Του Μάκη Ντόβολου

Β.Ρέστης- Δ.Μπόμπολας-Αλαφούζος- “ΕΘΝΟΣ” ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ¨και … ΝΕΡΙΤ!

Tudor_Rose.svgΗ σύλληψη του εφοπλιστή- «φορολόγησε με αν μπορείς»    Βίκτωρα Ρέστη  με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ήταν το τελευταίο επεισόδιο στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των διαφόρων ομάδων οικονομικών συμφερόντων καθώς φαίνεται πως η «επόμενη ημέρα» δεν τους χωρά όλους.   Ο πόλεμος αυτός συνοδεύεται από πιπεράτες αποκαλύψεις για τα όργια που συμβαίνουν στο επιχειρηματικό πεδίο, την ίδια ώρα που μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού στενάζει κάτω από τη φτώχεια και την ανέχεια.


Το έμβλημα του οικου της Υορκης

Η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», συμφερόντων της γνωστής οικογένειας Μπόμπολα, έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα του πρόεδρου της αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, και αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Νικολούδη, σύμφωνα με το οποίο ο Βίκτωρας Ρέστης (μέτοχος σε διάφορα μέσα ενημέρωσης όπως στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ενώ στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα συμμετέχει ο συγκατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση Α. Πάλλης) φέρεται να έδωσε δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ από την τράπεζα ιδιοκτησίας του FBB στον… εαυτό του και σε μέλη της οικογένειας του μέσω αλυσίδας offshore εταιρειών. Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε η μήνυση του υπέβαλε στις 14 Μαρτίου 2013 η νέα διοίκηση της FBB καθώς το εν λόγω δάνειο χορηγήθηκε στις 13 Ιουνίου 2012 στην εταιρία ΑΑΜ HOLDINGS S.A (μία από τις 227! (offshore – εξωχώριες εταιρίες του εφοπλιστή Ρέστη) δίχως εγγυήσεις.

Που πήγαν 524 εκατ. ευρώ; 

 Το μεγάλο, όμως, ζητούμενο της έρευνας είναι η «μαύρη τρύπα» ύψους 524 εκατ. ευρώ, οι οποίες αφορούν επισφαλείς δανειοδοτήσεις της τράπεζας και τις οποίες κινδυνεύει να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος. Υπόθεση που μοιάζει σε πολλά σημεία με εκείνη τουΛαυρέντη Λαυρεντιάδη ο οποίος ήδη βρίσκεται στο Κορυδαλλό με κατηγορίες ότι δανειοδοτούσε εταιρίες συμφερόντων του μέσω της τράπεζας στην οποία ήταν ο βασικός μέτοχος.

Απάντηση μέσω «Πρώτου Θέματος»

  Η απάντηση από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», συμφερόντων ΠάλληΘέμου Αναστασιάδηκαι Καραμήτσου, ήρθε την ίδια ημέρα! Ειδικότερα το ρεπορτάζ αναφέρει πως σε συμπληρωματική του κατάθεση ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, υποστήριξε πως ο πρώην υπουργός κατέβαλε στον μεγαλοεκδότη Φώτη Μπόμπολα 400.000 ευρώ σε μετρητά, χωρίς το ποσό να δηλωθεί, δηλαδή ήταν «μαύρα» προκειμένου να αγοράσει το μερίδιο του από την επιχείρηση που διατηρούσε επί της οδού Πατησίων (πρόκειται για το καφέ – μπαρ «Στοά»- το οποίο στη συνέχεια πέρασε στη κατοχή του γιού του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρου).
Η εφημερίδα αφήνει να εννοηθεί πως τα χρήματα αυτά προέρχονταν από τις μίζες για τα εξοπλιστικά και ξεπλύθηκαν μέσω της «Στοάς».
 Την Τρίτη η εφημερίδα «Καθημερινή», συμφερόντων Αλαφούζου, αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με κινήσεις και μεθοδεύσεις που έγιναν από τη διοίκηση της τράπεζας FBB στο διάστημα πριν την απορρόφηση του υγιούς τμήματος της τράπεζας από την Εθνική (τον περασμένο Μάιο). Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ενδείξεις ότι η τράπεζα εμφάνισε ως εξυπηρετούμενα, δάνεια που στην πραγματικότητα δεν ήταν ενήμερα, επαναδιαπραγματευόμενη τους όρους τους και μεταφέροντας χρονικά την καταληκτική ημερομηνία αποπληρωμής.

Η ιστορία από κει και πέρα είναι λίγο πολύ γνωστή. Την ίδια ημέρα η ανακρίτρια Ρέα Κατσίβελη, με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον πασίγνωστο εφοπλιστή τον οποίο και έπιασαν στην κυριολεξία με τις… πιτζάμες.  Ο Ειδικός Διαχειριστής της ΕΡΤ ήταν στην FBB

Αλλη μια πιπεράτη πληροφορία των τελευταίων ημερών που δεν είναι ευρέως γνωστή είναι πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ και νυν ειδικός διαχειριστής της ΝΕΡΙΤ Γκίκας Μάναλης, εργαζόταν ως τον περασμένο Μάρτιο στην τράπεζα FBB του Β. Ρέστη και κατείχε, μάλιστα, τη θέση του οικονομικού διευθυντή! Το γεγονός αυτό είχε επισημάνει το «Nez» από τις 3 Απριλίου 2013, όταν ο κ. Μάναλης περνούσε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, η οποία κατά πλειοψηφία ενέκρινε την τοποθέτηση του στην ΕΡΤ, με τον κ. Απ. Κακλαμάνη να τάσσεται αρνητικά και να του κάνει επίθεση για τις σχέσεις του με τον κ. Ρέστη.

Πως γίνεται μετά από όλα αυτά να μην πεις ότι γίνεται… της διαπλοκής το κάγκελο!

* Έτσι αποκαλείται η εμφύλια διαμάχη ανάμεσα σε οικογένειες ευγενών της Αγγλίας, το 1455, για την διαδοχή στον θρόνο της Αγγλίας.
  Στην Ελλάδα ξεκίναγε η περίοδος της Τουρκοκρατίας, και οι οίκοι των Λάνκαστερ, Υόρκης και Τυδώρ θα πολεμούσαν για τριάντα χρόνια μέχρι το 1485, οπότε και ο οίκος των Τυδώρ θα ξεκίναγε τον δικό του κύκλο βασιλείας.

το κείμενο από  nez.gr
η ιστορική αναδρομή από  wikipedia

Αναδημοσίευση : Κίνηση Ενεργοί Πολίτες