Heavy MetalΑν η ΝΔ δεν είχε μπλοκάρει (για τους δικούς της λόγους) τον «αντιρατσιστικό» νόμο Ρουπακιώτη, τότε σήμερα ο Σλαβόι Ζίζεκ θα ήταν ήδη υπόδικος για «εξώθηση σε τέλεση εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας».

Το αν το αστείο του ήταν κρύο ή πετυχημένο δεν αφορά το νόμο.Εγώ μπορεί να το βρίσκω κρύο, εσύ να το βρίσκεις πετυχημένο, μα ο τρίτος μπορεί να μην το βλέπει καν ως αστείο.Και τότε το καλαμπουράκι του Ζίζεκ θα πήγαινε στα δικαστήρια και ο ίδιος θα αντιμετώπιζε την αυστηρότητα του νόμου. Γιατί; Επειδή είπε μια μαλακία!

«Μα…», θα μου πει κάποιος, «…δεν προέβη σε ρατσιστικό σχόλιο»! Και ποιος σου είπε ότι ο ρατσισμός είναι κάτι τόσο συγκεκριμένο; Ρατσισμός δεν είναι μόνο ο φυλετικός. Είναι και ο κοινωνικός. Η στοχοποίηση μιας κοινωνικής ομάδας μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί κοινωνικός ρατσισμός από το νομοθέτη.Και επομένως, στην περίπτωσή μας, η στοχοποίηση των μη ψηφισάντων τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να χαρακτηριστεί ως κοινωνικός ρατσισμός. Και όταν μάλιστα ο λέγων προτρέπει σε τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως η εξορία σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας, τότε σοβαρεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα.

Τι κι αν ήταν καλαμπούρι; (πετυχημένο ή αποτυχημένο, δεν έχει σημασία)

Ο νομοθέτης δεν χασκογελά με πίτσες και μπύρες στην παρέα του, για να «λέει και μια μαλακία για να περνάει η ώρα» και να περνάει στο ντούκου.Όταν κάποιος κάνει το λαγό των ανεκδότων, ο νόμος κάνει το λιοντάρι. Ο νομοθέτης ερευνά το γεγονός. Και όταν η κουβέντα αναδεικνύεται σε γεγονός, τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Αν λοιπόν είχε περάσει ο νόμος αυτός, σήμερα ο Ζίζεκ θα ήταν προφυλακιστέος.

Ο νόμος αυτός υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και εσχάτως και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επειδή από τους πρώτους δύο δεν περιμένω και κάτι καλύτερο, θα αναφερθώ στον τρίτο.

Αγαπητοί Συριζαίοι, νομίζω πως μετά το Ζιζεκο-στραπάτσο ίσως καταλάβατε σε τί εφιαλτικές στιγμές μπορεί να οδηγηθεί η χώρα, αν υιοθετηθούν τέτοιου είδους οργουελιανά νομοσχέδια.

Η πρεμούρα σας να αναδείξετε τον φιλοχουντικό χαρακτήρα μεγάλου μέρους της ΝΔ δεν πρέπει να σας εξωθεί στην υιοθέτηση νομοσχεδίων-big brother της σκέψης. Ναι, η μισή και πλέον ΝΔ διακατέχεται από φιλοχουντικές ιδέες και φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή. Αυτό όμως δε σημαίνει πως εσείς πρέπει να αντιδράσετε στο Τέρας, εξομοιούμενοι με αυτό.

Υπάρχουν θέματα τόσο σημαντικά τα οποία δεν μπορούν να γίνονται γαϊτανάκι για μικροκομματικούς σκοπούς. Και η ελευθερία σκέψης είναι ένα αναφαίρετο φυσικό δικαίωμα του ανθρώπου, όπως έλεγαν κι οι διαφωτιστές μερικούς αιώνες πριν, όταν ξυπνούσαν τον κόσμο απ’ το μεσαιωνικό σκοταδισμό. Εξάλλου είναι δεδομένο πως αν η κυβέρνηση ψήφιζε αυτόν το νόμο, εσείς τότε θα ήσασταν φανατικά αντίθετοι προβάλλοντας επιχειρήματα παρόμοια με εκείνων που επικρίνετε.

Εξάλλου, θα μπορούσε ο νομοθέτης να θεωρήσει λεκτική παρότρυνση σε βίαιες ενέργειες και τα δικά σας συνθήματα, πανώ, ανακοινώσεις κλπ. Λόγοι-συνθήματα όπως «εξέγερση τώρα» ή «ανατροπή» ή «τσακίστε τους φασίστες», αποτελούν κατά μία έννοια προτροπή σε αξιόποινες πράξεις. Δεν υπάρχει εξέγερση ή ανατροπή χωρίς βίαιες ενέργειες, ούτε βέβαια… τσάκισμα με τριαντάφυλλα.

Επομένως το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη είναι βαθιά αντιδραστικό και δεδομένα θα λειτουργήσει ως μπούμπερανγκ και θα γυρίσει να τσακίσει τα κεφάλια αυτών που διαπνέονται από αντιρατσιστικές ιδέες και αντιμάχονται τις αντιδημοκρατικές και ολοκληρωτικές απόψεις και μεθόδους.

Εξάλλου τι σημαίνει «θα διώκεται η λεκτική άρνηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας»;;; Δηλαδή από πότε διώκεται η ιστορικη έρευνα και αμφισβήτηση; Απόπότε απαγορεύεται στους ιστορικούς αναλυτές αλλά και στους πολίτες η έκφραση διαφορετικής γνώμης και οπτικής για ένα ιστορικό γεγονός; Από πότε οι κοινωνικά φιλελεύθεροι φοβούνται τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και τρέχουν να υποστηρίξουν μεσαιωνικά διατάγματα;

ΥΓ.: Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής θα μπορούσε ενδεχομένως να αξιοποιηθεί ως συζητήσιμη αιτία για ένα τέτοιο νομοσχέδιο, αν και εφόσον η οργάνωση αυτή έμενε στα λόγια και στην λόγω εξώθηση σε πράξεις εγκληματικές.

Η Χρυσή Αυγή όμως και τα μέλη της δεν παραμένουν στα λόγια.Έχουν προ πολλού προχωρήσει στις πράξεις. Για να αντιμετωπιστεί νομικά λοιπόν δε χρειάζεται να διωχθεί η σκέψη ή η παρότρυνση σε τέλεση εγκλημάτων, αλλά δύναται κάλλιστα να διωχθεί η ίδια η τέλεση εγκλημάτων.

Αν το κράτος θέλει, μέσα σε 24 ώρες θα έχει μπουζουριάσει δεκάδες φασίστες που έχουν προβεί σε εγκληματικές πράξεις (δολοφονίες, μαχαιρώματα, βασανιστήρια, κλοπές, ξυλοδαρμούς) και θα έχει ανακοινώσει δικάσιμο ημέρα για καθέναν απ’ αυτούς.Δε χρειάζεται να ψηφιστούν νέοι -και δη επικίνδυνοι για τη δημοκρατία- νόμοι.Αρκεί να εφαρμοστούν οι υπάρχοντες.

Πηγή : Τοίχο-τοίχο

Advertisements