Κάλεσμα της πρωτοβουλίας κατοίκων , φορέων και συλλογικοτήτων Περιστερίου σε λαική συνέλευση, Κυριακή 14/4, 11.00 π.μ

υγεια-περιστερι-1.4

Περιστεριώτισσα, Περιστεριώτη

Η δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε μια περιοχή που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, με παιδιά ανεμβολίαστα και υποσιτισμένα, με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα διαρκώς να αυξάνει λόγω της γενικότερης ανέχειας και υποβάθμισης των συνθηκών ζωής, το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο (όπως και τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής) αφήνεται στην τύχη του. Με την αθλιότητα των ράντζων να είναι καθημερινό φαινόμενο, με προσωπικό να υπολείπεται δραματικά, θέσεις εργασίας να μην προκηρύσσονται, κρεβάτια ΜΕΘ και χειρουργικές αίθουσες να κλείνουν, γιατροί και νοσηλευτές να βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους.

Την ίδια στιγμή, το Κέντρο Υγείας Περιστερίου (που ανήκει οργανικά στο ΑΤΤΙΚΟ) ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμο να υποδεχτεί όλους όσους ζουν ή εργάζονται στο Περιστέρι και να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους, λειτουργεί εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς σε πολλές ειδικότητες, στα απαραίτητα αναλώσιμα υλικά και τον εξοπλισμό για ηλεκτρονική συνταγογράφηση & στις 17 Απρίλη λήγουν οι συμβάσεις εργαζομένων γιατρών.

Η μεθοδευμένη αποδυνάμωσή του Κέντρου Υγείας Περιστερίου σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, καθώς και η σκόπιμη απαξίωση και υποβάθμιση των αναγκών λειτουργίας του, είναι μαθηματικά βέβαιο πώς θα το οδηγήσουν σε κλείσιμο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που δημιουργείται είναι η κυβέρνηση, τα μνημόνια, η Ε.Ε. & το ΔΝΤ που στόχο έχουν να καταργήσουν τις κοινωνικές παροχές και ότι απόμεινε από το δημόσιο, υπέρ των ιδιωτικών ομίλων και της επιχειρηματικής «ανάπτυξης».

Διαλύουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που βυθίζεται σ’ ένα σπιραλ θανάτου που οδηγεί η ανθρωπιστική κρίση. Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα δημόσια αγαθά (εκπαίδευση, συγκοινωνία, παιδική μέριμνα, παροχή ρεύματος και νερού, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες).

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!

  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ.

  • Για αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, καμιά κατάργηση ή συγχώνευση νοσοκομείου ή τμήματος, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εδώ και τώρα .

  • Για Δημόσια Δωρεάν υγεία για όλους. Για κάθε άνεργο, ανασφάλιστο ή μετανάστη. Καμιά πληρωμή συμπολίτη μας για εξέταση, νοσηλεία ή θεραπευτική αγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο. Καμιά επιχειρηματική δράση στην υγεία.

Υπερασπίζουμε τα δημόσια αγαθά ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την εμπορευματοποίηση. Είμαστε αλληλέγγυοι & συντονιζόμαστε με τον αγώνα των εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο.

closequote5ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11/4 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 12.00 ΠΜ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΟΙΗΤΩΝ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΠΡΙΛΗ στις 11 Π.Μ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