SKANDALA P TSIOLAKIS PONTIKI-540x437

Οι καταγγελίες για σκάνδαλα είναι βέβαια της μοδός στις μέρες μας. Οχι σε ότι αφορά τα Βατοπέδια, τα υποβρύχια που γέρνουν, την SIEMENS,  τα δομημένα ομόλογα, τις κλεμμένες συντάξεις, τις εν ψυχρώ απολύσεις. Προς θεού, δε μιλάμε για αυτά τα σκάνδαλα! Δεν είναι πιπεράτα…Αν δεν έχουν μέσα λίγο Φωτόπουλο, κάποιο Συνδικάτο ή έστω κάποιους εργαζόμενους σε πρώην ΔΕΚΟ με …υψηλό μισθό, δεν πουλάνε. Ο πληθωρισμός αποκάλυψης σκανδάλων έχει μία σαφή στόχευση: Να καλύψει το σκάνδαλο της ασκούμενης αντεργατικής πολιτικής. Ένας σωρός από πλαστές εικονίτσες με στόχο να κρύψουν τη μεγάλη εικόνα της ληστείας των εργαζόμένων και του δημόσιου πλούτου από τα αρπακτικά του κεφαλάίου και τους πολιτικούς υπηρέτες τους. Τελευταίο επεισόδιο η ανκάλυψη …σκανδάλου στο ΙΓΜΕ από τον διορισμένο καραβανά πρόεδρό του. Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΓΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΒΑΑ κύριος Β. Κωστόπουλος (απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας), σε γεύμα εργασίας που παρέθεσε σε δημοσιογράφους στη Λέσχη αξιωματικών, με δήλωσή του υπονόμευσε το έργο του ΙΓΜΕ (ίσως και του ΕΚΠΑΑ), κάνοντας αναφορά σε «σκάνδαλα» που «διαπιστώθηκαν» από ορκωτούς λογιστές ή αφήνοντας αιχμές και κατηγορίες για ποινικές ευθύνες και του Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ. Ευθύνες που σχετίζονται με παροχές προς εργαζόμενους οι οποίες όμως διασφαλίζονται από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που συνήφθη στα πλαίσια υλοποίησης ΣΣΕ του 1987  και δόθηκαν έναντι αυξήσεων,.

 

Η όλη τακτική του προέδρου, τον οποίο διόρισε η ΔΗΜΑΡ με βάση την «ποσόστωση» 4-2-1 της τρικομματικής κυβέρνησης, από την πρώτη ημέρα της εγκατάστασής του, βασίζεται στη λογική της ενοχοποίησης των εργαζόμενων και της ύπαρξης «λαμογιών» και σκανδάλων.

Η τακτική αυτή λοιπόν κλιμακώθηκε και με τη σημερινή «συνέντευξη» του, που εντάσσεται στη λογική Κεδίκογλου (βλέπε ΕΡΤ).

Καταγγέλλουμε την Γκαιμπελική αυτή τακτική του κ. Προέδρου και δηλώνουμε ότι οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο που τους εκπροσωπεί, όσες κατακτήσεις πέτυχαν στις αμοιβές και παροχές τους, έγιναν όλες μετά από αγώνες και ποτέ με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με διοικήσεις ή υπουργούς.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν διστάσει να καταγγείλουν διοικήσεις και κυβερνητικές επιλογές, για τις ερευνητικές πολιτικές που επιβλήθηκαν στο ΙΓΜΕ σε θέματα ορυκτού πλούτου, υπόγειων νερών, κατασκευαστικών έργων και περιβάλλοντος. Δεν κάλυψαν ποτέ ύποπτες διαχειριστικές επιλογές διοικήσεων.

Ωστόσο δεν μπορεί παρατηρήσεις που αφορούν τυπικά θέματα διαχείρισης, όπως αυτές που έχουν επισημάνει οι ορκωτοί λογιστές, να γίνονται όχημα κατασυκοφάντησης του Ινστιτούτου.

Οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε ένδικο μέσο για να προασπίσουν την τιμή και την υπόληψή τους καθώς και του Ινστιτούτου. Επιφυλάσσονται επίσης να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την άσκηση διοίκησης του Προέδρου κ. Β. Κωστόπουλου στη διάρκεια της σύντομης θητείας του στο ΙΓΜΕ.

Προειδοποιούν ότι οι ανεύθυνες και τυχοδιωκτικές τακτικές του προέδρου κ. Β. Κωστόπουλου θα απαντηθούν ένδικα και αγωνιστικά.

Καλούν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να δεχτεί επί τέλους το Συνδικάτο, που εδώ και καιρό ζητάει συνάντηση μαζί του και να πάρει θέση για τις εξελίξεις στο Ινστιτούτο.

Σήμερα, στη Βουλή, προωθείται τροπολογία που κατέθεσαν κόμματα της αντιπολίτευσης και υποστηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ (θέλουμε να πιστεύουμε όχι υποκριτικά) για να βγει το ΙΓΜΕ από το καθεστώς εφεδρείας και διάλυσης.

Στα πλαίσια αυτά κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και υπερασπιζόμαστε το ρόλο του Ινστιτούτου και το δικαίωμα στην εργασία.

 

Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ και το ΙΓΜΕ.

Να καταργηθεί η ΠΝΠ.

Η λασπολογία δεν θα περάσει.

Πηγή : Αριστερό blog