ΣΚΙΤΣΟ -14e7f

Θυμάμαι πριν κάνα τριάρι χρόνια –είχαμε κυβέρνηση Γιωργάκη, Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνου, Μπιρμπίλη  (καλά παιδιά κι αποτελεσματικά –εγγυημένα –τους έδινες παγωτό το πρωί και στο επιστρέφανε γάλα το μεσημέρι). Τότε ήταν κάμποσος κόσμος στους δρόμους, άλλοι στην πλατεία Συντάγματος, άλλοι στη γύρα με γιαούρτια, ντομάτες και αυγά, πολλή αγανάκτηση αδερφάκι!  Μου είχε κάνει εντύπωση (εκτός των άλλων) μια ατάκα που επαναλάμβαναν: «αν αυτά που κάνει το Πασόκ τα έκανε η ΝΔ θα είχε καεί η χώρα!» Ή κάπως έτσι….

Εντάξει.

Εκλογές έγιναν, ο λαός νίκησε, το Πασόκ έφυγε (ο Βενιζέλος έμεινε βέβαια –αλλά αυτά έχει το μεταγραφικό παζάρι μεταξύ των ομάδων –κι εμένα Αμαλφιτανό μου τάξανε και με τίποτα ακατέργαστα διαμάντια ετών 35 με βλέπω να βολεύομαι), η Χρυσή Αυγή ήρθε αναβράζουσα κι ο Αντώνης ο Μουρούτης ο Σερέτης έγινε πρωθυπουργέας. Παρακάτω;

«Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» -έτσι λέει η βίβλος του άσχετου προπονητή που τελικά κατεβάζει στο γήπεδο 11 τύπους με τις γλώσσες να σούρνονται στο γρασίδι. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, μπορεί το Πασόκ να έχασε τις εκλογές αλλά η ομάδα κέρδισε. Διότι ποία η τελευταία κυβέρνηση προ εκλογών; Βαγγελάκης, Αντωνάκης και Καρατζαφύρερ  (με υποσχετική – όταν συμπλήρωσε τον προκαθορισμένο αριθμό αγώνων δεν ανανέωσε γιατί τον θέλανε για βασταφυλαρούχα οι υπόλοιποι ενώ εκείνος μόστραρε ως σεντεφόρι, ή δεκάρι κουμανταδόρος κατ΄ελάχιστον).

Να τη δούμε λίγο αυτή την ομάδα –έτσι; Ομάδα κέντρου. Με οχταράκι τον Βαγγέλη (τον γνωστό και ως «μαζί σου είμαι πρόεδρε περί δημοψηφίσματος, όσο πετάει το αεροπλάνο, θα σε ρίξω όταν προσγειωθούμε»)  σε ρόλο σουλατσαδόρου απ΄αυτούς που κρύβονται πίσω από τους αντίπαλους παίκτες κι όταν η μπάλα χαθεί φωνάζουν «μόνος μου ήμουνα ρε μαλάκα –γιατί δεν έδινες πάσα;» Και τον Αντώνη τον «Θάνε σα να μπαίνει η Άνοιξη» σε ρόλο φουνταριστού –να του βγάζεις μπαλιά στην κενή εστία και να καρφώνεται με τη μύτη στις πινακίδες επειδή τον ματιάσανε οι Αριστεροί. Βάλανε κι αυτή τη ρέπλικα του Πουρσανίδη, το μπαρμπα-Φώτη, για αμυντικό μέσο, να έχουν κάποιον να βρίζουν όταν τρώνε γκολ και κατεβάσανε την παλιά καλή ομάδα στο γήπεδο για νέες σελίδες δόξας.

Πάει κοντά ένας χρόνος τώρα, ο μπαρμπα-Φώτης ενεργοποίησε κι αυτός την οψιόν του και έμεινε χωρίς ομάδα γιατί βαρέθηκε να ξεμένει μόνος πίσω (μέχρι ο τερματοφύλακας  τον παράταγε και πήγαινε για σάμαλι άνευ προειδοποίησης) και να του καταλογίζουν οτι δεν κόβει, δεν μαρκάρει, δεν πασάρει, δεν σουτάρει και δεν σκοράρει –αν έπαιζε λίγο ακόμα σε αυτή την ομάδα δεν θα έβρισκε ούτε μπυραρία για την επόμενη σεζόν. Κι ο Βαγγελάκης αναβαθμίστηκε –από οχταράκι της γυροβολιάς έγινε δεκάρι σε σύστημα ανάπτυξης από τα πλάγια χωρίς κεντρικό μέσο.

