών επιθέσεων που διήρκησαν μια δεκαετία, 400.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν, 500.000 παιδιά  έχουν γεννηθεί με γενετικές ανωμαλίες, και 2 εκατομμύρια έχουν πληγεί από καρκίνο ή άλλες ασθένειες. Το 2012, ο Ερυθρός Σταυρός υπολόγισε ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι στο Βιετνάμ έχουν κάποια μορφή αναπηρίας ή προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τη χρήση του χημικού Agent Orange.

 
2. Επίθεση του Ισραήλ εναντίον Παλαιστινίων αμάχων με λευκό φωσφόρο κατά την διάρκεια του 2008 με 2009

b2ap3_thumbnail_2_image-large_20130907-104431_1

Ο λευκός φώσφορος είναι ένα τρομακτικό εμπρηστικό χημικό όπλο που λιώνει την ανθρώπινη σάρκα μέχρι το κόκαλο.

Το 2009, πολλές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Human Rights Watch, τη Διεθνή Αμνηστία και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό ανέφεραν, ότι η ισραηλινή κυβέρνηση επιτέθηκε σε άμαχους πολίτες μέσα στην ίδια τους τη χώρα, με χημικά όπλα. Η ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας  φέρεται να βρήκε «αδιάψευστες αποδείξεις από την εκτεταμένη χρήση λευκού φωσφόρου»  σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε τις κατηγορίες στην αρχή, αλλά τελικά παραδέχθηκε ότι ήταν αλήθεια.

Μετά τη σειρά των ισχυρισμών από αυτές τις ΜΚΟ, ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ακόμη και μια έδρα των Ηνωμένων Εθνών (!) στη Γάζα με μια χημική επίθεση. Πώς κρίνετε όλα αυτά τα στοιχεία σε σύγκριση με την υπόθεση της Συρίας; Γιατί o Ομπάμα δεν προσπαθεί να βομβαρδίσει το Ισραήλ;

 
3. Η Ουάσιγκτον επιτίθεται σε Ιρακινούς αμάχους με λευκό φώσφορο το 2004

b2ap3_thumbnail_2_image-large0

Το 2004, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονταν μαζί με το στρατό των ΗΠΑ στο Ιράκ, άρχισαν να αναφέρουν τη χρήση λευκού φωσφόρου στη Φαλούτζα εναντίον ιρακινών ανταρτών. Αρχικά ο στρατός είπε πως αυτό είναι ψέματα και είπε ότι χρησιμοποίησε μόνο λευκό φώσφορο για να φωτίσει τους στόχους. Στη συνέχεια, παραδέχθηκε τη χρήση του χημικού αυτού ως εμπρηστικό όπλο. Εκείνη την εποχή, το ιταλικό ραδιοτηλεοπτικό RAI πρόβαλε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο, “Φαλούτζα, The Hidden Massacre”, που συμπεριλάμβανε σκληρά βίντεο και φωτογραφίες, καθώς και συνεντεύξεις αυτοπτών μαρτύρων από τους κατοίκους της  Φαλούτζα και στρατιώτες των ΗΠΑ που αποκάλυπταν πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ έριξε αδιακρίτως λευκό φώσφορο στην ιρακινή πόλη και οδήγησε γυναίκες και παιδιά σε επώδυνο θάνατο.

4. Η CIA βοήθησε τον Σαντάμ Χουσεΐν στη σφαγή Ιρανών και Κούρδων με χημικά όπλα το 1988

