Της από την huffingtonpost

Μετάφραση για την ΕΛ.Λ.Α.Σ : n.k.

Στη νέα σειρά βίντεο της  Atlantic, “Οικονομικά σε απλά Αγγλικά,” ο συντάκτης Derek Thompson εξετάζει το ερώτημα γιατί το εμφιαλωμένο νερό είναι τόσο ακριβό.  Και κάνωντας το  βγάζει έναν τόνο από στοιχεία που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε για ποιό λόγο ακόμα τολμήσατε και ήπιατε εμφιαλωμένο νερό. Ακολουθούν οι επτά από τις πιο τολμηρές περιπτώσεις :

1. Το εμφιαλωμένο νερό είναι 240 έως 10.000 φορές πιο ακριβό από ό, τι το νερό της βρύσης.

2. Το μισό λίτρο εμφιαλωμένου νερού κοστίζει όσο αξίζει  το μαγείρεμα, το πλύσιμο, ντους και η τουαλέτα  με  χρήση νερού βρύσης μιας ολόκληρης ημέρας

3. Αν μια οικογένεια βασιζόταν στο εμφιαλωμένο νερό αντί του νερού της βρύσης κάθε μέρα, ο μηνιαίος λογαριασμός τους σε νερό θα έφτανε  μέχρι και τα 9000 $.

4. Περίπου 33 σεντς για κάθε δολάριο που δαπανάται για ένα μπουκάλι νερό από το εξωτερικό πηγαίνει με το κόστος μεταφοράς.

tap5

5. Για κάθε λίτρο εμφιαλωμένο νερό που πίνετε, η διαδικασία παραγωγής χρησιμοποιεί διπλάσια ποσότητα. Έτσι, αν έχετε αγοράσει ένα λίτρο νερό, έχετε πραγματικά πληρώσει για τρια.

6. Τα περισσότερα από τα χρήματα που ξοδεύουν οι εταιρείες εμφιαλωμένου νερού δεν πηγαίνουν προς το ίδιο το νερό, αλλά στο μάρκετινγκ και τη διαφήμιση.

7. Παρ ‘όλα αυτά, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να ξοδεύουν 15 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια κάθε χρόνο για το εμφιαλωμένο νερό