kaisarisToυ Κώστα Καίσαρη

ΜΕΧΡΙ τώρα παίρνανε μέτρα για να μπορούνε να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Ετσι λέγανε τουλάχιστον. Τώρα επειδή και πάλι δεν μπορεί να πληρώνει το Δημόσιο μισθούς και συντάξεις σε όλους, πρέπει κάποιοι να πάνε σπίτια τους.

Διά της μεθόδου της «κινητικότητας» που λέγαμε χθες. Κι επειδή αυτοί της τρόικας είναι τίμιοι άνθρωποι και δεν έχουνε προσωπικά με κανέναν, τραβήξανε κλήρο. Δεν είπανε δηλαδή έτσι αυθαίρετα καταργούμε τη Δημοτική Αστυνομία, τις καθαρίστριες στα σχολεία και διώχνουμε εκπεδευτικούς από τον χώρο της Υγείας. Κλήρωση κάνανε κι οι χαμένοι πληρώνουνε τη λέζα. Σαν κι αυτόν που τραβάει το καμένο σπίρτο.

Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι εξελίξεις στο θέμα των μεταρρυθμίσεων είναι ραγδαίες. Ειδικότερα στα κλειστά επαγγέλματα. Αφού δεν μπορέσανε να τα βάλουνε με τον βαψομαλλιά τον Θύμιο Λυμπερόπουλο και να απελευθερώσουνε το επάγγελμα του ταξιτζή, απελευθερώνεται το επάγγελμα της πόρνης.

Και σε ό,τι έχει να κάνει με το πεζοδρόμιο και σε ό,τι έχει να κάνει με τα σπίτια. Ελεύθερες οι πιάτσες. Οχι μόνο στη Σόλωνος, στην Αθηνάς και στη Συγγρού. Σε κάθε γωνία και μια πουτάνα. Ελεύθερα και τα μπουρδέλα. Οχι μόνο στην Ακομινάτου και στη Φυλής. Ή στη ζούλα σαν δήθεν στούντιο για χαλάρωμα και μασάζ και τους πολιτσμάνους να πουλάνε προστασία. Στα πλαίσια της καταπολέμησης της ανεργίας, κάθε νέα κοπέλα είτε μπορεί να βγει στον δρόμο είτε ν’ ανοίξει δικό της σπίτι. Ή έστω να της παραχωρήσουνε ένα δωμάτιο οι δικοί της για να μπορεί να δέχεται τις βίζιτες. Αλλά και οι μεγαλύτερες. Οι σιτεμένες. Οσες δηλαδή θέλουν ακόμα κάποια ένσημα για τη σύνταξή τους, θα λύσουν το πρόβλημά τους. Ταυτόχρονα θα απελευθερωθεί και το επάγγελμα του διαιτητή.

riiise-copy

Να τελειώνει δηλαδή αυτό το παραμύθι με την οικογενειοκρατία. Ο γιος του Βασάρα. Ο γιος του Κουκουλάκη. Ο γιος του Ζαχαριάδη και πάει λέγοντας. Να έχει τη δυνατότητα ο κάθε νέος να ασκεί την τέχνη του διαιτητή. Οχι μόνο ο γιος του Σπάθα. Ολα αυτά θα μπουν στο νέο πολυνομοσχέδιο.

Οπως και η πλέον ριζοσπαστική μεταρρύθμιση: Ελεύθερο το μαύρο. Στο αβέρτο οι μπάφοι. Οχι μόνο για ιδία χρήση. Σε κάθε λαϊκή αγορά θα στήνονται πάγκοι. Κι ο κάθε παραγωγός θα πουλάει την πραμάτεια του. «Εδώ το καλό καλαματιανό», δίπλα από τον Μυλοπόταμο και πάει λέγοντας. Με απόδειξη ή με τιμολόγιο, αν πρόκειται για χοντρική. Ετσι κι αλλιώς όλη η χώρα είναι γεμάτη στον μπάφο. Δεν είναι νέφος αυτό πάνω από την Αθήνα. Τα ντουμάνια είναι. Στα νησιά και στην επαρχία ακόμα χειρότερα. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να φέρνουνε το αλβανικό; Που είναι και μάπα. Και το κράτος χάνει λεφτά και τους μερακλήδες τους πιάνει πονοκέφαλος. Ενώ το ελληνικό είναι καϊνάρι.

Τέρμα, λοιπόν, στους παράνομους χασισοκαλλιεργητές, τέρμα στην προστασία της αστυνομίας. Ολα νόμιμα και με παραστατικά. Και το κράτος θα παίρνει τους φόρους του και θα πέσουνε και οι τιμές. Είναι δυνατόν να έχει φτάσει στα 10 ευρώ το γραμμάριο; Το καλό το ολλανδικό που είναι και εισαγόμενο στα 17 με 20 ευρώ. Και το αλβανικό που είναι για πέταμα στα 6-7 γιούρο. Απαξ και είναι ελεύθερο θα είναι και φτηνό. Ασε που με τον συναγωνισμό θα ανέβει και η ποιότητα.

Ολα αυτά, ξαναλέμε, στο επόμενο πολυνομοσχέδιο. Η κυβέρνηση σε απόλυτη συνεργασία με την τρόικα βάζει τις βάσεις για την εκτόξευση της ελληνικής οικονομίας. Ο τουρισμός αναμένεται να εκτιναχθεί στα ύψη. Με κεντρικό σκλόγκαν «φύσα, ρούφα, πάτα τόνε, άναφ’ τον και τράβα τόνε». Αυτή θα είναι η νέα τηλεοπτική καμπάνια του ΕΟΤ και καπάκι «όταν καπνίζει ο λουλάς». Η Ελλάδα μπαίνει μια και καλή σε τροχιά ανάκαμψης.

Πηγή : sentragoal.gr