b2ap3_thumbnail_1_image-large

Τα έγγραφα της CIA αποδεικνύουν πλέον ότι η Ουάσιγκτον γνώριζε, πως ο Σαντάμ Χουσεΐν έκανε χρήση χημικών όπλων, (ανάμεσά τους τα σαρίν, αέριο νεύρων, και mustard gas) στο πόλεμο Ιράν-Ιράκ, αλλά συνέχισε να δίνει πληροφορίες στα χέρια του ιρακινού στρατού, ενημερώνοντας τον  Χουσεΐν για τις κινήσεις των στρατευμάτων του Ιράν, ενώ γνώριζε, ότι θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες αυτές για να εξαπολύσουν επιθέσεις χημικών. Σε ένα σημείο στις αρχές του 1988, η Ουάσιγκτον ενημέρωσε τον Χουσεΐν, για μια ιρανική μετακίνηση των στρατευμάτων, που θα οδηγούσε τον  πόλεμο σε μια αποφασιστική ήττα για την ιρακινή κυβέρνηση. Τον Μάρτιο υπήρξε η ενδυνάμωση του Χουσεΐν με νέους φίλους στην Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα να χτυπήσει ένα κουρδικό χωριό που είχαν καταλάβει ιρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, με πολλαπλές χημικές ουσίες, σκοτώνοντας πάνω από 5.000 άτομα και τραυματίζοντας περίπου 10.000, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι. Χιλιάδες άλλοι πέθαναν τα επόμενα χρόνια από τις επιπλοκές, τις ασθένειες και τις γενετικές ανωμαλίες.
5. Ο στρατός δοκίμασε χημικά στους κατοίκους των φτωχών γειτονιών του  Black St. Louis στη δεκαετία του 1950

b2ap3_thumbnail_1_image-large6

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ο στρατός τοποθέτησε μηχανοκίνητους  φυσητήρες στην κορυφή των κατοικιών ανθρώπων με χαμηλό εισόδημα, ως επί το πλείστον σε γειτονιές μαύρων του St Louis, συμπεριλαμβανομένων περιοχών όπου το 70% των κατοίκων ήταν παιδιά κάτω των 12 ετών. Η κυβέρνηση είπε στους κατοίκους ότι σκοπός τους ήταν να πειραματιστούν στο να δημιουργήσουν ένα προπέτασμα καπνού για να προστατεύσουν την πόλη από τις ρωσικές επιθέσεις, αλλά στην πραγματικότητα αυτό που έκανε ήταν να ρίχνει στον αέρα εκατοντάδες κιλά λεπτής σκόνης με θειούχο κάδμιο του ψευδαργύρου. Η κυβέρνηση παραδέχεται ότι υπήρχε ένα δεύτερο συστατικό στη χημική σκόνη, αλλά το κατά πόσον ή όχι το εν λόγω συστατικό ήταν ραδιενεργό παραμένει απόρρητο. Φυσικά και παραμένει. Μετά τις δοκιμές, ένας ανησυχητικός αριθμός των κατοίκων της περιοχής ανέπτυξαν καρκίνο. Το 1955, η Doris Spates γεννήθηκε σε ένα από τα κτίρια του στρατού που χρησιμοποιήθηκαν για να γεμίσουν τον αέρα με χημικά το 1953 – 1954. Ο πατέρας της πέθανε ανεξήγητα την ίδια χρονιά, έχει δει τα τέσσερα αδέλφια της να πεθαίνουν από καρκίνο, και η Doris ίδια είναι μία επιζών του καρκίνου του τραχήλου.
6. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλωτές  το 2011

b2ap3_thumbnail_9

Η άγρια βία της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών το 2011 είναι καλά τεκμηριωμένη,  περιελάμβανε τη χρήση δακρυγόνων και άλλων χημικών ερεθιστικών ουσιών. Τα δακρυγόνα απαγορεύονται να χρησιμοποιηθούν εναντίον στρατιωτών του εχθρού σε μάχες σύμφωνα με την σύμβαση για τα Χημικά Όπλα. Δεν πρέπει η αστυνομία να δώσει στους πολίτες διαδηλωτές στο Όκλαντ της Καλιφόρνια την ίδια ευγένεια και προστασία που απαιτεί το διεθνές δίκαιο για τους στρατιώτες του εχθρού στο πεδίο της μάχης;

7. Το FBI επιτίθεται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά με δακρυγόνα στο Waco το 1993

 b2ap3_thumbnail_0

Στην περίφημη πολιορκία του Waco μιας ειρηνικής κοινότητας της Seventh Day Adventists, το FBI έριξε δακρυγόνα μέσα σε κτίρια γνωρίζοντας ότι γυναίκες, παιδιά και μωρά ήταν μέσα. Τα δακρυγόνα ήταν εξαιρετικά εύφλεκτα με αποτέλεσμα τα κτίρια να τυλιχτούν στις φλόγες και να σκοτωθούν 49 άνδρες και γυναίκες, και 27 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων βρεφών και νηπίων. Θυμηθείτε, μια  επίθεση σε ένοπλο στρατιώτη εχθρό στο πεδίο της μάχης με δακρυγόνα αποτελεί έγκλημα πολέμου. Τι είδους έγκλημα είναι να επιτίθεται κάποιος σ’ ένα μωρό με δακρυγόνα;
8. Ο στρατός των ΗΠΑ έριξε στο Ιράκ τοξικό απεμπλουτισμένο ουράνιο το  2003

