Του σΑτΥρΟπΡόΚοΥ

b41abdfb3a8dfdd3b4175f4043cad263-300x200– Μετά την αιφνιδιαστική πρόθεση της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε απεργία μέσα στις εξετάσεις, η κυβέρνηση, ΑΜΥΝΟΜΕΝΗ, αποφάσισε να αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες.

– Κύκλοι του υπουργείου παιδείας δήλωσαν πως οι καθηγητές τράβηξαν πρώτοι τη σκανδάλη και το υπουργείο είναι αναγκασμένο να αμυνθεί.

– Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τη μεριά των γονέων, των μαθητών και ολόκληρης της κοινωνίας.

– Η εργατική αλληλεγγύη λειτούργησε ακόμη μια φορά, προκαλώντας προβλήματα σε μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας.

– Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εκπαιδευτικούς, των οποίων αμφισβητείται το δικαίωμα στην απεργία, εκατοντάδες σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις ανήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις.

– Οι κινητοποιήσεις αυτές θα έχουν τη μορφή της απεργίας διαρκείας κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, υπό την σκέπη αντίστοιχων αποφάσεων που πήραν άμεσα η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

– Ήδη, τα αρμόδια δικαστήρια εξετάζουν το ενδεχόμενο κατά πόσο η παραπάνω ενέργεια του υπουργείου είναι παράνομη και καταχρηστική.

– Μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα διοργάνωσε ηλεκτρονικό γκάλοπ ζητώντας τη γνώμη των αναγνωστών για την ενέργεια αυτή του υπουργείου.

– Η ενέργεια του υπουργείου παιδείας έγινε κεντρικό θέμα στα δελτία ειδήσεων των οχτώ. Το υπουργείο κατηγορείτε πως δεν θα έπρεπε να αμφισβητήσει το δικαίωμα στην απεργία λειτουργώντας εκδικητικά.

– Παράλληλα, το υπουργείο παιδείας, στην προσπάθειά του να αμυνθεί απέναντι στους εκπαιδευτικούς, ετοιμάζει, εκτός της αύξησης του ωραρίου, τη συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.

– Επίσης, νομοθετεί ώστε όσοι θα περισσέψουν λόγω αύξησης ωραρίου και συγχωνεύσεων να μπορούν να διαλέξουν σε ποιο μέρος της χώρας θα ήθελαν να μετατεθούν.

– Έτσι, θα φανεί η υποκρισία εκείνων των εκπαιδευτικών που θα αρνηθούν μια τέτοια μετάθεση. Με το νόμο Μανιτάκη, όσοι αρνούνται μια τέτοια ευνοϊκή μετάθεση, δυστυχώς θα απολύονται.

– Αυτό προκαλεί τεράστια θλίψη και στενοχώρια στα μέλη της κυβέρνησης καθώς δεν θα χρειαστεί να προχωρήσει σε απολύσεις, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να δείξει τη συνέπειά της στην ξένη τρόικα.

– Δεν έφταναν τα παραπάνω, είχαμε και την πρωτοφανή και αδικαιολόγητη επίθεση ενός μικρού κοριτσιού προς τον ανυπεράσπιστο οπλοφόρο βουλευτή του μπακιρένιου μεσημεριού γνωστό για τις ανθρώπινες ευαισθησίες του.

– Με εντολή της κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των εσόδων, ειδικά κλιμάκια του ΣΔΟΕ θα οργώσουν τη μέρα του Πάσχα, όλα τα χωριά, τις αυλές και τις ταράτσες.

– Σε όσες οικογένειες διαπιστώνεται ότι ψήνουν στη σούβλα ένα ΟΛΟΚΛΗΡΟ αρνί, θα επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 50% της αξίας του.

Απαλλάσσονται οι οικογένειες που θα έχουν στη σούβλα κοτόπουλο.

– Η παραπάνω ενέργεια της κυβέρνησης έχει προκαλέσει, σε διπλωματικό επίπεδο, την αντίδραση της Γαλλίας και της Ολλανδίας οι οποίες προμηθεύουν, ως επί το πλείστον, την εγχώρια αγορά με ντόπια ελληνικά αρνιά.

– Ο κύριος Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι το μέτρο θα ισχύσει μόνο για φέτος, ενώ ο κύριος Κουβέλης τόνισε πως αν το μέτρο επεκταθεί και στα σουβλιστά κοτόπουλα, θα αναγκαστεί να βάλει πάλι κόκκινη γραμμή.

– Ο κύριος Τσίπρας τόνισε πως όταν γίνει κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ΑΝΑΣΤΟΛΗ του μέτρου, για να διορθώσει λίγο αργότερα πως θα είναι μια αναστολή στην κατεύθυνση της κατάργησης.

– Μειωμένο κατά 50% θα είναι φέτος το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού λόγω της δραστικής μείωσης των αγαθών που θα περιλαμβάνει.

Πηγή : Αριστερό Blog