ec8e748f0688ea03b676f28b588d56dc_L

“ Οι Financial Times αναφέρονται στα πολιτικά «χατίρια» για τα οποία κατηγορούν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γράφοντας με λατινικούς χαρακτήρες την λέξη ρουσφέτια ”

Με σημερινό άρθρο τους, οι Financial Times «χτυπάνε» τις απολύσεις στο δημόσιο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον «γιο πρώην Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε κάνει χιλιάδες ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ο κ. Μητσοτάκης λέει πως επιδιώκει οριστική ρήξη με το παρελθόν του». Στο άρθρο της Kerin Hope με τίτλο «Η αναγγελία σφαγής στο ελληνικό δημόσιο το χωρίζει από το παρελθόν του», επισημαίνεται πως για πρώτη φορά «μετά από έξι δεκαετίες θα γίνουν απολύσεις στο υπερπλήρες ελληνικό δημόσιο».

Μετά το πέρας της προθεσμίας στις 30 Ιουνίου, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ωστόσο σύμφωνα με το δημοσίευμα «οι αντιστάσεις στις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα χτυπήσουν το πελατειακό κράτος, παραμένουν δυνατές. Τη Δευτέρα, περισσότεροι από 200 δήμαρχοι σε ολόκληρη την χώρα έκλεισαν τις δημοτικές υπηρεσίες μαζί και τα απορριμματοφόρα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των απολύσεων», ενώ αναφέρεται και στην πορεία που έχουν προγραμματίσει οι συνδικαλιστές του δημοσίου. Στη συνέχεια, το δημοσίευμα «στοχεύει» τα δύο κυβερνώντα κόμματα, κάνοντας λόγο για τις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ. Δεν διστάζει να «καρφώσει» τα δύο κόμματα για την σημερινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, δηλώνοντας: «Το μέτρο έχει εξοργίσει τους νομοθέτες τόσο στην κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, την κυβέρνηση κομμάτων συνεργασίας, στα οποία πολλοί βασίζονται στα ρουσφέτια -να κάνουν δηλαδή πολιτικές χάρες- για τους ψηφοφόρους τους, προκειμένου να επανεκλεγούν».

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως οι Financial Times αναφέρονται στα πολιτικά «χατίρια» για τα οποία κατηγορούν την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γράφοντας με λατινικούς χαρακτήρες την λέξη ρουσφέτια (rousfetia στο κείμενο). Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι καταλαβαίνουν πως «το παιχνίδι τελείωσε», με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του 24χρονου Πάρη, ενός δημοτικού αστυνομικού ο οποίος μίλησε στους Financial Times και δήλωσε πως περιμένει να απολυθεί. Ο Πάρις που όπως δήλωσε ο ίδιος παράτησε το Λύκειο, μπήκε στη δημοτική Αστυνομία χάρη σε μια οικογενειακή «διασύνδεση» με έναν πρώην δήμαρχο. «Ανθρωποι σαν και εμένα που μπήκαν από την »πίσω πόρτα» δεν έχουν κάποια σπουδαία ευκαιρία να κερδίσουν μια μετάταξη στην κινητικότητα, ακόμη και εάν ξέρω πως οι γονείς μου θα χρησιμοποιήσουν όλη τους την επιρροή για να »σώσουν το τομάρι μου»», δηλώνει.

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επισημαίνει πως το «ταμπού» των απολύσεων στο δημόσιο έσπασε πλέον, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη. Παράλληλα το άρθρο επιτίθεται και στον πατέρα του υπουργού, τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη λέγοντας: «Ο γιος ενός πρώην πρωθυπουργού ο οποίος είναι γνωστό ότι έκανε χιλιάδες προσλήψεις- ρουσφέτια κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θέλει να »σπάσει τους δεσμούς με το παρελθόν»».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα αγγλικά  ΕΔΩ

Δημοσίευση : periodista