b2ap3_thumbnail_7

Στο Ιράκ, ο στρατός των ΗΠΑ έχει μολύνει το περιβάλλον με χιλιάδες τόνους πυρομαχικών από απεμπλουτισμένο ουράνιο, ένα τοξικό και ραδιενεργό πυρηνικό απόβλητο. Ως αποτέλεσμα, περισσότερα από το ήμισυ των βρεφών που γεννήθηκαν στη Φαλούτζα από 2007 ως το 2010, γεννήθηκαν με γενετικές ανωμαλίες. Μερικές απο αυτές τις ανωμαλίες δεν τις έχουμε ξαναδεί παρά μονο σε βιβλία με φωτογραφίες από μωρά που γεννιούνται κοντά σε πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό. Ο καρκίνος και η βρεφική θνησιμότητα έχει επίσης μια δραματική αύξηση στο Ιράκ. Σύμφωνα με τον Christopher Busby, τον Επιστημονικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον κίνδυνο της ακτινοβολίας, “Αυτά είναι τα όπλα που έχουν καταστρέψει εντελώς τη γενετική ακεραιότητα του πληθυσμού του Ιράκ.” Μετά τη συγγραφή των δύο από τις τέσσερις εκθέσεις που δημοσίευσε το 2012 σχετικά με την κρίση της υγείας στο Ιράκ, ο Busby περιγράφει την  Φαλούτζα ως την πολη που έχει, ” το υψηλότερο ποσοστό σε γενετικές βλάβες από οποιοδήποτε πληθυσμό που μελετήθηκε ποτέ.”
9. Ο στρατός των ΗΠΑ σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες άμαχους Ιάπωνες με βόμβες Napalm το 1944 – 1945

b2ap3_thumbnail_3

Η βόμβα Napalm είναι ένα κολλώδες και άκρως εύφλεκτο gel που έχει χρησιμοποιηθεί ως όπλο κατά “της τρομοκρατίας”από τον αμερικανικό στρατό. Το 1980, ο ΟΗΕ ανακήρυξε τη χρήση των ναπάλμ κατά του άμαχου πληθυσμού, έγκλημα πολέμου. Αυτό είναι ακριβώς ό, τι έκανε ο στρατός των ΗΠΑ  στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ρίχνοντας βόμβες ναπάλμ σε μια βομβιστική επιδρομή στο Τόκιο καίγοντας 100.000 ανθρώπους , τραυμάτισε περισσότερο από ένα εκατομμύριο, και άφησε ένα εκατομμύριο χωρίς σπίτια .
10. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έριξε πυρηνικές βόμβες σε δύο ιαπωνικές πόλεις το 1945

b2ap3_thumbnail_4_20130907-111938_1

Παρά το γεγονός ότι οι πυρηνικές βόμβες δεν μπορούν να θεωρηθούν χημικά όπλα, πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Άλλωστε απελευθερώνουν ένα φοβερό μέρος θανατηφόρων ραδιενεργών χημικών ουσιών. Είναι εξίσου τρομακτικές, όπως τα χημικά όπλα, αν όχι περισσότερο, και από την ίδια τη φύση τους, είναι κατάλληλες για ένα μόνο σκοπό: να αφανίσουν μια ολόκληρη πόλη γεμάτη άμαχους. Φαίνεται περίεργο το γεγονός ότι το μόνο καθεστώς που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ αυτά τα τρομερά όπλα πάνω σε άλλα ανθρώπινα όντα,  έχει θέσει τον εαυτό του απασχολημένο με το πρόσχημα, ότι προσπαθεί να κρατήσει τον κόσμο ασφαλή από τα επικίνδυνα όπλα που υπάρχουν στα χέρια επικίνδυνων κυβερνήσεων.

πηγή : http://www.policymic.com/articles/62023/10-chemical-weapons-attacks-washington-doesn-t-want-you-to-talk-about

Aναδημοσίευση : omniaTv