Του σΑτΥρΟπΡόΚοΥ

1460d12f2570ed8834cdcd93e19217af-300x225– Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κύριος Μανιτάκης βγήκε σε διαθεσιμότητα από την τρόικα των δανειστών.

– Τη θέση του ανέλαβε ο κύριος Στουρνάρας άλλος ένας υπουργός που έτσι κι αλλιώς βρίσκεται σε διαθεσιμότητα από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του.

– Ο βουλευτής-αγωνιστής της ΔημΑρ Γρηγόρης Ψαριανός έδωσε το στίγμα της υπεύθυνης πολιτικής του κόμματός του λέγοντας πως για τη σημερινή κατάσταση δεν φταίνε τα μνημόνια αλλά εμείς οι ίδιοι.

– Άμα έχεις αριστερή και υπεύθυνη πολιτική δεν μπορείς να την κρύψεις και νιώθεις την ανάγκη να την εκφράζεις δημόσια σε κάθε ευκαιρία.

– Ο «Νέστωρας» της πολιτικής, κύριος Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε πως ο GAP δεν θα έπρεπε να κληθεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ.

– Την ίδια ώρα, ο ίδιος ο GAP δήλωνε στις ΗΠΑ πως τόσο ο ίδιος όσο και ο Ομπάμα, παρέλαβαν διαλυμένες οικονομίες και κατάφεραν να σώσουν τις χώρες τους από τη χρεοκοπία.

– Μετά από αυτή του τη δήλωση εγώ θα συμφωνήσω με το «Νέστορα». «Το παιδί είναι εκτός συναγωνισμού» που θα έλεγε και ο «ακατονόμαστος» όπως είπε κάποτε: «Το παιδί δεν κάνει για πρωθυπουργός»!

– Ο Σόιμπλε αποφασίζει και διατάζει για το μέλλον των άλλων χωρών, οι δυνάμεις καταστολής στη χώρα μας εισβάλουν στις 3 μετά τα μεσάνυχτα σε σπίτια ανυποψίαστων κατοίκων.

– Το επόμενο βήμα θα είναι, ο Λιακομιχάλης του μπακιρένιου μεσημεριού να παραδεχτεί ευθέως πως ασπάζεται τις αρχές του φασισμού. Από τη μία έκπληξη στην άλλη. Έτσι είναι οι «δημοκρατίες», όλο εκπλήξεις!

– Εδώ που τα λέμε! Γιατί αποκαλούν το μπακιρένιο μεσημέρι «φασιστικό κόμμα»; Οι άνθρωποι, απλώς εκστασιάζονται με το μουστάκι του Αδόλφου και με τα 60 εκατομμύρια ευρωπαίων νεκρών του πολέμου.

– Αφήστε που με τον τρόπο αυτό θα το χωνέψει η κοινή γνώμη και δεν θα εκπλαγεί όταν, πολύ σύντομα, θα το παραδεχτούν και οι ίδιοι. Οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς, πόσο να αντέξουν να υποκρίνονται;

– Είδατε που μερίδα του γερμανικού τύπου τους αποκαλεί «δολοφονική συμμορία»; Τέτοιο μίσος! Λες και βρίσκονται σε εμφύλιο πόλεμο μεταξύ τους!

– Αν διανοηθώ ότι κάποιοι στήνουν φαγοπότι υπερτιμολογήσεων με τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αξιοποιώντας τους συγγενικούς δεσμούς με πολιτικά πρόσωπα θα απογοητευτώ. «Ασανσέρ» θα γίνει η ψυχολογία μου.

– ΣΕ μια περίοδο όπως η σημερινή υπάρχουν κάποιοι που μυρίζονται το ψαχνό ΣΑ να είναι κοράκια.

– Σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν το τελευταίο διάστημα ειδικά γραφεία προώθησης προτάσεων ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, τόσο για ιδιώτες αλλά και για σωματεία.

– Ωραία η ανάπτυξη που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μας, με ατμομηχανή το ΕΣΠΑ. Θα γίνει πάλι «της υπερτιμολόγησης», με το αζημίωτο;

– Θυμάστε το Θείο Φώτη που είχε το χαράτσι ως κόκκινη γραμμή; Όταν του πρότειναν να μην το λένε χαράτσι αλλά ιστάραχ, άρπαξε το έσπασε το καθρεφτάκι του και λειτούργησε «υπεύθυνα».

– Να μου το θυμηθείτε. Η ΔημΑρ θα είναι και στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Είτε είναι του Αλέξη, είτε του Αντώνη. Ήταν να μην τρουπώξει. Έτσι και τρούπωξε, δεν φεύγει εύκολα από την κυβέρνηση.

– Κρίμα, γιατί ο Ευάγγελος, είχε εναποθέσει όλες του τις ελπίδες στον Θείο Φώτη. Άντε τώρα να ξαναδεί βουλευτικό έδρανο.

– Ο GAP γνωστοποίησε στο προεδρείο της Βουλής ότι την ερχόμενη Τρίτη θα πετάξει πάνω από τη Βουλή, με το αεροπλάνο της γραμμής Αθήνα-Νέα Υόρκη.

– Η πιο τρανή απόδειξη ότι είναι πάντα παρών στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα του. Τι «ποια πατρίδα του»; Δεν ξέρετε; Αχ, βρε Γιωργάκη, μας λείπεις. Οι μέρες χωρίς εσένα είναι άδειες!

– Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Η Αννούλα η ευρωπαία σκέφτεται να ιδρύσει νέο κόμμα. Δεν μας είπε μόνο σε ποια χώρα. Όχι, ρε παιδιά! Όχι στην Ελλάδα. Ευρωπαία την είπαμε όχι ιδανική αυτόχειρα.

Πηγή : Αριστερό Blog