Το περιπολικό τριγυρνούσε στα σκοτεινά σοκάκια κατά τη διάρκεια μιας ακόμα βαρετής νυχτερινής περιπολίας. Άξαφνα,μια φιγούρα πετάχτηκε από το πουθενά μη αφήνοντας κανένα περιθώριο ελιγμού στο πλήρωμα του. Ο ήχος από το σώμα που ήρθε αρχικά σε επαφή με τη λαμαρίνα και στη συνέχεια σωριάστηκε άγαρμπα στην άσφαλτο ,πάγωσε για λίγο το πλήρωμα.
-«Πολίτη χτύπησες;» ρώτησε ο συνοδηγός ανοίγοντας διστακτικά την πόρτα για να ρίξει μια κλεφτή ματιά πίσω.
-«Μισό λεπτό μη βιάζεσαι να κρίνεις » απάντησε με ψυχραιμία ο οδηγός.
-Φοράει το αναγνωριστικό microchip «φάκελος 0000/0».Πρόκειται για άστεγη ζητιάνα και όχι για πολίτη.
Οι πληροφορίες που εξέπεμπε το microchip γρήγορα αναγνωρίστηκαν από το κομπιούτερ του περιπολικού και αμέσως στάλθηκαν στον κεντρικό υπερυπολογιστή της αστυνομίας. Η απάντηση δεν άργησε να εκτυπωθεί απ’ ευθείας στο printer του περιπολικού.
«Η Κ.Ν με το αναγνωριστικό 0000/0 είναι ποινικά καθαρή αλλά η επιβάρυνση των κρατικών ταμείων εξ αιτίας της, ανέρχεται σε 127,45 ευρώ το χρόνο. Η πρόνοια επιβαρύνεται με άλλα 14 ευρώ κάθε μήνα. Ο δήμος με 17 ευρώ το μήνα. Η γενική οικονομία του κράτους χάνει από την αντιπαραγωγική της δραστηριότητα 120,4 ευρώ το χρόνο γιατί αδυνατεί να πληρώσει φόρους.
Γνωμάτευση:Αφήστε την να πεθάνει, δε συμφέρει την οικονομία να εισαχθεί σε νοσοκομείο και συνεχίστε αμέσως την περιπολία. Δικαιούστε μπόνους παραγωγικότητας το οποίο θα πάρετε σε τριάντα δυο εργάσιμες ήμερες από αυτή τη στιγμή ,στο ταμείο 4 της Ελεύθερης τράπεζας στην οδό Δημοκρατίας ώρα 12.50 μμ.»
Την επόμενη μέρα κάποιος πολίτης με το χαρακτηριστικό microchip «φάκελος 147/2»,έπρεπε να επισκεφτεί την εφορία για να πληρώσει τον φόρο του. Αφού πέρασε την είσοδο ασφαλείας κατευθύνθηκε προς την εξεύρεση του συγκεκριμένου γκισέ στον οποίο είχε προκαθορισμένο ραντεβού. Ουσιαστικά ο χώρος της εφορίας ήταν δεκάδες τεράστιοι διάδρομοι με δεκάδες υπολογιστές-ταμίες σε κάθε ένα από αυτούς, όλοι δικτυωμένοι με τον κεντρικό υπερυπολογιστή του υπουργείου οικονομικών.Η αποστείρωση του χώρου,ο τεχνητός φωτισμός και οι υπάλληλοι που έλαμπαν δια της απουσίας τους εφόσον τα πάντα ήταν αυτοματοποιημένα,θύμιζαν βιολογικό εργαστήριο υψίστης ασφαλείας.Μόνο όσοι πολίτες είχαν κάποια υποχρέωση επιτρέπονταν να μπουν στην εφορία, φυσικά κατόπιν αυτοματοποιημένου ραντεβού. Η άριστη μηχανοργάνωση της εφορίας, απέσπασε πολλά τεχνοκρατικά βραβεία ,μέσα και έξω από την ελληνική επικράτεια, κάνοντας περήφανη την κυβέρνηση και τους ψηφοφόρους της.
Ο κύριος 147/2 μετά από ολιγόλεπτη περιήγηση στον δαίδαλο των αριθμημένων διαδρόμων, βρήκε το προκαθορισμένο γκισέ και η συναλλαγή ξεκίνησε.
«Φάκελος 147/2.Φορολογική υποχρέωση για το διάστημα των τελευταίων δυο μηνών ίση με 652 ευρώ. Παρακαλώ προχωρήστε στην πληρωμή. Έχετε δυο λεπτά στην διάθεσή σας για την πληρωμή.»
-Εμένα μου ήρθε φόρος 649 ευρώ. Έχω το λογαριασμό μαζί μου.
-Βάλτε το λογαριασμό στο σκάνερ παρακαλώ….. Λυπούμαστε αλλά το ποσό είναι 652 ευρώ. Έχετε ένα λεπτό και σαράντα δευτερόλεπτα για την συναλλαγή.
-Έχω μόνο 649 ευρώ πάνω μου,όσα και ο λογαριασμός.Θα χάσω πολύτιμο χρόνο και ακόμα περισσότερα χρήματα αν αποχωρήσω από τη συναλλαγή.
-Παρακαλώ βάλτε τα 649 ευρώ στην υποδοχή και τα τρία ευρώ θα τα πληρώσετε στην επόμενη συναλλαγή.
-«Πολύ ευχαρίστως» ψέλλισε και έβαλε τα χρήματα στην υποδοχή.