Ωραία ανάλυση προπονητικής (και με συγχαίρω γι΄αυτή) αλλά τι γίνεται με τα αποτελέσματα; Πετάει η ομάς; Ασυζητητί!

Διαπρέπει στην οικονομική διαχείριση εφαρμόζοντας τα μέτρα του Βαγγέλα (αυτά τα μνημονιακά περί χαρατσιού ΔΕΗ, φορολόγησης με το σύστημα της ξώβεργας και ηλεκτρονικής συνταγογράφισης σε μπλοκάκι –αυτά τα μνημονιακά, τα επάρατα ρε παιδί μου). Διαπρέπει και στην είσπραξη εσόδων φροντίζοντας να διευκολύνει όσους δεν πληρώνουν και να κρατάει ψηλά τον ΦΠΑ που δεν εισπράττει.

Διαπρέπει και στις αποκρατικοποιήσεις –ότι βγάζει προς πώληση μένει στο ράφι, οι άνθρωποι είναι αξιοζήλευτοι! Μόνο για την εταιρεία Φυσικού Αερίου κλείσανε μια συμφωνία,κάτω από την δεσμευτική τιμή που είχε καταθέσει ο αγοραστής στον διαγωνισμό (!!!!) και κάνανε πάρτυ στα κανάλια για την επιτυχία! Μέχρι και μελέτη βγάλανε που έλεγε οτι η τιμή της εταιρείας έχει εκτιμηθεί χαμηλότερα από την τιμή που προτείνει ο αγοραστής –δηλαδή αυτός ο αγοραστής ήταν μαλάκας στο τετράγωνο, μια όταν πρότεινε τη δεσμευτική τιμή στον διαγωνισμό και μια τώρα που αγοράζει ακριβότερα από την αξία της εταιρείας! Το λένε και θέλουν να το πιστέψουμε, το παίζουν τα κανάλια και δεν ντρέπονται οι δημοσιογράφοι που το παίζουν αδέκαστοι!

Κι αν πεις για την άλλη την επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης! Αγωγός ΤΑΡ –έδωσε αγώνα ο Αντώνης ο Τράβελιν Γουίλμπουρι να επιλεγεί ο συγκεκριμένος αγωγός που θα σώσει την Ελλάδα γιατί περνάει μέσα από κάποια μέρη της Μακεδονίας! Θα μας σώσει ο αγωγός –μην το συζητάς… Το αέριο θα φτηνύνει (όχι αυτό που θα μεταφέρεται με τον ΤΑΡ –δεν προκύπτει από τη σύμβαση κάτι τέτοιο), θέσεις εργασίας θα ανοίξουν (για εργάτες που θα έρθουν εκτός συνόρων υποθέτω –γιατί ο αγωγός θα κατασκευαστεί πρώτα στην Αλβανία και μετά θα περάσει από εμάς, άρα τα μεροκάματα θα είναι ανάλογα), η ύπαιθρος θα αξιοποιηθεί (όλα και κάποιο μπουρδέλο θα ανοίξει για τα εργοτάξια, όλο και καμιά καντίνα «όλα στα κάρβουνα –όλα μαύρα») θα φάμε με χρυσά κουτάλια (εμείς οι ημέτεροι)! Κι αυτή η επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης  (πού, ο θεός να μας κόβει χρόνια και να τα δίνει μέρες στον Αντωνάκη τον καταφερτζή ο οποίος έκανε βουντού στους Αζέρους για να επιλέξουν ΤΑΡ) είχε δρομολογηθεί εδώ και μια δεκαετία περίπου (τόσο έχει ο ΤΑΡ γραφεία στην Ελλάδα) και οι άνθρωποι κάνανε μελέτες σχετικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη της συγκεκριμένης παρέμβασης που θα έπρεπε να προσφέρουν! Τώρα που πανηγυρίζουμε βέβαια –ποια αντισταθμιστικά οφέλη, εδώ παρακαλάμε να μας πηδήξουν, για τέτοια είμαστε;

Θα πεις –«εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν και τα νούμερα (οι άνθρωποι δηλαδής)!» Η καθημερινότης που λέει κι ο τηλεοπτικός σχολιαστής.

-Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου που έκλεισε.

-Το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου που πάει για κλείσιμο.

-Η ΕΡΤ που έκλεισε.

-Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που δεν κατατέθηκε ποτέ γιατί δεν υπήρχε ανάγκη.

-Οι Χρυσαυγίτες που ποτέ δεν δικάζονται.

-Ο Σακκάς που κόντεψε να πεθάνει στη φυλακή γιατί δεν θέλουν να τον δικάσουν.

-Ο Άδωνης που επανέφερε σε ισχύ την απόφαση για διαπόμπευση των οροθετικών (για την οποία είμαστε υπόδικοι σαν κράτος).

-Ο Αθανασίου που βγάζει νόμους και γνωματεύσεις α λα καρτ.

-Οι δεξιοί βουλευτές που αγαπάνε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.

-Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής που αγαπάνε το λιντσάρισμα.

-Ο Κυριάκος!

-Η ΕΔΤ.

-Ο Μανιάτης που έβριζε τον Αρσένη επειδή ζητούσε να τηρούνται οι κοινοτικές προϋποθέσεις προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και έγινε τώρα Υπουργός Περιβάλλοντος!!!!

-Οι μπάτσοι που βαράνε στο δρόμο για ψύλλου πήδημα.

-Οι συνεχείς επιστρατεύσεις απεργών.

-Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που κανένας δεν ξέρει πώς θα γίνουν και οι νέες προσλήψεις που όλοι καταλαβαίνουμε πώς θα γίνουν.

-Ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που άλλαξε και απευθύνεται πλέον μόνο στα νοικοκυριά που πληρώνουν τις δόσεις τους στις τράπεζες (άρα, δεν είναι υπερχρεωμένα!!!)

-Ο νόμος που δίνει την εξουσιοδότηση σε Υπουργούς να προβαίνουν σε αλλαγές του καθεστώτος των οργανισμών (κλείσιμο το λένε αυτό) χωρίς να περνάνε τις αποφάσεις τους αυτές από τη Βουλή.

Έγραψα αυτό το τελευταίο και θυμήθηκα έναν άλλο νόμο που πήγαινε να περάσει ο Παπακωνσταντίνου ζητώντας εξουσιοδότηση από τη Βουλή για να υπογράφει αυτός τις Διεθνείς Συμβάσεις με την Τρόικα. Είχαν ξεσηκωθεί τότε όλοι τους –μέσα κι έξω. «Χούντα! Ανατρέπεται η Βουλή! Πραξικόπημα! Παύλο θεέ, πάρε την ΠΑΕ!»

Έγραψα αυτό το τελευταίο-τελευταίο και θυμήθηκα οτι «αν αυτά που κάνει το Πασόκ τα έκανε η ΝΔ θα είχε καεί η χώρα!»

Και μετά είδα ότι όντως. Τα έκανε η ΝΔ και τα έκανε πολύ πιο χοντρά –καταπάτησε κάθε έννοια συνταγματικότητας, κάθε ψήγμα νομιμοφάνειας –λειτούργησε με μια κουβέντα ολοκληρωτικά. Και τι έγινε; Κάηκε η χώρα; Κάηκε –πώς δεν κάηκε! Από τον καύσωνα!

Κι αν τους άλλαζες –πάλι τους ίδιους θα ψήφιζες, κι όταν λέω τους ίδιους κυριολεκτώ. Το ίδιο κόμμα –τον Αντώνη τον Σαχλαμαρά. Άντε να του έβαζες παρέα και τους Χρυσαυγίτες –«μπας και ξεβρομίσει ο τόπος»!

Έτσι  δεν πάει;

Πηγή : themotorcycleboy.blogspot.gr

Αναδημοσίευση : Απέραντο Γαλάζιο