Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης-290x290Αν και η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα μετά τη συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα της Δευτέρας, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης κατάφεραν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους και να φτάσουν σε μια συμφωνία για την ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν η ΕΡΤ να παραμείνει ανοιχτή, αφού ο Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε τις δημοκρατικές ενστάσεις που είχαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.

Η συμφωνία προβλέπει πως η Νέα Δημοκρατία θα πάρει την ΝΕΤ, το ΠΑΣΟΚ την ΕΤ1 και η ΔΗΜΑΡ την ΕΤ3.

Για το κανάλι της Βουλής υπάρχει η σκέψη να το αναλάβει η Χρυσή Αυγή.

Η συμφωνία κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα, όταν η ΔΗΜΑΡ ζήτησε να μεταφερθεί η ΕΤ3 στην Αθήνα, αλλά τελικά ο Φώτης Κουβέλης αποδέχτηκε την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά να μεταφέρονται τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην Θεσσαλονίκη δωρεάν με ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα ή δεν θα πηγαίνουν καθόλου..

Η ΝΕΤ θα έχει τέσσερις χιλιάδες υπαλλήλους, η ΕΤ1 δυο χιλιάδες και η ΕΤ3 χίλιους, ώστε αφενός να γίνουν προσλήψεις -αντί για απολύσεις- και αφετέρου να τηρηθεί η συμφωνία που έχουν κάνει Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για προσλήψεις σε αναλογία 4-2-1.

Η μόνη απαίτηση που είχε ο Αντώνης Σαμαράς είναι όλοι οι προσληφθέντες να κατάγονται από τον νομό Μεσσηνίας αλλά, μετά από τις αντιρρήσεις που προέβαλαν ο Φώτης Κουβέλης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα γίνουν προσλήψεις και από τον νομό Ηλείας.

Πηγή : Πιτσιρίκος