-Ευχαριστούμε.
«Επόμενη πληρωμή σε ένα μήνα και τρεις ήμερες από τώρα στο ταμείο 1457Β ώρα 10.45 πμ. Συνολικό ποσό πληρωμής 652 ευρώ, συν 3 ευρώ το υπόλοιπο,συν 11,45 ευρώ ο τόκος υπερημερίας , συν πρόστιμο 45 ευρώ για καθυστέρηση οφειλών σύμφωνα με το νόμο 1528/858/74/78547, συν 21 ευρώ έξοδα νομικής κάλυψης λόγο αθέτησης πληρωμής στην ώρα της, συν 15 ευρώ χαρτόσημο ,συν 7 ευρώ ασφαλιστική κάλυψη, συν 15 ευρώ η τραπεζική σύμβαση του υποπροϊόντος της παρούσης ασφαλιστικής κάλυψης κατηγορίας ΑΑ+, συν 9,7 ευρώ η κάλυψη της ασφαλιστικής σύμβασης κατηγορίας ΒΒ+ της σύμβασης του τραπεζικού υποπροϊόντος ΑΑ+ της παρούσης ασφαλιστικής κάλυψης,συν 2,4 ευρώ πρόστιμο άσκοπης κατασπατάλησης ενέργειας εξαιτίας της καθυστέρησης της συναλλαγής,συν τόκος υπερημερίας 2 ευρώ που επιβαρύνει την σπαταλημένη ενεργεία,συν 10 ευρώ φόρος εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
Σύνολο: 763,55 ευρώ.»
-Παρακαλώ πάρτε την απόδειξη εξόφλησης.Ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε. Καλή σας ημέρα.
Την ίδια μέρα σε ένα άλλο κεντρικό σημείο της πόλης και συγκεκριμένα στο δικαστικό μέγαρο υπ αριθμόν 9, μια ακόμα δίκη ξεκινούσε. Ο κατηγορούμενος βαρύνονταν με το κακούργημα της κλοπής 1545 ευρώ από την ταμιακή μηχανή κάποιου καταστήματος. Τα δικαστήρια χάρη στη τεχνολογία,όχι μόνο είχαν κλείσει στο χρονοντούλαπο τις μακροχρόνιες αναμονές, αλλά και οι αποφάσεις που εξέδιδαν ήταν απολύτως σύννομες,ορθολογικές και αδιαμφισβήτητες.Η εκ νέου νοηματοδότηση της δικαιοσύνης με την βοήθεια της τεχνολογίας δεν άφηνε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: Η νομιμότητα έγινε μια μονόδρομη, μονοδιάστατη ,στεγανοποιημένη και απαραβίαστη από συναισθηματισμούς και ηθικούς φραγμούς ορθολογιστική κανονικότητα. Σε κάθε δίκη παρίσταντο μόνο όσοι είχαν σχέση με αυτή ,ενώ η ακροαματική διαδικασία είχε συγκεκριμένη χρονική διάρκεια αντιγραμμένη από τα επιτυχημένα τηλεοπτικά ντιμπέιτ των κομματικών αρχηγών πριν τις εκλογικές τους αναμετρήσεις. Αφού ο ηλεκτρονικός δικαστής άκουσε όλες τις πλευρές ,δεν είχε παρά να επεξεργαστεί τα δεδομένα και να βγάλει χωρίς χρονοτριβές την απόφαση του. Γρήγορα ,δίκαια,οικονομικά και πάνω απ’ όλα ορθολογικά.
Το βράδυ σε κάποιο από τα ασύρματα δίκτυα της πόλης, ένα νεαρό ζευγάρι ζούσε τον ερωτά του.
-Ξέρετε Κωνσταντίνε Μ η οικονομική εφαρμογή του υπουργείου στο τάμπλετ μου, υπέδειξε πως η δουλειά που κάνετε θα μας οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο μόλις τρεις μήνες μετά τον γάμο μας. Ο γονέας μου είναι αδύνατον να συνεισφέρει αφού και αυτουνού το μέλλον θα φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο στις 9 Μαρτίου του 2030.Τι προτείνετε ως λύση ;
-Μη στεναχωριέστε Μαρια Λ. Σας το κρατούσα τόσο καιρό έκπληξη. Θα πιάσω συμπληρωματική εργασία σε είκοσι ήμερες δυο ώρες και ένα λεπτό από την ανατολή του ηλίου. Αυτή η εργασία δύναται να παρατείνει τον γάμο μας για……δώστε μου λίγο χρόνο να το τσεκάρω στο ταμπλετ μου γιατί το ξέχασα. Λοιπόν η εργασία αυτή θα παρατείνει τον γάμο μας για δυο χρόνια επιπλέον, δηλαδή μέχρι το 2032 ,χρονιά που το κράτος θα βγει και πάλι στις αγορές. Επομένως είναι ορθολογικό να παντρευτούμε.
-Αλήθεια το λέτε;Κύριε Κωσταντίνε Μ λατρεύω το υπολογιστικό πνεύμα σας.Αγαπάω σαν τρελή αυτή τη σιγουριά που εμπνέει το σκεπτικό σας,την μεστή,γεμάτη σαφήνεια ικανότητα σας να βρίσκετε την λογική και συμφέρουσα οικονομικά λύση σε κάθε αδιέξοδο.Ελάτε να ορθολογιστούμε και αυτό το βράδυ.
Πηγή : noumero11
Mar 09, 2013 @ 22:17:01
Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.